Skip to content

Monica Kang: Strijder voor creativiteit en innovatie

17 de juli de 2021
MonicaKang 68f114568a6b4ef98603bc5154109387

Monica Kang maakte gebruik van haar ware passie voor creativiteit en innovatie nadat ze zich in een eerdere rol neerslachtig en depressief voelde.

Kang zei dat ze een zichtbaar pijnpunt vond in haar eerdere werk in de beveiliging van kernwapens, nadat ze zich vaak neerslachtig en vastzat in haar positie. Als gevolg hiervan veranderde ze in 2015 haar mindset om InnovatorsBox te lanceren, een technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in cultuur, leiderschap en teamontwikkeling voor organisaties. Kang omschrijft InnovatorsBox als een creatief educatief bedrijf dat medewerkers van andere bedrijven helpt hun ongerepte creativiteit aan te boren door middel van workshops, consulting en, met name, online tools en cursussen. Het bedrijf beheert een breed scala aan aanbiedingen die zijn gebaseerd op drie pijlers: professionele diensten op maat, gemeenschapsprogramma’s en toegankelijk online leren. Voor cultuur- en leiderschapsontwikkeling biedt InnovatorsBox workshops op maat, facilitering, coaching, advies en strategische planning. Het bedrijf biedt ook online evenementen, workshops en inhoud aan voor zijn wereldwijde gemeenschap. “Zonder platforms zoals Zoom, Typeform, Facebook, Clubhouse, Google en YouTube zouden we ons wereldwijde publiek niet gemakkelijk kunnen bereiken waar ze zijn”, zei Kang in een telefonisch interview met Lifewire. “Hoewel we maar een paar volwaardige online cursussen hebben, kijken we ernaar uit om als team en bedrijf meer technologie te gaan gebruiken, omdat we van plan zijn meer te doen, zodat we kunnen blijven schalen en het werk verder kunnen delen.”

Snelle feiten

Naam: Monica Kango
Van: Fairfax, Virginia (Het ziekenhuis waarin ze werd geboren, is nu een condominium.)
Willekeurig genot: Ze ging naar de lagere school in Korea voordat ze voor lange tijd naar de Verenigde Staten verhuisde.
Sleutelcitaat of motto waar hij naar leeft: “Verander hoe je denkt om te veranderen hoe je je voelt.”

Hoe haar pijn haar opstart voedde

Kang zei dat ze aan haar droombaan werkte toen ze die pijnpunten voelde die de lancering van InnovatorsBox inspireerden. Toen ze ontdekte dat 87% van de professionals zich niet creatief voelt op het werk, besloot ze dat het tijd was om die statistiek te veranderen. Als enige fulltimer bij InnovatorsBox zei Kang dat ze tot 17 medewerkers per maand aanstuurt. Een van de dingen waar Kang trots op is, is de lef van haar team om het gepassioneerde werk te doen dat ze probeert te bereiken met InnovatorsBox. Het team van Kang bestaat uit materiedeskundigen zoals therapeuten, contentontwikkelaars, coaches, facilitators en operationeel ondersteunend personeel, waaronder een tekstschrijver, ontwerper, geluidstechnicus en wettelijke vertegenwoordiger. Omdat haar team al op afstand werkte, was het niet zo moeilijk om haar bedrijf online te krijgen als Kang had verwacht. “Ik ben de afgelopen weken super trots geweest met onboarding. Wat een InnovatorsBox-teamlid maakt, is dat ze iemand zullen zijn die groots droomt, ze hebben duidelijk het talent om dat te ondersteunen, ze zijn ook nederig en ze zijn geaard ,” ze zei.

Een portret van Monica Kang.

“Hoewel we altijd een team op afstand zijn geweest, hebben we gedurende deze tijd geleerd hoe we de werkplek meer ‘erbij horen’ en verbonden kunnen maken terwijl we in zes tijdzones werken.” Een belangrijk aspect van het zijn van een tech-oprichter is het delegeren van taken aan teamleden, zei Kang, wat ze onder de knie heeft. Toen ze medio 2016 besloot fulltime met haar onderneming te gaan werken, was het rond dezelfde tijd dat ze InnovatorsBox officieel oprichtte en begon te solliciteren om te pitchen bij wedstrijden. “Elk jaar is een reis geweest”, zegt ze. “Elk jaar dacht ik dat ik het uit had, het volgende jaar kijk ik terug en denk ik: ‘Ik ben blij dat ik niet ben gestopt met groeien.'”

Aanpassen en bloeien

Een grote verandering waar Kang zich aan moest aanpassen, is dat InnovatorsBox volledig online is toen de pandemie toesloeg. Kang zei dat ze afgelopen voorjaar bijna al haar klanten verloor. Het bedrijf organiseerde vaak persoonlijke evenementen voordat het zijn robuuste online programmering begon aan te bieden die nu beschikbaar is. Omdat Kang geen fan is van die tweedaagse cram-cursusprogramma’s, biedt InnovatorsBox nu meer multi-sessie (60 tot 90 minuten per sessie) programmering over maanden en weken, in plaats van slechts een paar dagen. Het bedrijf biedt ook meer directe ondersteuning en helpt klanten voor, tijdens en na sessies om communicatie, onboarding en berichten te stroomlijnen, zelfs meer dan voorheen, zei Kang. Voorafgaand aan de pandemie zei Kang dat ze een van die mensen was die zich verzette tegen het downloaden van Zoom. Nu runt ze haar bedrijf volledig online. “Hoewel we altijd een team op afstand zijn geweest, hebben we gedurende deze tijd geleerd hoe we de werkplek meer ‘erbij horen’ en verbonden kunnen maken terwijl we in zes tijdzones werken.” “Het heeft ons in staat gesteld om op verschillende manieren te groeien,” zei ze. “Ik heb er nooit over nagedacht hoe ik dit online moest doen. Ik was een beetje bang en – ik denk dat ik terugkijk – omdat we ons zo moesten aanpassen, kunnen we ons inleven en onze klanten bedienen die veel door die pijnpunten gaan bedachtzamer.” Als oprichter van een minderheidsvrouw staat Kang vaak voor meer dan één uitdaging tegelijk, maar ze is altijd optimistisch gebleven over haar werk. Ze zei dat door haar ras niet haar bepalende factor te laten zijn, ze zichzelf niet beperkt tot de kansen die voor haar liggen “Ik ben erg trots op wie ik ben, maar dat betekent niet dat ik me laat beperken door dat deel van wie ik ben. Er is een dunne lijn, “zei ze. In de toekomst zei Kang dat ze zich concentreert op het aanpakken van burn-out en welzijn voor werknemers door het werk van haar bedrijf. InnovatorsBox zal tegen het einde van het jaar nieuwe producten vrijgeven om haar online programmering voor iedereen overal beschikbaar te maken. “Ik kijk ernaar uit om technologie te gebruiken om te blijven schalen en nieuwe manieren te vinden om onze interne en externe betrokkenheid te optimaliseren, om de zaken op hun gemak te stellen en interne operationele procedures uit te bouwen, om ervoor te zorgen dat we verder en sneller vliegen”, zegt ze. zei.