Skip to content

Muziek toevoegen aan Windows Media Player 11

14 de augustus de 2021
GettyImages 726775327 5b034706119fa800376cdf77 8de929236d384b53b32e531c1506d9a9

Het maken van een mediabibliotheek met Windows Media Player (WMP) kan u tijd besparen bij het zoeken naar het juiste nummer, genre of album. Het biedt ook andere functies, zoals het maken van afspeellijsten, het branden van aangepaste cd’s en meer. Windows Media Player 11 is een oudere versie van de Microsoft-toepassing, dus als u deze versie nog steeds gebruikt, helpt de onderstaande gids u bij het instellen van uw muziekcollectie in uw WMP.

Heb je Windows Media Player 12?

Als je Windows Media Player 12 hebt, kun je de tutorial bekijken over het toevoegen en verwijderen van muziek uit Windows Media Player 12. Je kunt de Microsoft-site bezoeken om de nieuwste versie van Windows Media Player te downloaden.

Muziek toevoegen aan Windows Media Player

Open Windows Media Player 11 en selecteer het tabblad Bibliotheek om het bibliotheekgedeelte te bekijken, waar u afspeellijstopties in het linkerdeelvenster en categorieën zoals artiest, album, nummers, enz. ziet en kunt beginnen met het toevoegen van muziek en andere mediatypen aan uw bibliotheek .

  1. Selecteer de kleine pijl naar beneden pictogram onder het bibliotheektabblad bovenaan het scherm.

  2. Er verschijnt een vervolgkeuzemenu met verschillende opties. Selecteer Toevoegen aan bibliotheek en stel uw mediatype in op muziek.

  3. Windows Media Player biedt u de mogelijkheid om te selecteren welke mappen u wilt scannen op mediabestanden, zoals muziek, foto’s en video’s. Het eerste is om te zien of u zich in de modus voor geavanceerde opties bevindt door te zoeken naar de Toevoegen knop. Als je het niet kunt zien, selecteer dan Geavanceerde mogelijkheden om het dialoogvenster uit te vouwen.

  4. Wanneer je de ziet Toevoegen knop, selecteert u deze om mappen toe te voegen aan de lijst met gecontroleerde mappen.

  5. Selecteer de OK om het proces van het scannen van uw computer op mediabestanden te starten.

  6. Nadat het zoekproces is voltooid, sluit u het zoekvenster door op de knop Sluiten te klikken.

  7. Uw mediabibliotheek zou nu moeten worden opgebouwd. Controleer dit door enkele van de opties in het linkerdeelvenster te selecteren. Als u bijvoorbeeld artiest kiest, worden alle artiesten in uw bibliotheek in alfabetische volgorde weergegeven.