Skip to content

Mozilla Thunderbird 52

30 de augustus de 2022
businessman working at computer in office 620926129 574488533df78c6bb041d5e9

Mozilla Thunderbird 52 is een gratis, volledig uitgeruste en veilige e-mailtoepassing en chatclient met een RSS-feedlezer en nieuwsgroepenoptie. Hiermee kunt u meerdere e-mailaccounts vanaf één locatie beheren met geavanceerde filterfuncties. Dit artikel behandelt Mozilla Thunderbird 52. Sinds de publicatie zijn er verschillende nieuwe versies van Thunderbird binnengekomen. Sommige functies kunnen zijn zoals beschreven, terwijl andere zijn gewijzigd, geëvolueerd of verwijderd.

Thunderbird 52-functies

Mozilla Thunderbird 52 brengt privacy, snelheid en nieuwe technologie. Kenmerken omvatten:

 • Wizard Mailaccount instellen: Met de installatiewizard hoeft u uw IMAP-, SMTP- en SSL/TLS-instellingen niet te kennen. Nadat u uw naam, e-mailadres en wachtwoord hebt ingevoerd, controleert de wizard Thunderbird en selecteert de juiste instellingen.
 • Herinnering bijlage: Wanneer uw uitgaande e-mail “bijlage” of een vergelijkbare term vermeldt, herinnert Thunderbird u eraan om de bijlage toe te voegen voordat u de e-mail verzendt.
 • Chat op meerdere kanalen: gebruik de chatfunctie om contacten te bereiken via Facebook Chat, Google Talk, IRC, Twitter of XMPP. Zoek eerdere gesprekken en ontvang e-mails van uw contacten.
 • Adresboek met één klik: voeg mensen toe aan uw adresboek door op de ster te klikken op het bericht dat u ontvangt. Gebruik twee klikken om extra informatie of een foto toe te voegen.
 • Gepersonaliseerde e-mailadressen: Als u een persoonlijk e-mailadres wilt, kunt u zich hiervoor aanmelden in Thunderbird. De e-mailservice stelt het automatisch in.
 • E-mail met tabbladen: Thunderbird nam een ​​voorbeeld van zijn zuster-app Firefox en voegde e-mail met tabbladen toe. Wanneer u e-mails op tabbladen opent, kunt u er snel tussen schakelen.
 • Zoeken op internet in Thunderbird: U hoeft Thunderbird niet te verlaten om op internet te zoeken. Typ uw zoekterm in het zoekveld van Thunderbird en maak een keuze uit verschillende zoekmachines. Als u een onbekende term of concept in een e-mail tegenkomt, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Zoeken op het internet voor om een ​​zoekopdracht te starten.
 • Zoekhulpmiddelen: Thunderbird indexeert uw e-mails en chats zodat u ze snel kunt doorzoeken. De resultaten verschijnen ter referentie op een apart tabblad.
 • Werkbalk Snel filteren: typ woorden in het zoekvak Snelfilter voor bijna onmiddellijke resultaten. U kunt ook filteren op nieuwe berichten, tags of mensen in uw adresboek.
 • Activiteitenmanager: Thunderbird’s Activity Manager is de plaats waar u een overzicht kunt zoeken van de interacties tussen uw Thunderbird-browser en uw e-mailprovider.
 • Snel berichtenarchief: Als u een e-mailbericht niet nodig hebt, maar het niet wilt weggooien, stuur het dan naar het archiefmapsysteem door op de EEN knop.

Pas uw Thunderbird-ervaring aan

Met Thunderbird kunt u uw e-mailervaring op verschillende manieren aanpassen:

 • Persona’s en thema’s: beschouw persona’s als lichtgewicht skins die het uiterlijk van Thunderbird veranderen. Honderden persona’s zijn beschikbaar om te downloaden. U kunt ook thema’s downloaden die alle pictogrammen in Thunderbird wijzigen.
 • Slimme mappen: Als je meerdere e-mailaccounts hebt, zul je Smart Folders waarderen die speciale mappen combineren, zoals de mappen Postvak IN, Verzonden en Archief. In plaats van naar meerdere Inbox-mappen te gaan, kunt u een enkele stop maken.
 • Beheer van add-ons: U hoeft Thunderbird niet te verlaten en naar een add-onswebsite te gaan. Bekijk in de Add-onsmanager beschrijvingen, beoordelingen en aanbevelingen van beschikbare add-ons die functionaliteit toevoegen aan Thunderbird.
 • Filelink beheer van grote bestanden: Stel Filelink in om het uploaden van bestanden af ​​te handelen die te groot zijn om bij een e-mail te voegen. Kies uit populaire sites voor bijlagen met grote bestanden, zoals Box, YouSendIt en Ubuntu One.

Beveiligingsfuncties

Zo houdt Thunderbird uw e-mail veilig:

 • Bescherming tegen phishing: Thunderbird beschermt u tegen misleiding om uw persoonlijke gegevens te verstrekken door potentiële phishing-pogingen te markeren. Het waarschuwt u ook wanneer u op een link klikt die u naar een andere website brengt dan de website die in het bericht wordt aangegeven.
 • Privacy en niet volgen: Ter bescherming van uw privacy blokkeert Thunderbird automatisch externe afbeeldingen in e-mails. Thunderbird biedt ook een Do Not Track-optie die is gekoppeld aan Search the Web. Het kan in andere verzoeken worden gebruikt door het gebruik van een add-on.
 • Geautomatiseerde updates: Thunderbird waarschuwt u wanneer er een beveiligingsupdate beschikbaar is.
 • Filters voor ongewenste e-mail: Elke keer dat u een e-mail markeert als spam, leert Thunderbird van uw actie. De populaire tools voor ongewenste e-mail van de service zijn bijgewerkt om spam voor te blijven.

systeem vereisten

Thunderbird 52 is compatibel met de volgende besturingssystemen:

 • ramen besturingssystemen. Compatibele systemen omvatten alle Windows-besturingssystemen van XP SP3 tot en met Windows 10.
 • Mac besturingssystemen. Compatibele systemen omvatten Mac OS X 10.9 tot en met macOS 10.13 High Sierra.
 • Linux besturingssystemen. Linux-besturingssystemen GTK+ 3.4 of hoger zijn compatibel. Er zijn echter verschillende aanvullende vereisten, die worden vermeld op de Thunderbird-website.