Skip to content

Niet storen gebruiken op Android

27 de februari de 2023
DoNotDisturb 512172793 85d0d260ea524c8a92a7d5c5e6dc81de

Wat te weten

 • Trek de Snelle instellingen naar beneden en tik op Niet storen. Lang indrukken Niet storen om naar de instellingen te gaan.
 • Of ga naar Instellingen > Geluid en trillingen > Niet storen.
 • Kraan Schema > Evenement om Niet storen in te schakelen tijdens Google Agenda-afspraken, of tik op Voeg meer toe > Tijd.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Niet storen op Android gebruikt. Instructies zijn van toepassing op smartphones met Android 13, 12 en 11. Samsung-telefoons hebben een niet storen-modus die iets anders werkt dan standaard Android.

Hoe u Niet storen inschakelt

U kunt Niet storen inschakelen via Snelle instellingen of door naar de app Instellingen te gaan, waar u ook uw voorkeuren kunt aanpassen. De onderstaande schermafbeeldingen zijn van Android 13. De menu-opties kunnen er iets anders uitzien, afhankelijk van uw versie van Android, maar de stappen zijn in principe hetzelfde.

 1. Veeg vanaf de bovenkant van het scherm van je telefoon twee keer omlaag om Snelle instellingen te openen. (Veeg eenmaal omlaag om meldingen te bekijken.)

 2. Kraan Niet storen om het in te schakelen of druk lang in Niet storen om naar de instellingen te gaan.

 3. Kraan Zet nu aan.

 4. Of ga naar Instellingen > Geluid en trillingen > Niet storen > Zet nu aan. Tik in Snelle instellingen op de Niet storen pictogram om het uit te schakelen.

  Geluid en trillingen, Niet storen en Nu inschakelen in Android-instellingen

Instellingen voor niet storen aanpassen

U kunt verschillende instellingen aanpassen, waaronder wanneer het automatisch doorgaat, uitzonderingen (contacten die DND kunnen negeren) en instellingen voor meldingsopties. Ga naar Instellingen > Geluid en trillingen > Niet storen. Tik op om DND-instellingen voor oproepen en berichten te beheren Mensen. Herhaalde bellers zijn standaard toegestaan. Tik op om dat te wijzigen Oproepen en uitschakelen Sta terugkerende bellers toe.

Personen, Oproepen en Terugkerende bellers toestaan ​​zijn gemarkeerd in Android-instellingen Niet storen

Tik op om app-uitzonderingen toe te voegen Apps > Toevoegen en kies een app om DND-instellingen te beheren.

Apps, Apps toevoegen en 1Weather-app in Android Niet storen-instellingen

Kraan Alarmen en andere onderbrekingen om andere DND-uitzonderingen te beheren. Alarmen En Mediageluiden zijn standaard ingeschakeld, dus misschien wilt u ze uitschakelen.

Alarmen en andere onderbrekingen en alarmen worden gemarkeerd in Android-instellingen Niet storen

Om DND na een bepaalde tijd uit te schakelen, tikt u op Duur > Voor 1 uur en tik op de plus (+) of minus () om de tijd aan te passen.

Duur voor Snelle instellingen en Duur-opties gemarkeerd in Android Niet storen-instellingen

Tik op om meldingsinstellingen voor DND te beheren Weergaveopties voor verborgen meldingen. Druk op Instellingen pictogram naast Aanpassen voor extra opties.

Geef opties weer voor verborgen meldingen, instellingen en schakel het selectievakje Scherm niet in in de instellingen voor Niet storen van Android

Planning en DND-instellingen beheren

Do Not Disturb van Android heeft verschillende opties om het schema te beheren. De modus ondersteunt ook aangepaste regels op basis van een gebeurtenis of tijdstip van de dag.

 1. Ga naar Instellingen > Geluid en trillingen > Niet storen en tik Schema’s.

 2. Tik op om DND in te schakelen tijdens evenementen in uw Google Agenda Evenement en inschakelen Gebruik schema.

  Schema's, Evenementen en Gebruik schema Aan-schakelaar gemarkeerd in Android Niet storen-instellingen

 3. Kraan Tijdens evenementen voor en kies je Google Agenda of Elke kalender.

  Tijdens evenementen voor en elke agenda die is gemarkeerd in de instellingen voor Niet storen van Android

 4. Tik op om NST automatisch in te plannen voor een specifiek tijdstip van de dag Voeg meer toe onder Schema’s en kies vervolgens Tijd.

  Voeg meer, tijd en dagen toe in de instellingen voor Niet storen van Android

Wat is niet storen?

Niet storen is een Android-functie waarmee gebruikers alle of de meeste meldingen gedurende een bepaalde periode kunnen onderbreken. Sinds de introductie is Do Not Disturb in elke Android-update verfijnd. De functie is eenvoudig in en uit te schakelen en heeft een reeks instellingen die u naar wens kunt aanpassen. Niet storen werkt anders op oudere versies van Android, maar je hebt er nog steeds toegang toe via Instellingen of Snelle instellingen.