Skip to content

Netverzendopdracht

21 de juli de 2021
xp net send command example 5c49cbdfc9e77c000161e3f4

De opdracht net send is een opdrachtpromptopdracht die wordt gebruikt om berichten naar gebruikers, computers en berichtaliassen op het netwerk te verzenden. Windows XP was de laatste versie van Windows die de opdracht net send bevatte. De opdracht msg vervangt de opdracht net send in Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista. Het net send-commando is een van de vele net-commando’s.

Beschikbaarheid van Net Send-opdracht

De opdracht net send is beschikbaar vanuit de opdrachtprompt in Windows XP, maar ook in oudere versies van Windows en in sommige Windows Server-besturingssystemen. De beschikbaarheid van bepaalde net send-opdrachtschakelaars en andere net send-opdrachtsyntaxis kan per besturingssysteem verschillen.

Syntaxis voor Net Send-opdracht

netto verzenden {naam | * | /domein[:domainname] | /gebruikers} bericht [/help] [/?]

Zie Opdrachtsyntaxis lezen als u niet zeker weet hoe u de net send-opdrachtsyntaxis moet lezen zoals deze hierboven is geschreven of in de onderstaande tabel is weergegeven.

Opties voor Netverzendopdracht
Item Uitleg
naam Deze optie specificeert de gebruikersnaam, computernaam of berichtnaam (gedefinieerd met de opdracht net name) die u de
bericht naar.
* Gebruik de asterisk om de . te verzenden
bericht aan elke gebruiker in uw huidige domein of werkgroep.
/domein Deze schakelaar kan alleen worden gebruikt om de
bericht naar alle namen in het huidige domein.
domeinnaam Gebruik deze optie met
/domein om de te sturen
bericht aan alle gebruikers in de opgegeven
domeinnaam.
/gebruikers Deze optie stuurt de
bericht aan alle gebruikers die zijn verbonden met de server van waaruit de opdracht net send wordt uitgevoerd.
bericht Deze opdrachtoptie net send is uiteraard vereist en specificeert de exacte tekst van het bericht dat u verzendt. De
bericht kan maximaal 128 tekens lang zijn en moet tussen dubbele aanhalingstekens worden geplaatst als het een schuine streep bevat.
/helpen Gebruik deze schakelaar om gedetailleerde informatie over de opdracht net send weer te geven. Het gebruik van deze optie is hetzelfde als het gebruik van de opdracht net help met net send:
net help verzenden.
/? De help-schakelaar werkt ook met de opdracht net send, maar geeft alleen de syntaxis van de basisopdracht weer. uitvoeren
netto verzenden zonder opties is gelijk aan het gebruik van de
/? schakelaar.

U kunt de uitvoer van de opdracht net send in een bestand opslaan met behulp van een omleidingsoperator met de opdracht.

Voorbeelden van Net Send-opdrachten

net send * Ga onmiddellijk naar CR103 voor een verplichte vergadering

In dit voorbeeld wordt net send gebruikt om de Ga onmiddellijk naar CR103 voor een verplichte vergaderingCR bericht aan alle leden * van de huidige werkgroep of domein. net send /users “Wil de persoon met het A7/3-clientbestand uw werk opslaan en sluiten? Dank u!”

Hier wordt de opdracht net send gebruikt om alle leden van de huidige server te verzenden /gebruikers de boodschap Wil de persoon met het A7/3-cliëntdossier uw werk opslaan en sluiten? Dank u!. Het bericht staat tussen aanhalingstekens omdat er een schuine streep is gebruikt. net stuur smithm Je bent ontslagen!

Hoewel het een volledig onprofessionele manier is om iemands dienstverband te beëindigen, wordt in dit net send-voorbeeld de opdracht gebruikt om Mike Smith te sturen, met de gebruikersnaam smeden, een bericht dat hij waarschijnlijk niet wilde horen: Je bent ontslagen!.

Netverzendgerelateerde opdrachten Net

Het net send-commando is een subset van het net-commando en is dus vergelijkbaar met zijn zustercommando’s zoals net use, net time, net user, net view, etc.

Meer hulp bij de opdracht Net Send

Als de opdracht net send niet werkt, ziet u mogelijk de volgende fout in de opdrachtprompt: ‘net’ wordt niet herkend als een interne of externe opdracht, bruikbaar programma of batchbestand.

Er zijn twee manieren om deze fout op te lossen, maar slechts één is een permanente oplossing… U kunt de huidige werkdirectory verplaatsen naar System32, het pad waar de cmd.exe bestand zich bevindt, zodat de opdrachtprompt weet hoe de opdracht net send moet worden uitgevoerd. Doe dit met de CD commando (het staat voor change directory): cd c:windowssystem32

Van daaruit kunt u de opdracht net send uitvoeren zonder die fout te zien. Dit is echter slechts een tijdelijke oplossing die u altijd voor elke opdracht moet doen. Het echte probleem is dat de huidige omgevingsvariabele niet correct is ingesteld. U kunt als volgt de juiste omgevingsvariabele herstellen die nodig is voor de opdrachtprompt om uw opdrachten in Windows XP te begrijpen:

 1. Open de Begin menu en klik met de rechtermuisknop Mijn computer.

 2. Kiezen Eigendommen.

 3. Ga in de Geavanceerd tabblad.

 4. Klik op de Omgevingsvariabelen knop.

 5. Selecteer Pad uit de lijst met variabelen in de Systeemvariabelen sectie.

 6. Klik Bewerk onder de Systeemvariabelen sectie.

 7. In de Variabele waarde tekstvak, zoek naar paden die lezen precies als volgt: C:Windowssystem32

  type=”code”> of… %SystemRoot%system32

  type=”code”>

  Windows XP pad systeemvariabele tekstvak

 8. Je zou er maar één moeten hebben, maar als je geen van beide hebt, ga dan helemaal naar het einde van de tekst, typ een puntkomma en voer dan het bovenste pad van boven in, zoals dit: ;C:Windowssystem32

  type=”code”> Zit er al een in? Als dit het geval is, is het hoogstwaarschijnlijk de tweede die aan het begin “%SystemRoot%” leest. Als dat het geval is, wijzigt u dat deel van het pad in “C:Windowssystem32” (zolang uw Windows-installatie zich op de C:-schijf bevindt, wat waarschijnlijk waar is). Je zou bijvoorbeeld veranderen: %SystemRoot%system32 naar C:Windowssystem32. Bewerk geen andere variabelen. Als er toevallig geen variabelen in dit tekstvak staan, kun je het bovenstaande pad invoeren zonder de puntkomma omdat het de enige invoer is. Als het helpt, kunt u alle tekst naar Kladblok kopiëren en daar de bewerking uitvoeren. Als u klaar bent, plakt u de bewerkte variabelewaarde terug in dat tekstvak om de bestaande tekst te overschrijven.

 9. Selecteer OK een paar keer om de wijzigingen op te slaan en het venster Systeemeigenschappen te verlaten.

 10. Start je computer opnieuw op.

Als net send-commando’s lijken te werken in de opdrachtprompt met een “geslaagd” bericht, maar de pop-up verschijnt niet op de computers waarnaar het bericht is verzonden, controleer dan of de ontvangende computers de Messenger-service hebben ingeschakeld. U kunt de Messenger-service in Windows XP inschakelen via Services. Ga hiervoor naar Begin > Rennen, voer in services.msc, Dubbelklik Boodschapper, verander de Opstarttype naar automatisch, Klik Van toepassing zijnen klik vervolgens op Begin. Meer van Lifewire

 • Screenshot van de MSG help-opdracht in Windows 10

  Bericht commando

 • Iemand die voor een persoonlijke printer zit met hun voeten op het bureau en een kopje koffie in hun handen.

  Hoe u Printer Spooler-fouten in Windows 10 kunt oplossen

 • Ping-opdracht in opdrachtprompt op WIndows 10

  Ping-opdracht

 • net use help-opdracht in Windows 10 Opdrachtprompt

  Opdracht voor internetgebruik

 • Softwareontwikkelaar die transparant computerscherm op kantoor gebruikt

  Net Commando

 • Randfoto van programmacode - HTML en JavaScript - op een LCD-scherm

  Hoe de opdrachtsyntaxis te lezen

 • SFC-opdracht in Windows 10

  Sfc-opdracht (systeembestandscontrole)

 • Persoon die de opdracht Net User op een computer gebruikt

  Net User Command (voorbeelden, opties, schakelaars en meer)

 • Iemand die het attrib-commando op een pc gebruikt

  Attrib-opdracht (voorbeelden, opties, schakelaars en meer)

 • Persoon die de opdracht XCopy gebruikt

  Xcopy-opdracht

 • Persoon die de opdracht dir gebruikt op de Windows-opdrachtprompt

  Dir Commando

 • DEL-opdracht in Windows 10

  Del Commando

 • fixboot-opdracht in Windows Herstelconsole

  Fixboot-opdracht (herstelconsole)

 • JAVA-bestanden in Windows 10 die openen met Kladblok

  Wat is een JAVA-bestand?

 • Illustratie van een persoon die de opdracht afsluit op een Windows-computer geeft

  Afsluitcommando

 • Schermafbeelding van de opdracht formatteren in de opdrachtprompt van Windows 10

  Opmaakopdracht

reddingsdraad

Volg ons

 • Facebook

 • Over ons
 • Reclame maken
 • Privacybeleid
 • Cookie beleid
 • Carrières
 • Redactionele richtlijnen
 • Contact
 • Gebruiksvoorwaarden
 • EU-privacy
 • Privacyverklaring Californië
 • TRUSTe

Uw privacyrechten

Lifewire en onze externe partners gebruiken cookies en verwerken persoonlijke gegevens zoals unieke identificatiegegevens op basis van uw toestemming om informatie op een apparaat op te slaan en/of te openen, gepersonaliseerde advertenties weer te geven en voor inhoudsmeting, doelgroepinzicht en productontwikkeling. Klik hieronder om uw toestemmingskeuzes voor Lifewire.com te wijzigen of in te trekken, inclusief uw recht om bezwaar te maken wanneer een legitiem belang wordt gebruikt. U kunt uw instellingen op elk moment bijwerken via de link “EU-privacy” onderaan elke pagina. Deze keuzes worden wereldwijd aan onze partners gesignaleerd en hebben geen invloed op de browsegegevens. Lijst met partners (leveranciers)

Wij en onze partners verwerken gegevens om:

Scan actief apparaatkenmerken voor identificatie. Gebruik nauwkeurige geolocatiegegevens. Informatie op een apparaat opslaan en/of openen. Selecteer gepersonaliseerde inhoud. Maak een gepersonaliseerd inhoudsprofiel. Meet advertentieprestaties. Selecteer basisadvertenties. Maak een gepersonaliseerd advertentieprofiel. Selecteer gepersonaliseerde advertenties. Pas marktonderzoek toe om doelgroepinzichten te genereren. Inhoudsprestaties meten. Ontwikkelen en verbeteren van producten. Lijst met partners (leveranciers)