Skip to content

Motorola Moto E6 recensie

12 de maart de 2023
Moto E6 06 HeroSquare 49aa73e0c9ac4b17b23e80ba6321cc7c

Motorola Moto E6

Wat we leuk vinden

 • Zeer betaalbare prijs
 • Goede batterijduur
 • Prima camera voor een budgettelefoon

Wat we niet leuk vinden

 • Over het algemeen erg traag
 • Geen vingerafdruksensor
 • Niet geschikt voor 3D-gaming
 • Moto E5 was goedkoper, rijker aan functies

De Moto E6 voldoet aan de criteria van een functionele smartphone, maar steekt daar nauwelijks bovenuit. Ga als je kunt naar een Moto G7-model.

2.8

Motorola Moto E6

Motorola Moto E6

in dit artikel

We hebben de Motorola Moto E6 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productbeoordeling.

Motorola is al lang een van de leiders op het gebied van budget-smartphones dankzij de betaalbare, maar degelijk uitgeruste Moto G-lijn, meest recentelijk geïllustreerd door de geweldige Moto G7. Het bedrijf mikt echter nog lager op de prijsschaal met de Moto E, het nieuwste en meest rudimentaire aanbod. Zoals je in één oogopslag kunt zien, is de Moto E6 helemaal niet flitsend – en die naleving van het minimale ontwerp blijft de hele ervaring gelden, met een trage processor en een scherm met een lage resolutie. De prijs is goed voor slechts $ 150, en als dat uw harde limiet is op een smartphonebudget, is de Moto E6 misschien de oplossing. Maar de meeste mensen die op zoek zijn naar meer functionaliteit zullen wat meer willen uitgeven voor betere prestaties.

Motorola Moto E6

Ontwerp: zo saai als ze komen

We hadden niet veel verwacht in termen van visuele aantrekkingskracht, en dat is precies de mentaliteit die je nodig hebt bij het naderen van de Moto E6. Het nieuwste budgetaanbod van Motorola gaat niet verder dan het ontwerp met zwarte platen, met een behoorlijke rand rondom het scherm. Er zit geen inkeping of geperforeerde camera in het scherm om het formaat van de telefoon te verkleinen. Het is zo ouderwets als maar kan. De Moto E6 is ook de uiterst zeldzame moderne smartphone met een verwijderbare achterkant en een verwisselbare batterij. De achtercover is een dunne plastic laag die je gemakkelijk met je vingernagel los kunt wrikken, en hij is zwart en licht gestructureerd voor extra grip – de zijkanten zijn echter een beetje glad.

De enkele 13-megapixelcamera aan de achterkant van de Moto E6 is geen krachtpatser, maar hij kan behoorlijke foto’s maken bij ideale belichting. Vreemd genoeg heeft Motorola de vingerafdruksensor van de Moto E6 verwijderd, ook al had de Moto E5 van vorig jaar er een (en niet minder voor een lagere vraagprijs). Dat laat je enige optie over voor biometrische beveiliging als gezichtsherkenning met de camera aan de voorzijde. Het werkt consistent genoeg, maar net als al het andere op de Moto E6 is het erg traag. Je wacht een paar seconden voordat je wordt herkend en je kunt het vergrendelingsscherm wegvegen. Vingerafdruksensoren zijn doorgaans zo snel en betrouwbaar dat we teleurgesteld zijn om te zien hoe traag het hier is. Motorola is alleen verpakt in een zeer dunne interne opslag van 16 GB, maar u kunt een microSD-kaart inschuiven voor maximaal 256 GB meer ruimte. Ze zijn goedkoop, dus dat is een heel redelijk compromis.

Installatieproces: het is supereenvoudig

De Moto E6 is niet erg snel, maar de installatie is in ieder geval eenvoudig en gemakkelijk. Plaats gewoon uw simkaart in de sleuf achter de achtercover, houd de aan/uit-knop ingedrukt en volg de software-aanwijzingen die op het scherm verschijnen. U moet inloggen op een Google-account, de algemene voorwaarden accepteren en een paar vakjes aanvinken, maar het duurt niet langer dan een paar minuten.

Motorola Moto E6

Weergavekwaliteit: het is heel behoorlijk

Het 5,5-inch LCD-scherm van de Moto E6 is ongeveer net zo goed als je zou verwachten van een telefoon als deze. Met 1440 x 720 is het een stevig scherm voor films en games, maar het gebrek aan scherpte komt tot uiting bij het surfen op internet of het lezen van e-mails. Het algehele effect is een beetje waziger dan je zou zien op een 1080p-scherm met een hogere resolutie. Het is ook niet bijzonder helder, maar over het algemeen voldeed het scherm aan onze behoeften en verwachtingen voor een budgettelefoon.

Prestaties: Alles is traag

De website van Motorola belooft vertragingsvrije prestaties, maar dat is ronduit onjuist. De Moto E6 is constant traag gedurende de hele ervaring, of je nu door de Android-interface bladert, apps probeert te starten, de camera aanzet of zelfs de basisinstellingen wijzigt. De meeste taken duren langer dan verwacht – en soms a kavel langer. Hoewel je uiteindelijk aan de traagheid zou kunnen wennen, zal het storend zijn voor iedereen die een sneller apparaat heeft gebruikt. De octa-core Qualcomm Snapdragon 435-processor biedt veel minder pk’s dan andere huidige telefoons, waaronder de Moto G7-modellen, en 2 GB RAM is niet veel om te helpen bij multitasking. Benchmarktests komen overeen met de dagelijkse ervaring, waarbij de Work 2.0-test van PCMark de Moto E6 een schamele score van 3.963 opleverde. Ter vergelijking: de Moto G7 scoorde 6.015, en de huidige vlaggenschiptelefoons bevinden zich meestal in het bereik van meer dan 9.000.

De website van Motorola belooft ‘vertragingsvrije’ prestaties, maar dat is ronduit onwaar. De Moto E6 is constant traag gedurende de hele ervaring, of je nu door de Android-interface bladert, apps probeert te starten, de camera aanzet of zelfs de basisinstellingen wijzigt. De Adreno 505 GPU van de telefoon is niet gebouwd voor moderne 3D-gaming. Racegame, Asphalt 9: Legends, draaide met een schokkerige framesnelheid, zelfs met aanzienlijk lagere beelden, terwijl de Battle Royale-shooter PUBG Mobile grotendeels fatsoenlijk was vanwege betere schaalbaarheid. Het had echter een paar ruwe periodes van vertraging en texturen kwamen voortdurend recht voor je in zicht. De Car Chase-benchmark van GFXBench registreerde slechts 5,6 frames per seconde (fps), terwijl de eenvoudigere T-Rex-benchmarkdemo 28 fps noteerde.

Connectiviteit: pieken en dalen

We zagen inconsistente snelheden op het 4G LTE-netwerk van Verizon net ten noorden van Chicago, met af en toe downloadpieken rond de 50 Mbps en meer frequente dalen dichter bij de 10 Mbps. Met behulp van de Ookla Speedtest-app in ons vertrouwde testgebied, belandden we soms in de 30-40 Mbps sweet spot die we vaak zien bij andere, duurdere smartphones, maar er waren meer ups en downs met de Moto E6 dan normaal. Het werkt ook met zowel 2,4 GHz als 5 GHz Wi-Fi-netwerken.

Geluidskwaliteit: Net goed genoeg

Er is geen speciale afspeelluidspreker op de Moto E6, dus de oortelefoon heeft een dubbele functie voor zowel oproepen als het wegpompen van alle muziek en andere audio. Het werkte tijdens onze tests prima voor oproepen en was niet slecht voor het afspelen van muziek. Het is niet in staat om groots, robuust geluid uit te pompen, maar het doet zijn werk voor het bekijken van video’s of het afspelen van een beetje muziek bij u thuis of op kantoor.

Rode brandkraan

Motorola Moto E6

Camera- en videokwaliteit: soms solide, soms niet

De enkele 13-megapixelcamera aan de achterkant van de Moto E6 is geen krachtpatser, maar hij kan behoorlijke foto’s maken bij ideale belichting. Het heeft de neiging om hooglichten uit te blazen, en details lijden eronder als je inzoomt op de meeste foto’s. Echter, bekeken op een telefoonscherm of social media-feed, kun je een aantal behoorlijk goede foto’s maken van deze budgettelefoon. De Moto E6 begint te lijden in scenario’s met weinig licht. Als je binnen bent, heb je niet veel geluk om fatsoenlijke nachtopnamen te maken. We hebben ook een paar situaties gehad waarin de telefoon een klik registreerde, maar toen we naar het resultaat keken, was het eigenlijk een seconde of twee later – meestal toen de telefoon niet langer op het onderwerp was gericht. Het kan zijn dat u enkele belangrijke opnames mist vanwege de aanhoudende vertraging van de telefoon. Video-opname is ook beperkt, aangezien de Moto E6 maximaal 30 fps kan halen bij een resolutie van 1080p of 720p. Dat is het beste wat het kan doen op het gebied van resolutie, dus het is niet de scherpste of meest vloeiende.

Motorola Moto E6

Batterij: het houdt je op de been

De batterijduur van de Moto E6 is eigenlijk behoorlijk solide, grotendeels dankzij de zwakke verwerkingskracht en het scherm met lage resolutie. De 3.000 mAh-cel is hetzelfde als in de grotere, krachtigere Moto G7, maar hij is hier efficiënter – we hebben dagen achter de rug met nog ongeveer 40 procent opgeladen. Toegegeven, het is onwaarschijnlijk dat je de Moto E6 zult gebruiken voor intensief gamen, gezien de bovengenoemde prestatiebeperkingen, maar het zou je meer buffer moeten geven voor het streamen van Netflix en dergelijke.

De levensduur van de batterij is redelijk goed, de camera is prima en het scherm zal het werk doen, maar de trage prestaties slepen de hele ervaring echt naar beneden. Er is echter geen draadloos opladen en de Moto E6 wordt ook niet geleverd met een snellader, alleen een simpele 5W power brick. Het heeft ook een micro-USB-oplaadpoort in plaats van de steeds standaarder wordende USB-C, maar dat is meer een eigenaardigheid dan een functionele klacht.

Software: jammer dat het zo traag is

Motorola’s versie van Android 9 Pie komt intact aan. Zoals te zien is op andere apparaten, zoals de Moto G7 en Moto Z4, neemt het bedrijf gelukkig een lichte aanraking met skinning, waardoor het vrij dicht bij standaard Android komt, met alle functies en functionaliteit die u van het besturingssysteem verwacht. Het probleem is natuurlijk dat alles super traag verloopt op de Moto E6. Het is hier geen geweldige ervaring, maar dat is meer een hardwareprobleem dan een Android-probleem. Toch zou iedereen die van plan is de Moto E6 te gebruiken, de verschillende optionele Moto Actions-bewegingsbedieningen die Motorola aan Android toevoegt, moeten verkennen. Toegankelijk via de meegeleverde Moto-app, deze omvatten mogelijkheden zoals het maken van een dubbele “hakkende” beweging om de zaklamp in te schakelen, of het omdraaien van de telefoon op zijn gezicht om Niet storen in te schakelen. U kunt ook gebarennavigatie inschakelen via de One Button Nav-optie, waardoor de telefoon een iPhone-achtige, swipe-centrische interface krijgt. We hebben de Verizon-editie van de Moto E6 beoordeeld (hoewel deze nu ontgrendeld beschikbaar is), en deze kwam met een hoop junkware-apps die we handmatig moesten verwijderen, zoals verschillende Yahoo! Apps en games zoals Coin Master en World War Rising.

Prijs: Goedkoop, maar is het een deal?

Op het eerste gezicht lijkt $ 150 een redelijke prijs voor de Moto E6. Het is een trage, utilitaire handset, maar het is nog steeds een functionele Android-smartphone. Dat gezegd hebbende, de Moto E5 – met een groter scherm, grotere batterij en vingerafdruksensor – werd vorig jaar gelanceerd voor $ 100, en het is onduidelijk waarom Motorola ervoor koos om de prijs voor een ogenschijnlijk minder apparaat deze keer te verhogen. Wat nog belangrijker is, u hoeft niet veel meer geld uit te geven om een ​​aanzienlijk betere handset te krijgen. Motorola’s eigen Moto G7 Play heeft bijvoorbeeld een veel snellere processor, een iets groter scherm en een vingerafdruksensor voor $ 200, en we hebben hem voor minder dan dat in de uitverkoop gezien. Er zijn zelfs betere telefoons in het bereik van $ 200-300 als je het je kunt veroorloven om iets hoger te mikken.

Motorola Moto E6

Motorola Moto E6 versus Motorola Moto G7 Power

De Moto G7 Power kost $ 250, dus het is iets meer geld dan de Moto E6, maar die extra investering levert je een krachtigere processor op die veel sneller in gebruik is, een groter 6,2-inch scherm – zij het met dezelfde resolutie – en een vingerafdruk sensor aan de achterkant. Het meest indrukwekkende is dat je er ook een enorm batterijpakket van 5.000 mAh voor krijgt, dat realistisch gezien ongeveer twee volle dagen kan meegaan, plus een snellader om hem snel weer op te laden. En aangezien het al een paar maanden uit is, vind je er misschien ook een goede deal voor.


Eindoordeel

Geef een beetje meer uit als je kunt. Als uw budget niet veel verder reikt dan $ 150 en u een actuele, functionele smartphone wilt, dan is de Motorola Moto E6 een goede optie. De levensduur van de batterij is redelijk goed, de camera is prima en het scherm zal het werk doen, maar de trage prestaties slepen de hele ervaring echt naar beneden. De Moto E6 is bruikbaar, maar zelden plezierig.

Vergelijkbare producten die we hebben beoordeeld:

 • Motorola Moto Z4
 • Motorola Moto Z3
 • Google Pixel 3a

Specificaties

 • productnaam

  Moto E6


 • Productmerk

  Motorola

 • UPC

  723755133358

 • Prijs

  $ 149,99


 • Datum van publicatie

  juni 2019

 • Productafmetingen

  5,89 x 2,85 x 0,34 inch.

 • Garantie

  1 jaar


 • Platform

  Android 9 Taart

 • Verwerker

  Qualcomm Leeuwenbek 435

 • RAM

  2GB


 • Opslag

  16 GB

 • Camera

  13MP

 • Batterij capaciteit

  3.000 mAh


 • Poorten

  micro USB