Skip to content

Mobiele telefoon of thuistelefoonservice?

21 de juli de 2021
Untitled 57f7b49c3df78c690f625725

Terwijl de grote telecombedrijven bezig zijn zich te concentreren op het grijpen van uw mobiele telefoondollar, probeert T-Mobile nu vast te houden wat Sprint, AT&T en Verizon tot nu toe voor zichzelf hebben gehouden: thuistelefoonservice.

T-Mobile @Home

De nieuwe T-Mobile @Home-service, die wordt geadverteerd tegen de zeer lage prijs van $ 10 per maand, is een internettelefoonservice die onbeperkte lokale en interlokale gesprekken thuis biedt met misschien een betere gesprekskwaliteit dan u op uw mobiele telefoon zou kunnen horen telefoon. “Met T-Mobile @Home pakken we de overige redenen aan [why] mensen zijn terughoudend geweest om ‘het snoer door te snijden’ en hun vaste telefoonlijn thuis te dumpen’, zei T-Mobile. T-Mobile voegde toe: “Met onze eerste HotSpot @Home-service ontdekten we dat bijna de helft van degenen die zich aanmeldden nieuwe klanten waren. [While they] waren blij met de algemene acceptatie van de service, [they] wilde het laatste struikelblok wegnemen om vaste klanten naar de dienst te halen. Vandaag de dag heeft ongeveer 80 procent van de huishoudens nog een vaste lijn.”

Mobiele telefoon of vaste lijn?

Het aanbod komt op een moment dat veel Amerikaanse consumenten hun telefoonlijnen thuis laten vallen en fabrikanten de voordelen aanprijzen van producten die de ervaring van het gebruik van een mobiele telefoon thuis verbeteren. Link to Cell van Panasonic maakt bijvoorbeeld gebruik van draadloze Bluetooth-technologie op korte afstand, zodat u kunt bellen met een draadloze thuistelefoon terwijl u uw mobiele telefoon en de bijbehorende service daadwerkelijk gebruikt. Met Link to Cell zet je je mobiele telefoon op een plek in huis met het sterkste signaal en praat je op de draadloze telefoon ergens anders. Dit kan vooral van pas komen als u thuis een dode zone voor mobiele telefoons wilt hebben. Ook thuis of onderweg zijn er oplossingen om je signaal te versterken, zoals de Freedom Blade. Dit apparaat geeft uw mobiele telefoon mogelijk nog een paar streepjes signaalsterkte om u te helpen de gesprekskwaliteit te verbeteren en verbroken oproepen te voorkomen.

T-Mobile @Home Complicaties

Het is echter niet verrassend dat de T-Mobile @Home-service enkele complicaties met zich meebrengt. We hebben wat gegraven om erachter te komen hoe de service precies werkt en of het u echt geld zal besparen. Op het eerste gezicht kan het nieuwe aanbod van T-Mobile eenvoudig als eenvoudig en aantrekkelijk worden beschouwd. Hoewel er niet duidelijk voor wordt geadverteerd op zijn website, is deze thuistelefoonservice geen vaste lijn. Haar Leuk vinden traditioneel voice over internetprotocol (VoIP) service, maar toch een beetje anders. Je kunt T-Mobile @Home beter zien als GoIP onderhoud. “Het wordt niet geadverteerd als VoIP omdat – [even though] De oplossing van T-Mobile maakt gebruik van een breedbandinternetverbinding – de onderliggende technologie is anders dan traditionele VoIP. [This] maakt gebruik van een technologie genaamd UMA ( mobiele toegang zonder licentie) [that] behoudt de kenmerken van een traditionele mobiele telefoon (of GSM) oproep. Sommige mensen [call] het ‘GSM over IP’.

Extra kosten

Naast de $ 10 per maand, moet je ook een T-Mobile @Home HiPort-router kopen. Het is eigenlijk een Linksys-router. Dat betekent dat je ook thuis moet beschikken over een snelle internetdienst (zoals DSL of hogesnelheidskabel). Dat is een aparte vergoeding. Hoewel de HiPort een stickerprijs heeft van $ 149,99, is het eigenlijk $ 49,99 na een onmiddellijke korting van $ 100. T-Mobile @Home biedt ook de “beste” internationale beltarieven – dat wil zeggen, als u $ 5 extra per maand betaalt en vervolgens per minuut wanneer u internationaal belt. T-Mobile zegt dat deze tarieven de “beste” zijn in vergelijking met andere nationale draadloze en vaste providers. Ze zeggen bijvoorbeeld dat een telefoontje naar Mexico doorgaans 39 cent per minuut kost of 7 cent per minuut met de extra service van $ 5. Datzelfde gesprek zou 22 cent per minuut kosten met een T-Mobile mobieltje. Om uw geld te krijgen zolang het kan, accepteert T-Mobile @Home ook $ 59,99 van u voor een draadloze VTech-telefoon met twee handsets. Als u dat wilt, kunt u in plaats daarvan uw huidige huistelefoon gebruiken of een andere kopen.

Kostenoverwegingen

Hoewel T-Mobile zijn nieuwe abonnement alleen verkoopt via de kostenbesparende allure van thuistelefoonservice, is dat nog steeds maar de helft van de strijd (of misschien zelfs minder voor sommige consumenten). De manier om echt een beslissing te nemen, is door uw mobiele telefoon- en breedbandrekeningen toe te voegen en te beslissen of u ze alle drie nodig hebt of dat u er beter aan doet om er maar twee te hebben. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de meeste mensen geld zouden besparen met T-Mobile @Home.
Als uw telefoonrekening thuis vergelijkbaar is met het nationale gemiddelde van $ 37,76 voor lokale service (een cijfer dat T-Mobile gebruikt op basis van een enquête van augustus 2007 tot maart 2008 van Scarborough Research) plus $ 28,03 voor interlokale service, zou die rekening van $ 65,78 $ 10 worden. In dat scenario zou u $ 55,78 besparen. Dat is duidelijk een overwinning. Als uw huidige gecombineerde telefoonrekening voor thuis bijvoorbeeld slechts $ 30 per maand is, zou dat u $ 240 per jaar besparen. Als het $ 90 per maand is, zou dat je $ 960 per jaar besparen.

Concurrerende diensten

Maar T-Mobile is niet de enige grote internettelefoonspeler. Als het gaat om hoogwaardige VoIP tegen aantrekkelijke tarieven, is Vonage het bedrijf dat vaak als eerste in je opkomt. T-Mobile @Home weet dat zijn nieuwe aanbod vrij laat in het internettelefoonspel is gekomen en heeft zichzelf om deze reden doelbewust lager geprijsd dan Vonage. “Met een duidelijke trend in de richting van mensen die hun vaste en mobiele telefoon in één telefoonrekening willen consolideren, schieten VoIP-oplossingen zoals Vonage tekort. Vonage biedt geen draadloze service”, aldus T-Mobile. Vonage kost slechts $ 14,99 per maand voor 500 lokale en interlokale minuten. Vonage rekent dan 3,9 cent per minuut na de eerste 500 minuten. T-Mobile @Home heeft dat abonnement met $ 5 per maand verslagen en wordt geleverd met onbeperkte minuten in plaats van slechts 500. Vonage heeft ook een onbeperkt lokaal en interlokaal VoIP-abonnement thuis dat $ 24,99 per maand kost (met verschillende add-on-opties voor internationaal bellen). T-Mobile @Home heeft dat plan met $ 15 per maand verslagen. Maar onthoud: om T-Mobile @Home te hebben, heb je ook hogesnelheidskabel of DSL nodig. Als u ook uw mobiele telefoon wilt houden, kunnen de aanvankelijk geringe kosten van $ 10 voor T-Mobile @Home gemakkelijk $ 100 per maand worden als u conservatief rekent op $ 30 voor breedbandservice en $ 50 voor mobiele telefoonservice.