Skip to content

Minecraft’s modding daalt

31 de juli de 2021
14876474 1146328282113956 400731991581975787 o 583d9ea13df78c6f6ae3267e

Waarom worden er steeds minder mods gemaakt voor for? Minecraft? Deze vraag is nogal eens ter sprake gekomen binnen de gemeenschap van het spel. Hoewel er geen definitieve antwoorden zijn, wijzen veel tekenen op ervaringen uit het verleden en antwoorden op dezelfde vragen in de modding-geschiedenis van de game. In dit artikel zullen we het hebben over een gemeenschap die in een snel dalend tempo lijkt te verdwijnen (of in ieder geval voor de grote meerderheid van de spelers).

Verduidelijking

Hoewel er nog steeds een zeer grote gemeenschap van modders is die inhoud maakt, is het gemakkelijk op te merken dat mods erg ondergewaardeerd zijn geworden naarmate de tijd vorderde. In een gemeenschap die werd omringd door mods in de trant van “The Aether”, “The Twilight Forest”, “Too Many Items”, “‘Mo Creatures”, en nog veel meer, kunnen we ons alleen maar afvragen waarom we er niets meer over horen . Het grappige is echter dat de meeste mods nog steeds worden bijgewerkt. Terwijl “The Twilight Forest” en vele andere mods zoals het al geruime tijd buiten gebruik zijn, krijgen “The Aether”, “Too Many Items” en nog veel meer nog steeds updates. Hoewel deze updates niet vaak voorkomen, zijn ze nog steeds aanwezig. Vanwege hun onregelmatigheden kunnen spelers echter alleen maar aannemen dat deze mods sindsdien zijn overleden en zijn gegaan naar wat ik graag ‘Nostalgia Heaven’ noem.

Consistente wijzigingen

Minecrafts modding daalt

Zoals Minecraft zal “nooit af zijn” (voor zover we weten, in termen van nieuwe originele inhoud gemaakt door Mojang), krijgen modders nooit een pauze van het tweaken van hun creaties voor het spel. Deze veranderingen, zowel grote (updates zoals de “Exploratie-update”) als kleine (updates zoals revisies, bugfixes, enz.) zorgen ervoor dat modders consequent elke afzonderlijke codestreng nitpicken, terwijl Mojang die van hen aanpast. Wanneer Mojang hun spel verandert en het interfereert met een code die een modder heeft gemaakt, moet de modder zijn of haar code aanpassen totdat het spel de invoer kan herkennen. Indien Minecraft kan de invoer niet herkennen, het kan het spel crashen of uitvallen, waardoor de mod (en soms het spel zelf) nutteloos en kapot gaat. Deze consistente updates namens Mojang zijn geweldig voor het kernspel (dat altijd de belangrijkste focus van zijn publiek en verkoopstrategie zou moeten zijn), maar breken onbedoeld soms weken, maanden of jaren werk binnen enkele seconden af. Mojang’s updates hebben nooit invloed gehad Minecraft’s kernstructuur, aangezien de kernstructuur is wat hun product moet zijn. Voor Mojang, terwijl de modding-community een groot deel uitmaakt van Minecraftgeschiedenis en heden, het is niet de prioriteit waar ze zich op richten. De prioriteit van Mojang is altijd geweest (en zal waarschijnlijk altijd zijn) de game zelf. Velen kunnen alleen maar aannemen dat, hoewel Mojang zeer goed op de hoogte is van de problemen dat het systeem dat ze hebben voor het updaten van hun spel, kapot is voor modders, ze weinig aandacht besteden aan het gemakkelijker maken van de werklast voor de makers. Met pogingen om de community van hun kerngame te verplaatsen naar de andere edities van Minecraft als dat niet lukt, zal Mojang zeker tegemoet moeten komen aan de originele spelers van het spel die nog steeds de “Java-editie” gebruiken.

Niet de moeite waard

Minecraft bekeken met een shader-mod.

Minecraft bekeken met een shader-mod.
Wanneer modders hun werken opzij hebben geschoven voor het hoofdspel, kunnen ze zich alleen maar afvragen of wat ze doen de moeite waard is. Een andere factor hiervan kan zijn of mensen uw wijziging daadwerkelijk downloaden en gebruiken. Veel modders maken en gebruiken hun eigen mods, omdat ze een game willen spelen en ervaren zoals ze dat eigenlijk zouden willen. Voor die groep mensen kan modden de moeite waard zijn. Voor de gemeenschap die ervaringen voor iedereen wil creëren in de hoop dat een grote meerderheid van de mensen hun mods in Minecraft en ervan te genieten, is dit moeilijker. Wanneer een mod in zeer kleine stappen wordt gedownload, neemt langzaam de twijfel toe of een project moet worden voortgezet. Deze factoren spelen een grote rol in de categorie “Niet de moeite waard”, vooral met de extra stress van Mojang die voortdurend verandert hun spel op onverwacht grote manieren.

Verveling

Je kunt iets maar een bepaald aantal keren doen totdat het saai wordt. Hetzelfde geldt voor het modden van videogames. Veel geweldige modders, teams en projecten zijn volledig ontbonden, opgegeven, ontmanteld, vergeten en meer vanwege de krankzinnige factor van potentiële verveling. Hoewel het maken van mods ongetwijfeld een kunstvorm is, is het oefenen ervan heel precies en moeilijk om er vaardig in te worden. Sommige mods zijn eenvoudig van aard, maar complex in hun creatie (en vice versa). Hoewel sommige modders het concept van modden helemaal vervelen, komt er waarschijnlijk ook een punt waarop de modder zoveel heeft toegevoegd als ze denken dat ze kunnen toevoegen. Dit kan zijn omdat de mod klaar voelt, of omdat de modder klaar voelt met het project. Veel mods verlaten nooit de ontwikkelingsfasen vanwege het gebrek aan interesse in het afwerken van het eindproduct. Dit komt voort uit een vorm van kunstblok, waardoor de maker mogelijk stopt.

Opdrachtblokken

1627758820 599 Minecrafts modding daalt

Omdat het erg lang duurt om mods te maken, hebben veel makers een nieuwe aanpak gekozen, die bijna onmiddellijke resultaten oplevert. Veel spelers zijn overgestapt op Command Blocks om hun “mods” te maken. Hoewel het geen traditionele aanpassingen zijn die buiten het spel worden aangebracht en vervolgens op een andere manier in het spel worden gebracht, hebben ze nog steeds zeer vergelijkbare resultaten. Opdrachtblokken gebruiken Minecraft als geheel om verschillende scenario’s te coderen om te verschijnen, interactie te hebben en de vele functies van het spel te gebruiken. Command Blocks zijn zo ver gegaan als het creëren van een “vliegende slee” in Minecraft. Deze creaties zouden normaal gesproken zijn gedaan met het gebruik van daadwerkelijke codering via mods, maar hebben de game zelf gebruikt om binnen enkele ogenblikken te creëren, aan te passen en resultaten te zien. Het voordeel van een grote meerderheid van Command Block-creaties is ook het feit dat wanneer updates worden uitgerold, de meeste Command Block-creaties intact blijven en daarna blijven werken. Hoewel mods zeker nuttiger zijn dan Command Blocks, is de optie om helemaal geen mods te gebruiken handig als je alleen vanille probeert te gebruiken Minecraft. Command Blocks hebben bewezen de klus te klaren, met duizenden en duizenden mini-games, structuren, interactieve entiteiten en meer gemaakt met hun gebruik en complexe methoden. Deze verschillende opties voor het vrijgeven van ideeën in Minecraft voegt veel mogelijkheden toe voor makers om risico’s te nemen en te zien wat hen interesseert op een grote of kleine manier. Naarmate de tijd vorderde, zijn er meer manieren ontstaan ​​in verschillende andere edities van het spel, die onbeperkte mogelijkheden bieden.

De zonnige kant

1624185364 796 Coole Minecraft paaseieren

Mods zijn niet dood en zullen dat ook nooit zijn. Populaire mods kunnen echter heel lang aan de leiding blijven en uiteindelijk verdwijnen. Wanneer dit gebeurt, betekent dit niet dat de community van modding, modders en mod-enthousiastelingen dood is, het betekent dat de communities een andere mod moeten zoeken voor Minecraft en probeer het uit. Na elke update voelt een grote meerderheid van de spelers zich bedrogen omdat ze het gevoel hebben dat ze een keuze moeten maken om al dan niet een minder bijgewerkte versie van Minecraft en hun mods, of om het hoofdspel zonder mods te spelen. Hoewel dit veel spelers gefrustreerd maakt dat gigantische mods die bedoeld waren voor eerdere versies niet in huidige versies kunnen worden gebruikt, zou het die gefrustreerde spelers het initiatief moeten geven om een ​​andere mod te vinden om van hun tijd mee te genieten. Zeer kort na het uitbrengen van een update (groot of klein), worden mods vrijgegeven voor Minecraft en direct kunnen gebruiken. Hoewel ze misschien niet zo geweldig zijn als wat je in eerdere versies gebruikte, hebben ze misschien wel hun voordelen en bonussen.

Tot slot

Hoewel de community bij een grote meerderheid van de spelers bijna niet bestaat en zeker in populariteit afneemt, is deze nog steeds zo sterk als altijd onder zijn fans. Met nieuwe creaties die voortkomen uit de creatieve geesten van individuen wiens talenten nog moeten worden geëvenaard, MinecraftDe traditionele modding-dagen zijn nog lang niet voorbij. Hoewel het formaat kan verschuiven naar Command Blocks of andere middelen, zal de community op de een of andere manier nog steeds bestaan. Zolang Minecraft bestaat nog steeds, net als het streven om nieuwe en opwindende manieren te creëren om het spel te spelen.