Skip to content

Moet je de iPhone SE gebruiken om te gamen?

13 de augustus de 2021
iphoneSE 56f050f95f9b5867a1c5aef2

Na de lancering van de iPhone 6 in september 2014 leek het vrij duidelijk dat Apple van plan was om voor toekomstige iteraties naar een grotere handset te gaan. De iPhone 6s, een jaar later uitgebracht met dezelfde vormfactor, leek dit feit alleen maar te bevestigen. Tijdens het Let Us Loop You In Apple Event op 21 maart 2016 kondigde Apple echter een nieuwe, kleinere 4-inch smartphone aan, de iPhone SE. Ondanks de druk van het bedrijf op grotere apparaten, verkocht Apple in 2015 30 miljoen 4-inch iPhones. De iPhone 5s (het vorige 4-inch model dat Apple produceerde) bleek nog steeds ongelooflijk populair bij mensen die hun eerste smartphone-aankoop deden. Met het voorwaartse momentum van de lancering van nieuwe apparaten die leidden tot de pensionering van eerdere modellen, had Apple een oplossing nodig om de “budget” -smartphoneruimte in hun assortiment te vullen, en met de iPhone 5c (hun eerste poging tot een budgetmodel) die zijn derde verjaardag naderde , was er behoefte aan iets nieuws om de leegte in hun productassortiment te vullen.

Hoe verhoudt de iPhone SE zich tot de iPhone 6s?

Binnen het kader van gaming staan ​​de iPhone SE en iPhone 6s grotendeels op gelijke voet, bijvoorbeeld op het gebied van brute pk’s. Beide apparaten hebben de supersnelle A9-chip van Apple en de M9-bewegingscoprocessor. Dit zijn een klein zwakker dan de chips in de iPad Pro, maar afgezien daarvan waren ze destijds de beste chipsets die Apple in hun mobiele apparaten had gestopt. De chipset is de allerbelangrijkste factor bij het overwegen welke iPhone je moet kopen om te gamen. Naast de chipset zijn er een paar compromissen waar je op moet letten bij het kiezen tussen een iPhone 6s en een iPhone SE. Als je bijvoorbeeld hoopt op 3D Touch in het 4-inch model, zul je het niet vinden; dat is exclusief voor de iPhone 6s en nieuwer. Het scherm van de iPhone SE is ook iets inferieur, met een lagere contrastverhouding en zonder de dual-domain pixels die bredere kijkhoeken mogelijk maken. Als u echter op zoek bent naar veel opslagruimte om een ​​brede selectie games mee te nemen, biedt de iPhone SE tot 128 GB, net als de iPhone 6s, die voldoende ruimte biedt voor games. Merk op dat nieuwere modellen na de iPhone 6s tot 256 GB opslagruimte ondersteunen. Hoewel geen van deze functies (of het ontbreken daarvan) op zichzelf al dealbreakers zijn, moeten ze toch in overweging worden genomen bij het beslissen welke iPhone voor u geschikt is.

Is de iPhone SE goed voor gamers?

Dankzij de technische bekwaamheid en de budgetprijs van de iPhone SE, met weinig compromissen, is er niets dat ons ervan weerhoudt om het 4-inch model van de iPhone een hartelijke aanbeveling te geven. Maar… het is maar 4 inch. Hoewel het misschien een klein verschil lijkt, en een verschil dat uiteindelijk neerkomt op persoonlijke voorkeur, voelt het 4,7-inch scherm van de iPhone 6s aanzienlijk comfortabeler aan om te gamen dan zijn kleinere tegenhanger. Als je bent overgestapt van het 4-inch scherm van de iPhone 5s naar het 4,7-inch scherm op de iPhone 6s, is het moeilijk om je een scenario voor te stellen waarin je ooit terug zou willen schakelen. Alles voelt gewoon zoveel meer substantieel op het grotere scherm. Ook is de enige keer dat de 3D Touch van de iPhone 6s echt indrukwekkend was, tijdens het gamen. 3D Touch in games is zo zeldzaam dat dit geen overweging zou moeten zijn bij het afwegen van de voor- en nadelen, maar we zouden nalatig zijn als we niet zouden vermelden hoe geweldig het voelt om 3D Touch te gebruiken in games als Warhammer 40.000: Freeblade. De iPhone overleefde het grootste deel van zijn leven tot nu toe met een 3,5-inch scherm, dus het debat tussen 4-inch en 4,7-inch lijkt misschien triviaal als je kijkt naar de geschiedenis van de productlijn. Bovendien spreekt het lovend over de iPhone SE dat de schermgrootte de enkel en alleen factor waarmee u op dit punt rekening moet houden. Net als de iPhone 6s, is de iPhone SE gebouwd om elk spel te spelen dat je erop kunt gooien, het is alleen een beetje kleiner.