Skip to content

MySQL installeren op Windows 8

10 de september de 2021
man processing lots of information to see solution 748319853 5b4c088546e0fb0037a51869 b33a614c67c94b92b2372ab680d55fb3

De MySQL-databaseserver is een van de meest populaire open-sourcedatabases ter wereld. Hoewel beheerders MySQL doorgaans op een serverbesturingssysteem installeren, is het zeker mogelijk om het op een desktopbesturingssysteem zoals Windows 8 te installeren. Na de installatie beschikt u over de enorme kracht van de flexibele MySQL relationele database die gratis voor u beschikbaar is . Het is een nuttige database voor zowel ontwikkelaars als systeembeheerders. Het installeren van MySQL op Windows 8 is een bijzonder waardevol hulpmiddel voor diegenen die databasebeheer willen leren, maar geen toegang hebben tot een eigen server.

Download het juiste installatieprogramma

Download eerst het juiste MySQL-installatieprogramma voor uw besturingssysteem. Welk installatieprogramma u ook gebruikt, sla het bestand op uw bureaublad op of een andere locatie waar u het terug kunt vinden. Als u een Mac gebruikt, moet u in plaats daarvan lezen over MySQL installeren op Mac OS X.

Log in met een beheerdersaccount

Windows 8 inlogscherm

Meld u aan bij Windows met een account met lokale beheerdersrechten. Het installatieprogramma zal niet goed werken als u niet over deze rechten beschikt. U hebt ze later niet meer nodig om toegang te krijgen tot databases op uw MySQL-server, maar de MSI brengt enkele wijzigingen aan in de systeemconfiguratie-instellingen waarvoor verhoogde bevoegdheden nodig zijn.

Start het installatiebestand

MySQL-installatiescherm

Dubbelklik op het installatiebestand om het te starten. Als u beveiligingswaarschuwingen ontvangt, kiest u ervoor om door te gaan met het installatieproces. Zodra het openen is voltooid, ziet u het MySQL Setup Wizard-scherm. Klik MySQL-producten installeren vooruit gaan.

Accepteer de EULA

MySQL-installatiescherm

Klik op de Volgende om voorbij het welkomstscherm te gaan. U ziet dan de licentieovereenkomst voor eindgebruikers. Klik op de selectievakje bevestig dat u akkoord gaat met de voorwaarden van de licentieovereenkomst en klik vervolgens op Volgende om voorbij het EULA-scherm te gaan. In het volgende scherm wordt u gevraagd om te controleren op updates voor het installatieprogramma. Klik op de uitvoeren knop om deze controle te voltooien.

Kies een installatietype

MySQL-installatiescherm

De MySQL-installatiewizard vraagt ​​om een ​​installatietype. De meeste mensen zouden moeten selecteren: Vol, die de volledige set MySQL-databasefuncties installeert. Als u de functies die worden geïnstalleerd of de locatie waar het installatieprogramma bestanden zal plaatsen, moet aanpassen, selecteert u Aangepast. U kunt ook een alleen server of client-only installeren door op de juiste knop te klikken.

Begin met de installatie

MySQL-installatiescherm

Klik op de Volgende om door te gaan naar het scherm Vereisten controleren. Afhankelijk van de andere software die al op uw systeem is geïnstalleerd, kan dit scherm u door de installatie van de benodigde software leiden voordat u begint met het installeren van MySQL. Klik Installeren om het installatieproces te starten. Het installatieprogramma toont een voortgangsscherm voor de installatie.

Initiële MySQL-configuratie

MySQL-installatiescherm

Wanneer het MySQL Server-configuratiescherm verschijnt, controleert u of de instellingen geschikt zijn voor uw omgeving. Kies de juiste Configuratietype voor uw situatie. Als dit een machine is die u als ontwikkelaar gebruikt, kiest u: Ontwikkelingsmachine. Anders, als dit een productieserver is, selecteert u Servermachine. Klik Volgende.

Kies een root-wachtwoord en maak gebruikersaccounts aan

MySQL-installatiescherm

Het beveiligingsscherm vraagt ​​u om een root wachtwoord voor uw databaseserver. We raden een sterk wachtwoord aan dat bestaat uit een mix van alfanumerieke tekens en symbolen. Tenzij u een specifieke reden hebt om dit niet te doen, moet u de opties ook laten staan ​​op: root-toegang op afstand toestaan en maak een anoniem account aan niet aangevinkt. Elk van deze opties kan beveiligingsproblemen veroorzaken op uw databaseserver. Op dit scherm kunt u ook een gebruikersaccounts voor uw databaseserver. Als u wilt, kunt u dit uitstellen tot later. Klik Volgende.

Windows-opties instellen

MySQL Server-configuratiescherm

Het volgende scherm stelt twee verschillende Windows-opties voor MySQL in. De eerste die uitvoeren als een Windows-service. Deze optie is een goed idee, omdat het programma op de achtergrond wordt uitgevoerd. U kunt er ook voor kiezen om de service te hebben start automatisch wanneer het besturingssysteem wordt geladen. Klik Volgende.

Voltooi de instantieconfiguratie

MySQL-installatiescherm

Het laatste scherm van de wizard geeft een samenvatting van de acties die zullen plaatsvinden. Klik na het bekijken van deze acties op de uitvoeren om uw MySQL-instantie te configureren.