Skip to content

NETGEAR WNR1000 Standaard wachtwoord

10 de augustus de 2021
wnr1000 netgear 5abaa05304d1cf0036b9bad9

Alle vier de versies van de NETGEAR WNR1000-router worden geleverd met een standaard gebruikersnaam, wachtwoord en IP-adres. Om toegang te krijgen tot de router, opent u een webbrowser, gaat u naar de adresbalk en voert u in 192.168.1.1, wat het IP-adres is dat de meeste routers gemeen hebben. Voer dan in beheerder als de standaard gebruikersnaam en wachtwoord als het standaardwachtwoord (het wachtwoord is hoofdlettergevoelig).

Als het standaardwachtwoord niet werkt

Als het standaardwachtwoord niet werkt voor de WNR1000-router, heeft iemand het op een gegeven moment gewijzigd. Om de router terug te zetten naar de standaardinstellingen, reset u de router naar de fabrieksinstellingen. Hiermee worden het gewijzigde wachtwoord en gebruikersnaam verwijderd en worden vervolgens de standaardreferenties hersteld. Reset en herstart zijn twee afzonderlijke concepten. Het herstarten van de router reset de software niet; het start een nieuwe sessie met dezelfde inloggegevens. U kunt als volgt een NETGEAR WNR1000-router resetten:

 1. Steek de stekker in het stopcontact en zet de router aan.

 2. Draai de WNR1000 om zodat je toegang hebt tot het achterpaneel.

 3. Gebruik een paperclip of een ander scherp voorwerp om op de Resetten knop. Houd de Reset-knop vijf tot tien seconden ingedrukt of totdat het aan/uit-lampje knippert.

 4. Wanneer het aan/uit-lampje stopt met knipperen en een effen kleur krijgt, is de reset voltooid. Dit kan minimaal 30 seconden duren.

 5. Koppel de voedingskabel een paar seconden los. Sluit hem vervolgens weer aan om de router opnieuw op te starten.

 6. Wacht minimaal 30 seconden totdat de WNR1000 is opgestart.

 7. Wanneer de router is gereset, ga naar http://192.168.1.1 en voer . in beheerder voor de gebruikersnaam en wachtwoord voor het wachtwoord.

 8. Wijzig het standaardwachtwoord om de veiligheid te garanderen.

Wachtwoorden moeten complex en moeilijk te raden zijn. Gebruik een gratis wachtwoordbeheerder om uw wachtwoorden op te slaan en snel terug te vinden.

Herstel uw voorkeursinstellingen

Voer de andere aangepaste instellingen opnieuw in als u uw router terug wilt in dezelfde staat waarin deze zich bevond voordat u hem opnieuw instelde. Als u bijvoorbeeld een draadloos netwerk had geconfigureerd, voert u de SSID en het wachtwoord in die u wilt gebruiken. Hetzelfde geldt voor andere aangepaste instellingen, zoals DNS-servers. Om te voorkomen dat u deze informatie opnieuw invoert als u de router in de toekomst opnieuw instelt, maakt u een back-up van de routerinstellingen in een bestand. Lees hoe u een back-up kunt maken van de routerconfiguratie en deze kunt herstellen in hoofdstuk 6 van de WNR1000-handleiding, in het gedeelte “Het configuratiebestand beheren”.

Wat te doen als u geen toegang heeft tot de router

Standaard hebt u toegang tot de NETGEAR WNR1000-router op http://192.168.1.1, tenzij het IP-adres is gewijzigd nadat het voor het eerst is ingesteld. U hoeft de router niet opnieuw in te stellen om alleen het IP-adres te leren. Gebruik in plaats daarvan een computer die is aangesloten op de router om de standaardgateway te vinden.

Firmware en handmatige koppelingen

Alle downloads, gebruikershandleidingen en ondersteuningsartikelen voor deze router zijn beschikbaar op de NETGEAR WNR1000v1-ondersteuningspagina. Voor informatie over uw specifieke versie, vindt u de juiste in de Selecteer een andere versie drop-down menu. Selecteer de juiste firmware voor uw WNR1000-router. Klik Downloads om alle software en firmware voor uw specifieke router te bekijken en te downloaden. Elk van de vier versies van de WNR1000-router heeft een aparte gebruikershandleiding:

 • Versie 1
 • Versie 2
 • Versie 3
 • Versie 4

Deze handleidingen zijn in pdf-formaat. Als de PDF-handleiding niet opent, installeer dan een gratis PDF-reader.