Skip to content

Nieuwe programma’s verspreiden gratis internet terwijl de werkloosheid stijgt

7 de april de 2023
GettyImages 1230254592 abacf16e5a88484396961398b8d62747

Belangrijkste leerpunten

  • Er is een groeiende beweging in het hele land om gratis of goedkope internettoegang te bieden aan mensen die in armoede leven.
  • Massachusetts heeft onlangs aangekondigd dat het subsidies voor internettoegang zal verstrekken en gratis apparatuur zal weggeven aan werklozen.
  • Een bibliotheek in New Jersey deelt gratis draadloze hotspots uit aan inwoners die het financieel moeilijk hebben.

Terwijl de pandemie van het coronavirus de economie verplettert, is er een groeiende beweging om gratis of goedkope internettoegang te bieden aan mensen die in armoede leven. Zo kondigde de staat Massachusetts onlangs aan subsidies te verstrekken voor internettoegang en gratis apparatuur weg te geven aan werklozen. Door de pandemie is het aantal werklozen in de VS en de rest van de wereld drastisch toegenomen. Een gebrek aan internettoegang vormt een belangrijke belemmering om mensen weer aan het werk te krijgen en kan leerlingen die op afstand leren in de weg staan, zeggen experts. “Breedbandinternet is net zo essentieel voor ons dagelijks leven als water en elektriciteit, maar het is niet zo algemeen beschikbaar als die twee nutsvoorzieningen”, zei Jeffrey Trzeciak, de directeur van Jersey City Free Public Library in New Jersey, in een e-mailinterview.

Hotspot-weggeefactie

De Jersey City Library deelt gratis draadloze hotspots uit aan inwoners die het financieel moeilijk hebben. Sinds maart heeft de bibliotheek ongeveer 300 hotspots verspreid, zei Trzeciak. Toen bibliotheken weer open mochten met een capaciteit van 25%, begon de bibliotheek computertoegang te bieden op haar 10 locaties in de stad. Het computergebruik in de bibliotheek is nog niet terug op het niveau van voor de pandemie, maar stijgt elke maand gestaag. De bibliotheek is ook net een samenwerking aangegaan met de Jersey City Municipal Court om tablets uit te lenen aan mensen die een aangesloten apparaat nodig hebben om hun virtuele hoorzittingen te houden. Breedbandinternet is net zo essentieel voor ons dagelijks leven als water en elektriciteit, maar het is niet zo algemeen beschikbaar als die twee nutsvoorzieningen. In Massachusetts hebben ambtenaren een programma gelanceerd met de naam Mass. Internet Connect, dat gratis internet biedt aan werkzoekenden. Het programma maakt deel uit van een staatswervingsprogramma dat ook lessen digitale geletterdheid aanbiedt. De staat werkt samen met internetproviders, waaronder Comcast, Charter en Verizon, om subsidies en apparaten aan werkzoekenden te verstrekken. “Het internet is van cruciaal belang voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan, en deze nieuwe programma’s erkennen en zijn gericht op het helpen oplossen van connectiviteitsproblemen voor mensen die op zoek zijn naar werk”, zei gouverneur Charlie Baker in een persbericht. “Deze investeringen zullen helpen om mensen verbonden te krijgen en te houden, zodat ze in contact kunnen blijven met potentiële werkgevers, toegang kunnen krijgen tot de trainingen en diensten aangeboden door MassHire en hun partners, en uiteindelijk weer aan het werk kunnen gaan.”

Stimuluspakket bevat breedbandhulp

De federale overheid komt ook tussenbeide om internettoegang te helpen bieden tijdens de economische neergang. Het hulppakket voor het coronavirus dat vorige maand door het Congres is goedgekeurd, reserveert 7 miljard dollar om Amerikanen te helpen verbinding te maken met supersnel internet en hun maandelijkse rekeningen te betalen.

Iemand solliciteert online naar een baan.

Ongeveer de helft van het geld gaat naar gezinnen met een laag inkomen. “Ik denk dat het aantoont dat Washington tijdens de pandemie wakker werd en besefte dat breedband niet langer leuk is om te hebben, maar moet hebben”, vertelde Jessica Rosenworcel, een democratisch commissaris bij de FCC. De Washington Post. “Huishoudens zonder het hebben geen eerlijke kans om een ​​schijn van het moderne leven te behouden wanneer zoveel van het moderne leven online is gemigreerd.” Geen internettoegang kunnen betalen, is vooral een uitdaging voor gezinnen met studenten die tijdens de pandemie op afstand leren. Uit een rapport van vorig jaar van Common Sense Media bleek dat ongeveer 30% van de 50 miljoen K-12-leerlingen van openbare scholen in de VS geen toegang hadden tot snel internet of apparaten. Een programma in Indianapolis pakt dit probleem aan met een proefprogramma dat gratis breedbandtoegang geeft aan K-12-studenten. “Het is zo cruciaal om een ​​duurzamere manier te vinden om internettoegang te ondersteunen, zodat schooldistricten niet de kloof voor onze studenten hoeven te blijven overbruggen”, zei Aleesia Johnson, de hoofdinspecteur van Indianapolis Public Schools, in een interview met een lokale NPR-station. Het overbruggen van de digitale kloof is vooral belangrijk tijdens de pandemie. De lokale en federale maatregelen om internettoegang voor arme mensen mogelijk te maken, zijn stappen in de goede richting, maar er moet meer worden gedaan. Het uiteindelijke economische herstel zal alleen breed en rechtvaardig zijn als alle Amerikanen online kunnen gaan.