Skip to content

Movie Maker AutoMovie maakt videobewerking eenvoudig

11 de augustus de 2021
video editing movie clapper laptop and pencil notepad on the wood table top view shot dark effect 924728814 5b9ffa684cedfd0025910315

BIJWERKEN: Windows Movie Maker, nu stopgezet, was gratis videobewerkingssoftware. We hebben de onderstaande informatie voor archiefdoeleinden achtergelaten. Probeer in plaats daarvan een van deze drie geweldige, gratis alternatieven.

De AutoMovie-functie in Windows Movie Maker zet uw computer aan het werk om video- en audioclips te bewerken, zodat u met heel weinig werk een voltooide film kunt maken. Begin met het openen van een Movie Maker-project en het importeren van uw videoclips. Selecteer in het deelvenster ‘Film bewerken’ de optie ‘Maak een autofilm’.

Selecteer Bewerkingseigenschappen voor uw AutoMovie

In het geopende venster kun je de bewerkingsstijl selecteren die je voor je opnamen wilt gebruiken. De stijl die u kiest, wordt bepaald door de videobeelden die u gebruikt en hoe u wilt dat uw uiteindelijke film eruitziet. Nadat je je stijl hebt gekozen, klik je op ‘Voer een titel voor de film in’.

Geef je AutoMovie een titel

Nu kun je een titel voor de film kiezen. Dit verschijnt op het scherm voordat de video begint af te spelen. Als je muziek op de achtergrond van je video wilt, klik je op ‘Selecteer audio of achtergrondmuziek’. Als u geen muziek wilt toevoegen, gaat u verder met stap 6.

Selecteer achtergrondmuziek voor uw AutoMovie

U kunt nu bladeren naar de muziek die u in uw video wilt gebruiken. Hoogstwaarschijnlijk moeten de bestanden worden opgeslagen in uw map “Mijn muziek”.

Audioniveaus aanpassen voor uw AutoMovie

Nadat je je muziek hebt geselecteerd, moet je beslissen hoe hard je wilt dat deze wordt afgespeeld. Gebruik de schuifbalk voor audioniveaus om de balans tussen audio van uw video en audio van uw achtergrondmuziek aan te passen. Als je alleen de achtergrondmuziek wilt horen, schuif je de balk helemaal naar rechts. Als u wilt dat de muziek zacht onder het opgenomen audiomateriaal wordt afgespeeld, schuift u de balk helemaal naar links. Klik na het aanpassen van de audioniveaus op ‘Gereed, film bewerken’.

Laat Movie Maker je AutoMovie maken

Nu zal Movie Maker uw beeldmateriaal analyseren en uw film samenstellen. Dit kan even duren, afhankelijk van hoeveel beeldmateriaal u gebruikt. Wanneer het analyseren en bewerken is voltooid, verschijnt de voltooide film in het storyboard van het Movie Maker-programma.

Voeg de laatste hand aan uw AutoMovie

In tegenstelling tot iMovie’s Magic Movie, die een film maakt met al je opnamen, selecteert en gebruikt Movie Maker AutoMovie alleen bepaalde clips. Dus als je de voltooide film bekijkt, zul je merken dat sommige van je favoriete scènes niet zijn opgenomen. Als u iets in de voltooide AutoMovie wilt wijzigen, kunt u eenvoudig naar binnen gaan en de weggelaten scènes toevoegen, of clips en overgangen aanpassen.

Deel uw AutoMovie

Als je film af is, wil je hem delen met familie en vrienden. Met het paneel “Film voltooien” kunt u de uiteindelijke film eenvoudig naar dvd, uw camera of computer of internet exporteren.