Skip to content

Mmhmm ​​wil zoomchats weer leuk maken

25 de juni de 2021
mmhmm desktop 4f35aaa12ab742c8a44bb0bb0f99ef98

Belangrijkste leerpunten

  • Met de Mmhmm-app kun je video’s en dia’s toevoegen aan Zoom-oproepen en YouTube-video’s.
  • Twee presentatoren kunnen samenwerken in een virtuele ruimte.
  • Mmhmm ​​zou de toekomst kunnen zijn van online lesgeven en lessen.

Net zoals Zoom ons werk definieerde tijdens de vroege pandemie, wil Mmhmm ​​de toekomst van videobellen worden. Het maakt een saaie, ouderwetse videochat tot een interactieve, laten we zeggen ‘leuke’ ervaring. In plaats van een stel hoofden die keffen voor de vuile vaat van gisteravond en worstelen om hun vergadernotities te vinden, kan Mmhmm ​​videogesprekken omzetten in echte presentaties, zoals die je op John Oliver of het avondnieuws ziet. Stel je de afgelegen school van je kinderen voor met Mmhmm, en je begint het potentieel te zien. “Het idee is om PowerPoint te doden”, vertelde Mmhmm-oprichter Phil Libin aan Lifewire via – wat nog meer? – Zoom-chat. “Niemand hoeft ooit nog PowerPoint-dia’s te streamen. Het is een kruising tussen een film en een slidedeck.”

Zoomboom

Toen de wereldwijde COVID-19-lockdown toesloeg, kwamen videogesprekken van de grond. Families hielden contact via Skype en FaceTime en bedrijven stroomden naar Zoom. Nu speelt Zoom een ​​spel voor het huis, met de nieuw aangekondigde integratie op slimme schermen voor thuis. “Binnenkort kun je Zoom thuis op je slimme display gebruiken als onderdeel van ons Zoom for Home-programma”, schreef Zoom’s Jeff Smith in een blogpost. Professionele videochat is dan ook niet meer weg te denken. Zoom zelf heeft enkele ernstige privacy- en beveiligingsproblemen, maar de service zelf is doodeenvoudig te gebruiken. Klik gewoon op een link naar een chat en je bent binnen. Dat gebruiksgemak is de brandstof geweest voor de explosieve groei van Zoom. Mmhmm ​​is bedacht als reactie op deze hausse op het gebied van videobellen. “Dit is allemaal super nieuw”, zegt Libin. “We zijn een paar maanden geleden begonnen. Het is ons eerste COVID-native project.”

Eenvoudige videochats zijn prima voor vrienden en familie, maar voor al het andere zijn ze beperkend. De meest elementaire taak voor een werkvergadering is het delen van materialen, en om dat in Zoom of Skype te doen, moet je met camera’s jongleren of het delen van schermen proberen te activeren. De huidige tools voor videoconferenties zijn fundamenteel ongewijzigd gebleven sinds het begin van Skype. Je kunt mensen zien en met ze praten, maar dat is alles.

Interactief, flexibel, niet saai

Mmhmm ​​is ontworpen om vergadertools te repareren. Het is een Mac-app (binnenkort beschikbaar voor iOS en Windows) waarmee je gemakkelijk video’s en documenten kunt combineren. U kunt een diavoorstelling in een venster op het scherm plaatsen, op dezelfde manier waarop een weersvoorspeller een kaart op tv toevoegt. Maar dat is nog maar het begin. Je kunt vrijwel alles in dat zwevende venster laten vallen, inclusief een liveweergave van het scherm van je iPhone, draadloos verzonden met AirPlay (of via USB). Libin gaf het voorbeeld van een financieel adviseur die met een klant praat, waarbij de adviseur een vraag kan beantwoorden met een vooraf gemaakte video of slide, maar ook aanwezig kan zijn om vragen te beantwoorden. “Eigenlijk elke onderwijssituatie”, zei hij. Online muzieklessen zouden een andere fantastische use-case zijn, waarbij de leraar het scherm kan delen met zoiets eenvoudigs als een muziekpartituur of een video van het nummer dat ze lesgeven. “Ik denk dat de wereld steeds meer een hybride ervaring wordt. Voorheen waren vergaderingen allemaal live of werden ze allemaal opgenomen. Het mengsel maakt het veel krachtiger, “zei Libin.

Opnemen

Opnemen is het andere belangrijke onderdeel van Mmhmm. Deze opnames kunnen een achtergrond, een levende mens en verschillende slide-decks of Picture-in-Picture (PiP)-inserts combineren. Kijkers kunnen naar elke plek in de tijdlijn gaan om te kiezen welke delen ze willen zien. Je kunt zelfs de menselijke presentator helemaal uitknippen, wat goed kan zijn in educatieve video’s. De eerste keer dat je de hele presentatie kon bekijken, kon je je bij volgende bezichtigingen concentreren op alleen het lesmateriaal. Er is een demo van deze functie op de Mmhmm-site.

Mmhmm ​​venster op volledig scherm

Als je Mmhmm ​​eenmaal in actie hebt gezien, lijkt twee mensen die samen aan een presentatie werken een voor de hand liggende toevoeging. Voer Copiloot in. Als de een aan een dia werkt, kan de ander de live bewerkingen zien. Beide presentatoren kunnen ook samen in dezelfde virtuele ruimte verschijnen. Het is net als Google Presentaties op steroïden.

Mmhmm ​​werkt als een op zichzelf staande applicatie, die vervolgens aansluit op de video- en audio-ingangen en -uitgangen van apps zoals Zoom, Google Meet en YouTube. De app bevindt zich nog in de bètafase en voegt gaandeweg nieuwe functies toe. Tegen de tijd dat Mmhmm ​​in de late herfst wordt gelanceerd, zou er ook een Windows-versie moeten zijn. Mmhmm ​​lijkt echt een krachtige manier om instructievideo’s samen te stellen, iets waar meer van ons bij betrokken zijn naarmate de pandemie voortduurt. Wat nog belangrijker is, het is gemakkelijk te gebruiken, wat betekent dat mensen zoals je gitaarleraar geweldige lessen kunnen bouwen die zelfs zo goed kunnen zijn als de persoonlijke sessies die je niet langer kunt doen. Veel succes met het doden van PowerPoint, dat wel. In het geval van een nucleaire oorlog zijn de enige dingen die overleven kakkerlakken, tribale groepen in Mad Max-stijl en PowerPoint.