Skip to content

Muziek toevoegen aan een iPhone zonder iTunes te gebruiken

21 de november de 2022
how to download music on iphone without itunes 4684560 01 e8be435bc94047efa9fa8a4a7dc55416

Wat te weten

 • Houd voor Apple Music de gewenste muziek aangeraakt en tik vervolgens op Toevoegen aan bibliotheek > Bibliotheekkies muziek en selecteer Downloaden.
 • Navigeer voor YouTube Music naar de gewenste muziek en selecteer Downloaden.
 • Voor iCloud Drive, op Mac, open Vinder > iCloud-schijf > Bestand > Nieuwe mapNoem maar op Muzieken sleep muziek naar het Muziek map.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je muziek toevoegt aan een iPhone met Apple Music, YouTube Music en een iCloud Drive. Instructies zijn van toepassing op iOS 10.0 en hoger en macOS 10.10 en hoger.

Download muziek van Apple Music naar je iPhone

Apple Music biedt miljoenen nummers die via een draadloos netwerk kunnen worden gestreamd, maar je kunt die nummers (of afspeellijsten, albums of video’s) ook op je iPhone opslaan om er offline van te genieten. Schakel Bibliotheeksynchronisatie in voor uw Apple ID om deze functie in te schakelen. Ga naar Instellingen > Muziekschakel dan in Bibliotheek synchroniseren. Als u wilt dat alle nummers die u vanuit Apple Music toevoegt, automatisch naar uw iPhone worden gedownload, gaat u naar Instellingen > Muziek en inschakelen Automatische downloads.

 1. Open de Apple Music-app op uw iPhone en navigeer naar het nummer, album, afspeellijst of video die u wilt downloaden.

 2. Blijf het nummer, het album, de afspeellijst of de video aanraken en tik vervolgens op Toevoegen aan bibliotheek.

 3. Ga naar je Bibliotheek en tik op het nummer, het album, de afspeellijst of de video die je zojuist hebt toegevoegd.

 4. Druk op Downloaden pictogram (wolk met een pijl naar beneden.)

 5. Je nummer, album, afspeellijst of video is gedownload en je kunt er zelfs offline van genieten op je iPhone.

Download muziek van YouTube Music naar je iPhone

Als je YouTube Music Premium-lid bent, kun je offline van muziek genieten door je favoriete nummers, afspeellijsten of albums naar je iPhone te downloaden.

 1. Open YouTube Music en navigeer naar het nummer, het album of de afspeellijst die je wilt downloaden.

 2. Druk op Downloaden pijl.

 3. Het nummer, het album of de afspeellijst is nu toegevoegd aan het gedeelte Downloads van je bibliotheek en je kunt er op elk moment offline van genieten.

  muziek downloaden van YouTube Music naar een iPhone

Voeg muziek toe aan je iPhone met behulp van iCloud Drive

Als je je muziekcollectie op je Mac en/of een externe harde schijf hebt staan ​​en je comfortabel bent met het handmatig beheren van je nummers, gebruik dan iCloud Drive om nummers aan je iPhone toe te voegen. De voorwaarden van iCloud verbieden uitdrukkelijk het uploaden van inhoud waarvoor u niet de uitdrukkelijke toestemming hebt om deze te kopiëren of te delen. Als u muziek opslaat waarvoor u niet over de juiste rechten beschikt om ze te uploaden, zelfs niet voor persoonlijk luisteren, kan dit ertoe leiden dat uw iCloud-account wordt opgeschort.

 1. Open Finder op je Mac en navigeer naar iCloud Drive.

  iCloud Drive-map in macOS Finder-zijbalk

 2. Selecteer Bestand > Nieuwe map (of druk op Verschuiving+Opdracht+N). Hiermee wordt een nieuwe naamloze map gemaakt.

  Nieuw menu-item Mapbestand in macOS Finder

 3. Geef de map een naam “Muziek.”

 4. Open de Muziek map.

 5. Zoek de nummers waartoe u toegang wilt op uw iPhone. Sleep ze naar je Muziek map. Als je er zeker van wilt zijn dat de nummers beschikbaar blijven in hun originele mappen, kopieer en plak ze dan in je muziekmap in plaats van ze te slepen en neer te zetten. Druk hiervoor op Opdracht+C om het vanaf de oorspronkelijke locatie te kopiëren en druk vervolgens op Opdracht+V om het in de map Muziek te plakken.

 6. Je muziek wordt automatisch geüpload naar iCloud Drive.

  iCloud-nummers in de map Muziek

 7. Zodra je nummers zijn geüpload, is je muziek beschikbaar via iCloud op je iPhone. Om toegang te krijgen, opent u de Bestanden app op je iPhone.

 8. Tik iCloud-schijf.

 9. Navigeer naar en tik op Muziek map om deze te openen. Je ziet dezelfde nummers die je via je Mac hebt geüpload.

 10. Tik op het nummer dat u wilt afspelen en het wordt automatisch naar uw apparaat gedownload. U kunt ook op de tikken wolk en pijl pictogram om de track op uw iPhone op te slaan.

  iCloud Drive, muziekmap, downloadpictogrammen op iOS

 11. Tik op een nummer om het in iCloud Drive af te spelen. Uw iCloud Drive-bestanden op uw iPhone worden gespiegeld naar uw iCloud Drive-bestanden op uw Mac. Als je nummers op je iPhone verwijdert, worden ze automatisch ook op je Mac verwijderd, en vice versa.

 12. Je muziek is nu opgeslagen op je iPhone.