Skip to content

Nieuwe MacBook Air: nieuws, prijs, releasedatum, specificaties en geruchten

29 de juni de 2021
M1 MacBook Air 16a643e75cab4ba68f1f718a3fad902b

Komt er in 2021 een MacBook Air uit? Hoewel Apple er in 2020 twee heeft uitgebracht (de goed ontvangen M1 MacBook Air in november), is er veel verwachting dat er dit jaar nog een Air komt. Eentje met een slanker, lichter ontwerp, een verbeterd scherm, MagSafe-opladen, continu gebruik van USB 4 en hopelijk een betere webcam.

Wanneer wordt de nieuwe MacBook Air uitgebracht?

Er zijn gemengde berichten (gissingen, als we eerlijk zijn) over wanneer de MacBook Air zal aankomen. De gerespecteerde analist en seriële leaker, Ming-Chi Kuo, zei vorig jaar dat we de nieuwe MacBook Air waarschijnlijk pas eind 2021 zouden zien en stelde zijn schatting vervolgens bij naar 2022. Andere rapporten schatten echter een release in 2021.

Geschatte releasedatum van Lifewire

Onze beste gok met wat we nu weten, is eind 2021 of begin 2022. De laatste twee modellen kwamen uit in maart en november, en aangezien we geen voorjaarsrelease verwachten, is de volgende beste tijdlijn november van dit jaar. Maart 2022 zal onze volgende gok zijn als het niet uit is tegen november 2021.

Geruchten over nieuwe MacBook Air-prijs

Kuo’s perspectief is dat een van de aandachtspunten van de komende MacBook Air is om de prijs te verlagen. Als dat verwijst naar de nieuwe laptop, kan deze voor een lagere prijs zijn dan het huidige basismodel: $ 999. Andere rapporten suggereren dat, aangezien we verwachten dat het dunner en lichter zal zijn dan het 2020-model, het een premiumversie van de huidige line-up zal zijn (en daarom meer duur). Apple behoudt de bestaande modellen als instapaanbiedingen.

Pre-order informatie

We zullen meer weten over wanneer je de nieuwe MacBook Air kunt pre-orderen zodra we officieel nieuws horen over de release van Apple.

Nieuwe MacBook Air-functies

Nieuwe functies zijn zo vroeg moeilijk met absolute zekerheid te voorspellen zonder details van Apple, maar dit is wat de meeste geruchten zeggen:

  • 1080p-camera: De huidige MacBook Air bevat een 720p FaceTime HD-webcam, in principe dezelfde als de vorige modellen. Het kwam met een verbeterde beeldprocessor, die Apple dit jaar mogelijk opnieuw zou upgraden, maar we zouden hier graag een nog betere 1080p-camera in zien.
  • Magnetische voedingsadapter: Apple heeft MagSafe voor het laatst gebruikt in de Air van 2017, maar aangezien we zijn terugkeer waarschijnlijk zullen zien met de MacBook Pro 2021, is het veilig om te zeggen dat dezelfde technologie zal worden geleverd met de nieuwe MacBook Air.
  • Mini-LED: Net als de andere producten van het bedrijf, zou Apple het scherm kunnen upgraden met mini-LED. Deze upgrade biedt de mogelijkheid van dunnere schermen die zaken ondersteunen als donkerder zwart, beter contrast, helderdere kleuren en een betere energie-efficiëntie.
  • Appel Silicium: Ze hebben het huidige model in 2020 geüpgraded met de Apple M1-chip, dus misschien zien we nog een upgrade met de nieuwe MacBook Air. Het kan de M1X-chip zijn of een next-gen-versie, afhankelijk van de releasedatum van de laptop.

Nieuwe specificaties en hardware van MacBook Air

Het zal hoogstwaarschijnlijk het 13-inch scherm behouden, maar de algehele laptop zal slanker zijn vanwege kleinere randen. Sommige vroege geruchten beweerden een 15-inch versie, maar volgens Bloomberg’s Mark Gurman ligt dat idee blijkbaar niet meer op tafel,

Naast de bovengenoemde MagSafe-toevoeging, zeggen geruchten dat de nieuwe MacBook Air twee USB 4-poorten zal bevatten. Eerdere modellen werden geleverd met 8 GB RAM met de optie om te upgraden naar 16 GB en opslag met een maximum van 2 TB; we verwachten dat die specificaties behouden blijven. Maak een bladwijzer van deze pagina voor updates! Nieuwe details komen vaak naar voren, vooral nu tijdens de geruchtenstadia. Wanneer officieel nieuws of betrouwbaardere verhalen naar buiten komen, werken we deze pagina bij.

Het laatste nieuws over de nieuwe MacBook Air

U kunt meer laptopnieuws krijgen van Lifewire. Hieronder staan ​​de huidige geruchten en andere nieuwsberichten over de aanstaande Air: