Skip to content

Naar Chromecast luisteren met een koptelefoon

7 de maart de 2023
GettyImages 490536504 7277112d6ca84f2aabaf9567b97d8c25

Wat te weten

 • Op Chromecast: Instellingen > Afstandsbedieningen en accessoires > Koppel afstandsbediening of accessoires.
 • Chromecast met Google TV heeft een Bluetooth-radio en kan rechtstreeks worden gekoppeld, maar oudere modellen hebben extra hardware nodig of een app nodig.
 • Nieuwere tv’s hebben mogelijk ingebouwde opties voor draadloze hoofdtelefoons.

In dit artikel kijken we naar het toevoegen van hoofdtelefoonfunctionaliteit aan een Chromecast. Huidige modellen zijn eenvoudig aan te sluiten, maar voor oudere modellen moet u wellicht investeren in een app of zender.

Kan ik naar Chromecast luisteren via een hoofdtelefoon?

Als je de meest recente Chromecast hebt, voor het eerst uitgebracht in 2020 met een speciale afstandsbediening, verschilt het instellen van je hoofdtelefoon niet veel van het koppelen aan je telefoon.

 1. Zet je Chromecast aan en ga naar je profiel in de rechterbovenhoek. Kiezen Instellingen > Afstandsbedieningen en accessoires > Koppel afstandsbediening of accessoires.

 2. Zet uw Bluetooth-hoofdtelefoon in de modus “Koppelen”. Mogelijk wilt u alle Bluetooth-apparaten uitschakelen die u niet met uw Chromecast wilt verbinden.

 3. De Chromecast scant automatisch naar actieve Bluetooth-apparaten, die u kunt selecteren in een lijst aan de rechterkant van het scherm. Het zal automatisch koppelen.

  U kunt hetzelfde menu gebruiken om uw Chromecast Bluetooth-hoofdtelefoons en -luidsprekers te laten “vergeten”. Als uw hoofdtelefoon weigert te koppelen, verwijdert u deze uit de lijst en probeert u het opnieuw.

Een koptelefoon gebruiken met een oudere Chromecast

Als uw Chromecast geen Bluetooth ondersteunt, moet u een app op uw telefoon installeren of wat extra hardware aan uw tv toevoegen. Beide zijn vrij snelle processen en we hebben deze stappen gerangschikt op gebruiksgemak en kosten.

 1. Als je een nieuwere tv hebt, controleer dan de gebruikershandleiding om te zien of Bluetooth is ingebouwd. Als dat het geval is, kun je eenvoudig een hoofdtelefoon rechtstreeks op je tv aansluiten door de stappen in de handleiding te volgen.

 2. Zoek naar opties in de apps die je gebruikt om naar een Chromecast te spiegelen. Sommige hebben onafhankelijke audio-opties in hun menu Instellingen. Anderen kunnen worden gekoppeld aan een mirroring-app, zoals LocalCast, waarmee u de audio onafhankelijk kunt streamen. Controleer de specificaties van de app en hoe deze audio streamt voordat u koopt of zich abonneert. Sommige apps die we hebben gevonden met deze functionaliteit, beperkten deze tot bepaalde telefoonplatforms of garandeerden geen resultaten.

 3. Controleer uw tv op een “audio-uitgang” (ook wel RCA-aansluitingen genoemd) of een hoofdtelefoonaansluiting. Als u een thuisbioscoopsysteem gebruikt, moet u mogelijk controleren op deze poorten.

 4. Sluit een Bluetooth-zender aan op uw audiopoort. Mogelijk moet u uw audio selecteren met uw afstandsbediening, afhankelijk van het ontwerp van uw tv.

  Als u een Bluetooth-zender aansluit, kunt u privé luisteren naar alles wat u bekijkt, niet alleen naar uw Chromecast. Als u een aantal verschillende streaming-apparaten, videogameconsoles en andere accessoires op uw tv gebruikt, kunt u dit als eerste optie overwegen.

Je kunt ook een bedrade hoofdtelefoon rechtstreeks op je tv aansluiten. Dit kan geschikt zijn voor kleine tv’s waar u dichtbij zit, maar het wordt niet aanbevolen voor lange afstanden, omdat u mogelijk een lange draad over een drukbezochte ruimte in uw huis zult spannen, waardoor u kunt struikelen.

FAQ

 • Hoe maak ik mijn Chromecast privé?

  Ga naar om te voorkomen dat anderen uw Chromecast gebruiken Rekening > Apparaten in de Google Home-app en schakel de gastmodus uit voor je Chromecast.

 • Hoe verbind ik mijn Chromecast met een Bluetooth-speaker?

  De stappen zijn hetzelfde voor het verbinden van alle Bluetooth-apparaten met uw Chromecast. Ga naar Instellingen > Afstandsbedieningen en accessoires > Koppel afstandsbediening of accessoireszet je Bluetooth-speakers in de koppelingsmodus en kies vervolgens je apparaat.