Skip to content

Muziek en video synchroniseren met Windows Media Player

15 de augustus de 2021
wmp 7947818b251f40f8922f3bed3b9411b7

Als mediaspeler en organisator biedt Microsoft Windows Media Player (WMP). Hoe u uw media synchroniseert met uw smartphone, mp3-speler of een opslagapparaat zoals een USB-flashstation met deze app, hangt af van uw computer. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows Media Player 12 op Windows 10, 8.1 en 7. Afhankelijk van de mogelijkheden van uw apparaat kunnen muziek, video’s, foto’s en andere mediabestandsindelingen worden overgebracht van de mediabibliotheek op uw computer en kunt u ervan genieten terwijl u bezig bent. de beweging.

Sluit uw draagbare apparaat aan

Standaard selecteert Windows Media Player de beste synchronisatiemethode voor uw apparaat wanneer u het op uw computer aansluit. Er zijn twee mogelijke manieren waarop het kan kiezen, afhankelijk van de opslagcapaciteit van uw apparaat:

 • Automatische modus: Als een apparaat waarmee u verbinding maakt 4 GB of meer opslagruimte heeft en de volledige inhoud van uw WMP-bibliotheek erop past, wordt deze modus gebruikt.
 • Handmatige modus: WMP selecteert deze modus wanneer een apparaat dat u aansluit, minder dan 4 GB opslagruimte heeft.

Voer de volgende stappen uit om uw draagbare apparaat aan te sluiten zodat Windows Media Player het herkent.

 1. Start Windows Media Player en selecteer de Synchroniseren tabblad in de rechterbovenhoek van het venster.

 2. Zorg ervoor dat uw apparaat is ingeschakeld zodat Windows het kan detecteren, meestal als een plug-and-play-apparaat. Sluit het apparaat met de meegeleverde kabel aan op de computer.

 3. Windows Media Player selecteert een van de synchronisatiemodi.

Synchroniseren met automatische modus

Als Windows Media Player de automatische modus gebruikt, selecteert u: Af hebben om uw media automatisch over te zetten. Deze modus zorgt er ook voor dat de inhoud van uw bibliotheek de opslagcapaciteit van uw draagbare apparaat niet overschrijdt. Je hoeft niet alles in de automatische modus naar je apparaat over te zetten. In plaats daarvan kunt u elke keer dat uw apparaat wordt aangesloten, selecteren welke afspeellijsten u wilt overbrengen. U kunt ook nieuwe automatische afspeellijsten maken en deze ook toevoegen. Volg deze stappen om de afspeellijsten te kiezen die u automatisch wilt synchroniseren:

 1. Selecteer de pijl omlaag onder het menutabblad Sync om een ​​vervolgkeuzemenu weer te geven.

  Het menu Meer

 2. Selecteer Instellen van de synchronisatie.

  De optie Synchronisatie instellen

 3. Kies in het scherm Apparaatconfiguratie de afspeellijsten die u automatisch wilt synchroniseren en selecteer vervolgens de Toevoegen knop.

 4. Om een ​​nieuwe afspeellijst te maken, selecteer Nieuwe automatische afspeellijst makenen kies vervolgens de criteria die bepalen welke nummers je wilt opnemen.

 5. Selecteer Af hebben wanneer klaar.

Synchroniseren met handmatige modus

Om handmatige synchronisatie in Windows Media Player in te stellen, moet u eerst selecteren: Af hebben wanneer u uw draagbare apparaat hebt aangesloten.

 1. Sleep bestanden, albums en afspeellijsten naar de Lijst synchroniseren aan de rechterkant van het scherm.

 2. Als u klaar bent, selecteert u de Synchronisatie starten om uw mediabestanden over te zetten.