Skip to content

Nintendo Switch-screenshots maken en delen

8 de augustus de 2021
nintendoswitch 5c45c3fcc9e77c000136b598

Als je net iets indrukwekkends hebt bereikt in je favoriete Nintendo Switch-spel, is het geweldig om een ​​schermopname van je voortgang te kunnen maken en deze met anderen te delen. Hier leest u hoe u Nintendo Switch-screenshots maakt en wat u moet weten over delen.

Een screenshot maken op Nintendo Switch

Een screenshot maken is super eenvoudig met de Nintendo Switch, op voorwaarde dat je weet op welke knop je moet drukken:

 • Op de Joy-Con-controller: De linker Joy-Con heeft een speciale screenshot-knop. Het is vierkant en bevindt zich in de buurt van de onderkant van de controller, onder de richtingsknoppen.
 • Op een Pro-controller: De screenshot-knop bevindt zich net links van het midden van de controller, boven het richtingspad.

Nadat je op de screenshot-knop op een van beide controllers hebt gedrukt, hoor je een camerasluitergeluid en verschijnt er een melding in de linkerbovenhoek van het scherm van je Switch met de tekst ‘Capture Taken’.

Hoe u uw screenshots kunt bekijken op de Nintendo Switch

Al je screenshots zijn te vinden in de Album-app van de Nintendo Switch. Om uw schermafbeeldingen te bekijken, selecteert u de Album pictogram (ziet eruit als een doos met een zijwaartse warmte) onder aan het startscherm van de schakelaar.

Als je veel schermafbeeldingen hebt, kun je ze in het album filteren, zodat je er gemakkelijker doorheen kunt kijken. Kraan Filter of druk op de Y en selecteer vervolgens welk filter u wilt gebruiken. U kunt ervoor kiezen om te kijken naar:

 • Alleen screenshots
 • Alleen video’s
 • Systeemgeheugen: afbeeldingen opgeslagen op de switch zelf
 • MicroSD-kaart: afbeeldingen die zijn opgeslagen op de verwijderbare microSD-kaart van uw Switch
 • Specifieke game-screenshots: je kunt dus bladeren op basis van de game die je hebt gespeeld.

Een screenshot op je Nintendo Switch bewerken

Het is mogelijk om tekst aan je screenshots toe te voegen voordat je ze deelt. Hier is hoe.

 1. Selecteer de afbeelding die u wilt bewerken. U kunt ook de richtingstoetsen of de linker analoge joystick gebruiken om naar de relevante afbeelding te gaan en vervolgens op . drukken EEN om het te openen.

 2. Ofwel druk op EEN of tik op Bewerken en posten.

 3. Selecteer Voeg tekst toe.

 4. Typ het bericht dat u bij uw screenshot wilt voegen. U kunt het richtingspad of de linker analoge joystick gebruiken om de letters op het toetsenbord te selecteren, maar het is veel sneller om uw vingers te gebruiken om op het schermtoetsenbord te tikken.

 5. druk de Plus (+) knop om het bericht te bevestigen.

 6. Tik en sleep de voltooide tekst over het scherm. Alternatief, Selecteer Veranderingen gebruik vervolgens de richtingstoetsen of de linker joystick om de tekst te verplaatsen; gebruik de L en R knoppen om het te draaien. Als de lettergrootte of tekstkleur u niet bevalt, selecteert u die opties om ze dienovereenkomstig te wijzigen.

 7. Selecteer Afgewerkt. Aan je screenshot is nu de tekst toegevoegd.

  Een screenshot van New Super Mario Bros met toegevoegde 'test'-tekst.

  Een kopie van uw screenshot zonder de tekst wordt op uw Switch opgeslagen voor toekomstig gebruik.

Hoe de screenshot op Facebook of Twitter te delen

Nadat u de schermafbeelding heeft geselecteerd, kunt u deze op verschillende manieren eenvoudig met anderen delen. Hier leest u hoe u het kunt delen via sociale medianetwerken zoals Facebook of Twitter.

 1. Kraan Bewerken en postenof druk op EEN.

 2. Selecteer Na

  Als je meerdere screenshots tegelijk wilt delen, tik je op Meerdere plaatsen en selecteer elke afbeelding die u wilt delen, voordat u op tikt Na.

 3. Kies een Plaats van plaatsing. Uw opties zijn Facebook of Twitter. De eerste keer dat u dit doet, moet u uw sociale media-accounts aan uw Switch koppelen. Selecteer Account koppelenen volg de instructies om in te loggen.

 4. Voer een opmerking of tweet in en selecteer vervolgens Na om de schermafbeelding naar uw sociale media-account te verzenden.

 5. Er verschijnt een bericht waarin wordt bevestigd dat je een Nintendo Switch-screenshot hebt gedeeld. Check voor de zekerheid je social media-account!

Een screenshot kopiëren naar een MicroSD-kaart

Soms wilt u uw schermafbeeldingen misschien naar een microSD-kaart verplaatsen in plaats van deze op uw console te laten. Dit is handig omdat u de microSD-kaart kunt verwijderen en in uw pc of laptop kunt plaatsen, zoals u dat kunt met de geheugenkaart van een digitale camera.

 1. Wanneer u door het album van uw Switch bladert, selecteert u de schermafbeelding die u wilt verplaatsen.

 2. Kraan Bewerken en posten.

 3. Selecteer Kopiëren.

 4. Selecteer Kopiëren nog een keer.

 5. Selecteer OK.

 6. U hebt nu twee exemplaren van die schermafbeelding. Een op je Switch en een op de microSD-kaart. Wilt u een van die kopieën verwijderen? Tik in het Album op Verwijderen (of druk op X) en selecteer vervolgens elke afbeelding. Selecteer Verwijderen om de afbeeldingen die u hebt geselecteerd te verwijderen.