Skip to content

Minecraft-wolven verdedigen, herkennen en temmen?

13 de augustus de 2021
1 qrJNfOI 5655a6675f9b5835e4365bbc

Ze zijn loyaal. Het zijn vechters. Ze zullen alles doen om je te beschermen. Met de kleine verscheidenheid aan tembare mobs in Minecraft, het lijkt gepast om te praten over wat we het dichtst in de buurt hebben van de beste vriend van de mens in ons spel van blokken en stenen, de wolven. Ze zijn misschien niet je vertrouwde ros, maar ze houden van avontuur! Dit is wat u over hen moet weten. De informatie in deze handleiding is van toepassing op alle versies van Minecraft.

Waar vind je wolven in Minecraft

Wolven spawnen van nature op veel plekken in de buurt Minecraft. Ze worden vaker aangetroffen in koudere delen van de gamewereld. De exacte biomen waar een wolf te vinden is, zijn voornamelijk de taiga-biomen (taiga, koude taiga, koude taiga M en de mega-taiga). Wolven zijn ook te vinden in het bos. Ze kunnen soms moeilijk te herkennen zijn, dus als je problemen hebt, wees dan geduldig en blijf zoeken. Wolven spawnen niet langer in bossen en gigantische boomtaiga’s in de Bedrock- en Education-edities van Minecraft.

De verschillende staten van wolven in Minecraft

Minecraft Wolven - 3

De staat van een Wolf wordt bepaald door hoe de speler ermee omgaat. De verschillende staten zijn getemd, wild en vijandig. Een getemde wolf heeft een halsband om zijn nek, wat aangeeft dat de hond eigendom is van een speler. De kleur van de halsband kan worden veranderd door een kleurstof op de Wolf aan te brengen. Door een getemde wolf te selecteren zonder een kleurstof of lood vast te houden, blijft hij zitten en blijven waar hij is geplaatst. Als een getemde Wolf de speler volgt en meer dan tien blokken verwijderd is, teleporteert hij naar de dichtstbijzijnde beschikbare plek naast de speler. Een wilde wolf is niet agressief wanneer hij wordt benaderd door de speler, maar wel agressief tegen skeletten, schapen en konijnen. Een wilde wolf heeft geen halsband en heeft twee “knijpende” ogen, terwijl een getemde wolf een vriendelijkere uitstraling heeft. Wolven spawnen over het algemeen in groepen van vier, maar kunnen ver van hun roedel worden gevonden. Een vijandige Wolf is agressief tegenover de speler of een menigte en zal aanvallen wanneer hij wordt uitgelokt. Als ze vijandig zijn, hebben wolven rode ogen en donkere vachtvlekken. Ze vallen erg snel aan en kunnen grote hoeveelheden schade aanrichten als de speler niet voorzichtig is. Vijandige wolven stoppen over het algemeen niet met het aanvallen van de speler of menigte totdat ze zijn gedood.

Wolven temmen en fokken in Minecraft

Minecraft Wolven - 4

Als je een wolf wilt temmen, geef hem dan een bot. Dat heeft een kans van 33% om te werken. Wanneer de Wolf getemd is, handelt hij zoals eerder vermeld. Als je meerdere getemde wolven hebt, kun je ze fokken. Door wolven elk soort vlees te geven, kan een puppy worden geboren. Wanneer een puppy wordt geboren, hebben ze exact dezelfde eigenschappen als een getemde wolf. Vlees geneest ook een Wolf. Hoe lager de staart van de wolf, hoe minder gezondheid hij heeft. Wanneer u vlees aan een wolf voert, merkt u misschien dat de staart omhoog beweegt. Op het moment dat de staart niet meer omhoog beweegt, is de wolf volledig genezen.

De beste vriend en metgezel van de mens in de strijd

Minecraft Wolven - 5

Getemde wolven zullen verschillende mobs en spelers aanvallen die hun eigenaars aanvallen. Ze vallen ook alle mobs aan die de speler aanvalt. Ze zijn een geweldige metgezel tijdens het vechten, omdat ze een flinke hoeveelheid schade aanrichten in gevechten. Een sidekick hebben terwijl je vecht tegen wezens en andere spelers kan je leven gemakkelijk redden in een overlevingssituatie.