Skip to content

Muziek toevoegen aan uw Movie Maker-video

10 de augustus de 2021
step1 5806b7bd5f9b5805c288af5b

Muziek maakt een fotomontage of een video zonder geluid een stuk interessanter. Met Movie Maker kun je eenvoudig nummers uit je persoonlijke bibliotheek toevoegen aan elke video.

Muziek importeren uit uw bibliotheek

Houd bij het kiezen van een te gebruiken nummer rekening met de sfeer die je voor je video wilt instellen en overweeg ook wie het uiteindelijke product gaat zien. Als de video alleen bedoeld is om thuis en persoonlijk te bekijken, kun je gerust alle muziek gebruiken die je wilt. Als u uw film openbaar wilt delen of er op enigerlei wijze geld mee wilt verdienen, gebruik dan alleen muziek waarop u het auteursrecht bezit. Om een ​​nummer in Movie Maker te importeren, kies Audio of muziek importeren van de Video opnemen menu. Blader vanaf hier door uw muziekbestanden om het deuntje te vinden dat u zoekt. Klik Importeren om het geselecteerde nummer in uw Movie Maker-project te plaatsen.

Muziek toevoegen aan de tijdlijn

Screenshot van het toevoegen van muziek aan de tijdlijn.

Bij het bewerken van een video kunt u met Movie Maker kiezen tussen Storyboard-weergave en Tijdlijnweergave. Met de Storyboard-weergave ziet u slechts een stilstaand beeld van elke foto of videoclip. De tijdlijnweergave verdeelt de clips in drie tracks, één voor video, één voor audio en één voor titels. Wanneer u muziek of andere audio aan uw video toevoegt, schakelt u van de storyboardweergave naar de tijdlijnweergave door op de Tijdlijn tonen pictogram boven de bewerkte film. Dit verandert de bewerkingsinstellingen, zodat u een audiotrack aan uw video kunt toevoegen. Sleep het nummerpictogram naar de audiotrack en zet het neer waar je wilt dat het begint te spelen. Nadat een nummer in de tijdlijn staat, is het gemakkelijk om te bewegen en het startpunt te wijzigen.

Bewerk de audiotrack

Screenshot van het bewerken van een muzieknummer.

Als het nummer dat je hebt gekozen langer is dan je video, knip je het begin of einde bij tot de lengte goed is. Plaats uw muis aan beide uiteinden van het nummer en sleep de markering naar de plek waar u wilt dat het nummer begint of stopt met spelen.

Een audio-fade-in en -fade-out toevoegen

Screenshot van het toevoegen van fade-in.

Bij het trimmen van een nummer zodat het in een video past, krijg je vaak een abrupt begin en einde dat ruw in de oren kan zijn. U kunt het geluid vloeiender maken door de muziek zachtjes in en uit te faden. Open de Klem menu bovenaan het scherm en selecteer Geluid. Selecteer vanaf daar Infaden en Uitfaden om deze effecten aan uw video toe te voegen.

Afwerking

Screenshot van hoe je een film afmaakt.

Nu je fotomontage klaar is en op muziek is gezet, kun je deze exporteren om te delen met familie en vrienden. De Film voltooien menu geeft u opties voor het opslaan van uw film op dvd, camera, computer of internet.