Skip to content

Netflix lanceert zijn eerste reeks mobiele games

23 de juli de 2022
GettyImages 1272981812 4d46d4d747384b39b9df860d07781b71

Netflix heeft zijn eerste reeks mobiele games uitgebracht voor abonnees over de hele wereld, maar alleen voor degenen die Android-apparaten bezitten. Volgens een bericht op de blog van Netflix zijn er momenteel vijf games beschikbaar, waarvan twee gebaseerd op de populaire serie Vreemdere dingen. De spellen zijn Stranger Things 3: The Game, Stranger Things: 1984, Shooting Hoops, Card Blast, en Teeter omhoog. En alles wat je nodig hebt om ze te spelen is een Netflix-abonnement.

Volgens Netflix zullen er geen advertenties, extra kosten of enige vorm van in-app-aankopen voor deze games zijn. Abonnees op een Android-smartphone zien een speciaal tabblad met games en een rij waar je kunt kiezen welke game ze willen downloaden, terwijl die op een Android-tablet in plaats daarvan een vervolgkeuzemenu zien. Engels is de standaardtaal voor deze games, maar ze veranderen automatisch van taal volgens de voorkeuren die zijn ingesteld in een Netflix-profiel. Je kunt de games ook op verschillende apparaten op hetzelfde account spelen, net zoals Netflix meerdere mensen toestaat om vanaf één account te streamen. Er is echter een apparaatlimiet en zodra deze is bereikt, laat de app u dit weten, zodat u zich kunt afmelden en iemand anders kunt laten spelen.

Netflix-games

Wat toegang betreft, kunnen ouders een pincode instellen om te voorkomen dat hun kinderen toegang hebben tot deze games, vergelijkbaar met het huidige ouderlijk toezicht. Sommige games zullen ook beschikbaar zijn om offline te spelen, maar Netflix heeft nagelaten te zeggen welke. Het bedrijf heeft plannen om de selectie uit te breiden en zal in de toekomst meer games uitbrengen. Het is echter onbekend hoe dat releaseschema eruit zou kunnen zien en of Netflix deze games beschikbaar zal maken op de desktop-app of iOS-apparaten.