Skip to content

Nachtmodus gebruiken voor Samsung-telefoons

21 de juni de 2021
how to use night mode for samsung phones 4768610 leader b045621879cf4e9ca18feba826d5835c

Als je een Samsung-telefoon hebt, heb je twee manieren om je telefoon ’s nachts beter leesbaar te maken: de Samsung-nachtmodus en een Samsung-blauwlichtfilter. Beide zijn heel eenvoudig aan te zetten vanaf de Snelle instellingen menu. U kunt ze ook plannen om automatisch te openen. We leggen de verschillen uit en laten je zien hoe je ze kunt gebruiken. Samsung’s blauwlichtfilter en nachtmodus zijn een beetje anders dan de nachtmodus die bij Android Pie werd geleverd. Ze zijn ontworpen om uw scherm beter leesbaar te maken als de zon ondergaat. De nachtmodus van Samsung verduistert elementen op het scherm, zodat als het donker is, het heldere scherm van je telefoon niet zo schokkend zal zijn. Het blauwlichtfilter is een softwareoplossing die de output van blauw licht dat van uw scherm komt, vermindert.

Verschil tussen Samsung-nachtmodus en blauwlichtfilter

Nachtmodus verandert de gebruikersinterface-elementen van uw telefoon in hun omgekeerde kleuren – wit wordt zwart, enz. Dit maakt gebruik van de Android-nachtmodus die oorspronkelijk werd geïntroduceerd in Android Pie. Het kan uw telefoon ’s nachts minder helder maken en gemakkelijker leesbaar maken. De nachtmodus werkt echter niet in alle apps. Amazon Shopping en zelfs Samsung’s eigen Samsung Health volgen bijvoorbeeld de richtlijnen van de nachtmodus niet. Helaas is het wisselvallig wat werkt en wat niet. Het blauwlichtfilter beïnvloedt de output van het scherm zelf. Het voordeel is dat het universeel werkt omdat het niet afhankelijk is van apps die een richtlijn volgen. Het vermindert gewoon de blauwe lichtoutput, ongeacht wat er op uw scherm staat. Het blauwlichtfilter maakt je scherm niet donkerder zoals de nachtmodus, maar studies suggereren dat het wegfilteren van blauw licht je kan helpen gemakkelijker in slaap te vallen en over het algemeen beter te slapen. Beide modi kunnen helpen bij vermoeide ogen en lichtgevoeligheid tijdens donkere uren.

De nachtmodus of blauwlichtfilter handmatig inschakelen Manual

De eenvoudigste manier om de nachtmodus of het blauwlichtfilter in te schakelen, is door simpelweg de Kennisgeving schaduw. Veeg een tweede keer naar beneden om je . te laten zien Snelle instellingen pictogrammen — dit zijn de pictogrammen waarmee u services op uw telefoon kunt in- en uitschakelen (zoals wifi, Bluetooth, uw zaklamp, enz.) Veeg naar rechts totdat u Nachtstand of Blauwlichtfilter en tik er één keer op om het in te schakelen. Tik er nogmaals op om het uit te schakelen.

Nachtmodus gebruiken

U kunt de nachtmodus ook inschakelen in Instellingen. Of, als u liever de nachtmodus automatisch in- en uitschakelt, is die optie in Instellingen, te.

 1. Open Instellingen > Scherm.

 2. Druk op Nachtstand schakel naar rechts om de nachtmodus in en uit te schakelen.

 3. Als je de nachtmodus wilt plannen om automatisch in en uit te schakelen, tik je op de woorden Nachtstand aan je linker kant.

  Tandwielpictogram, Display-knop, Nachtmodus in Samsung-instellingen

 4. Tik op de schakelaar Inschakelen zoals gepland om de nachtmodus automatisch in en uit te schakelen.

 5. Kies een van beide Van zonsondergang tot zonsopgang of Aangepast schema om uw eigen tijd in te stellen om het aan of uit te zetten.

 6. Als u een aangepast schema selecteert, tikt u op Starttijd en Eindtijd om die tijden te wijzigen als u dat wilt. Je kunt de nachtmodus altijd handmatig in- en uitschakelen, zelfs als je een schema hebt ingesteld.

  Schakel in zoals gepland schakelen, keuze van zonsondergang tot zonsopgang, start- en eindtijdknoppen in nachtmodus

Hoe het Samsung blauwlichtfilter te gebruiken

Je kunt het blauwlichtfilter ook in- en uitschakelen in Instellingen.

 1. Open Instellingen > Scherm.

 2. Tik op de schakelaar aan de rechterkant voor Blauwlichtfilter om de functie in en uit te schakelen.

 3. Om een ​​dagelijks schema in te stellen voor het in- en uitschakelen van het blauwlichtfilter en om de dekking van het filter aan te passen, tikt u op de woorden Blauwlichtfilter aan je linker kant.

  Tandwielpictogram, Display-knop, Blauwlichtfilter-knop in Samsung-instellingen

 4. Als het blauwlichtfilter is ingeschakeld, kunt u de dekking van het filter om naar eigen inzicht meer of minder blauw licht toe te laten.

 5. Om een ​​dagelijks schema voor het filter in te stellen, tikt u op Inschakelen zoals geplanden selecteer vervolgens Van zonsondergang tot zonsopgang of Aangepast schema, zoals gewenst.

 6. Als je een aangepast schema kiest, tik je op Starttijd en Eindtijd respectievelijk om tijden in te stellen om het filter aan en uit te zetten.

  Schuifregelaar Dekking, selectievakje Zonsondergang tot zonsopgang, Start- en eindtijden in Samsung-instellingen