Skip to content

Moet ik mijn iPhone 4 upgraden naar iOS 7?

18 de juli de 2021
IPHONE4 5c3d1a0d46e0fb0001072e81

Als u een oudere iPhone bezit, rijst de vraag wanneer Apple een nieuwe versie van iOS uitbrengt: moet u upgraden? Iedereen wil de nieuwste en beste functies van een nieuw besturingssysteem hebben, maar als je een oudere iPhone gebruikt, hebben nieuwe functies soms meer kracht nodig om goed te werken dan je telefoon biedt, als ze al werken. Dit is het scenario waarmee eigenaren van de iPhone 4 worden geconfronteerd. Moet je iOS 7 installeren, het laatste besturingssysteem dat op de iPhone 4 draait? Om een ​​weloverwogen beslissing te nemen, evalueert u de voor- en nadelen van het upgraden van uw telefoon.

Redenen om iPhone 4 te upgraden naar iOS 7

Hier zijn enkele van de redenen om te upgraden naar iOS 7:

  • Er zijn geen OS-upgrades meer compatibel: IOS 7 is de laatste versie van iOS die op de iPhone 4 draait, dus je kunt niet upgraden naar iOS 8, 9 of hoger. Als je de mogelijkheden van je iPhone 4 maximaal wilt benutten, is iOS 7 de manier om dat te doen.
  • IOS 7.1.2 is afgestemd op iPhone 4: De 7.0-release ontving veel klachten van iPhone 4-bezitters die zeiden dat het hun telefoons zo vertraagde dat ze bijna onbruikbaar waren. Apple hoorde die klachten en behandelde ze in iOS 7.1.2 in juni 2014. Het is de laatste van de iOS 7-besturingssysteemversies die op de iPhone 4 draait, en het is aanzienlijk sneller op de iPhone 4 dan de originele iOS 7-release.
  • Geniet van coole nieuwe functies: iOS 7 heeft een aantal belangrijke nieuwe functies op de iPhone geïntroduceerd die we nu als vanzelfsprekend beschouwen. Wil je functies zoals Activation Lock, Control Center, iCloud Keychain en het nieuwe ontwerp en de nieuwe interface missen? Om ze te krijgen, heb je iOS 7 nodig.
  • Profiteer van bugfixes: Elke nieuwe iOS-release lost bugs en beveiligingsproblemen op. Als u een upgrade uitvoert, wordt uw iPhone niet blootgesteld aan problemen of mogelijke aanvallen waartegen hij zou kunnen worden beschermd.

Redenen om iPhone 4 niet te upgraden naar iOS 7

De argumenten tegen upgraden zijn onder meer:

  • Prestaties kunnen ondermaats zijn: De iPhone 4 is het oudste apparaat waarop iOS 7 kan worden geïnstalleerd. Het heeft een langzamere processor, minder geheugen en een kleinere batterij dan nieuwere modellen.
  • Je mist nieuwe functies: Omdat de hardware van de iPhone 4 oud is, werken sommige van de coole iOS 7-functies er niet op. Deze omvatten panoramische foto’s, AirDrop, Siri, verkeersinformatie in Berichtencentrum en filters in de Camera-app.
  • Je kunt niet downgraden: Als u een upgrade naar iOS 7 uitvoert en besluit dat u het niet leuk vindt, kunt u uw telefoon niet opnieuw downgraden naar iOS 6.
  • Er zijn betere upgrades: Waarom tijd verspillen aan het upgraden van uw besturingssysteem als u zou kunnen upgraden naar een nieuwe iPhone? Ze zijn niet zo betaalbaar als vroeger toen vervoerders subsidies aanboden, maar bij de meeste vervoerders kunt u de kosten over twee jaar spreiden.

De bottom line: moet u upgraden?

Of je je iPhone 4 upgradet naar iOS 7 is natuurlijk aan jou, maar wees voorzichtig. Als u een upgrade uitvoert, plaatst u een besturingssysteem dat veel rekenkracht en geheugen vereist op een apparaat dat het einde van zijn bruikbare levensduur nadert. De combinatie werkt, maar de prestaties kunnen langzamer of problematischer zijn dan je zou willen. Als je bereid bent te leven met wat bugs of traagheid om het besturingssysteem te upgraden, ga ervoor. Wacht anders even af.

Een betere upgrade: een nieuwe telefoon

De iPhone 4 werd al in 2011 uitgebracht. In termen van moderne consumententechnologie is dat oud. Nieuwe telefoons zijn veel sneller, hebben grotere schermen, kunnen veel meer gegevens opslaan en hebben betere camera’s. Afgezien van de kostenbesparing, die aanzienlijk is, is er op dit moment geen reden om een ​​iPhone 4 te blijven gebruiken. Overweeg in plaats daarvan te upgraden naar een nieuwe iPhone. Dat geeft je het beste van twee werelden: je krijgt een frisse, snelle nieuwe telefoon met de nieuwste hardwarefuncties en de nieuwste versie van iOS. De nieuwste modellen, de iPhone XR en iPhone XS, hebben veel geweldige functies. ​Als u minder geld wilt uitgeven, zijn de iPhone 8 en iPhone 7 nog steeds beschikbaar voor een lagere prijs. Ze kunnen allemaal voor overuren worden betaald met uw koerier. Als je gaat kopen, koop dan de nieuwste en beste telefoon die je je kunt veroorloven, want deze gaat het langst mee. Toch zal elk model waarnaar u een upgrade uitvoert vanaf de iPhone 4 een enorme verbetering zijn.