Skip to content

Nummers in willekeurige volgorde afspelen op de iPhone

12 de september de 2021
shuffle songs iphone 5911b5675f9b58647053ca58

Als je niet zeker weet naar welk nummer of album je in de stemming bent, kan de ingebouwde Muziek-app van de iPhone je verrassen door je nummers in willekeurige volgorde af te spelen. Shuffle speelt willekeurig nummers uit je muziekbibliotheek af in willekeurige volgorde en laat je nummers overslaan of opnieuw afspelen. Het is een geweldige manier om je muziek fris te houden en nummers te herontdekken die je de laatste tijd niet hebt gehoord. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op apparaten met iOS 10 of hoger.

Alle muziek op de iPhone in willekeurige volgorde afspelen

Om de meeste variatie te krijgen, schudt u alle nummers in uw muziekbibliotheek. Hier is om het te doen.

 1. Open de Muziek app en tik vervolgens op Bibliotheek.

 2. Selecteer Liedjesen tik vervolgens op Shuffle.

  Nummers en Shuffle-opties op een iPhone

 3. Je gerandomiseerde afspeellijst wordt automatisch gestart. Gebruik de naar voren pijl om naar het volgende nummer te gaan of de rug pijl om terug te keren naar de laatste.

 4. Om het shuffelen van nummers uit te schakelen, tikt u op de afspeelbalk om de volledige albumhoes te bekijken. Veeg omhoog en tik op de ​Shuffle knop zodat deze niet is gemarkeerd.

  De shuffle-optie in Muziek op een iPhone

 5. Nadat u Shuffle hebt uitgeschakeld, wordt de lijst met nummers weer alfabetisch op artiest afgespeeld.

Uw aanstaande shuffle-wachtrij bekijken en bewerken

De Muziek-app geeft een overzicht van aankomende nummers. Vanuit deze lijst kun je de volgorde wijzigen en nummers verwijderen die je niet wilt horen. Hier is hoe:

 1. Wanneer u in willekeurige volgorde naar nummers luistert, tikt u op de afspeelbalk onder aan de app om de volledige albumhoezen en afspeelknoppen te bekijken.

 2. Veeg omhoog om de . weer te geven Volgende menu, dat de lijst met aankomende nummers bevat. Om de volgorde te wijzigen, houd je het menu met drie regels rechts van het nummer ingedrukt. Sleep het nummer naar een nieuwe locatie in de lijst.

  Een nummer verplaatsen in de lijst 'Volgende' in de Muziek-app op een iPhone

 3. Om een ​​nummer uit de lijst te verwijderen, veeg je van rechts naar links over het nummer en tik je op Verwijderen. Met deze optie wordt het nummer alleen uit deze lijst verwijderd. Het verwijdert het nummer niet uit uw bibliotheek.

  Een nummer verwijderen uit een shuffle-afspeellijst op een iPhone

 4. De afspeellijst wordt gegenereerd wanneer u op de tikt Shuffle knop, zodat je het hele ding kunt veranderen zodra het begint te spelen.

Muziek in een album in willekeurige volgorde afspelen op de iPhone

U kunt ook alleen de nummers binnen een specifiek album in willekeurige volgorde afspelen. Ga hiervoor naar de Bibliotheek pagina, tik op Albums, tik op het album waarnaar je wilt luisteren en tik vervolgens op Shuffle.

Een album in willekeurige volgorde afspelen in de Muziek-app op de iPhone

Muziek in een iPhone-afspeellijst in willekeurige volgorde afspelen

Hoewel het doel van het maken van een afspeellijst is om nummers in een bepaalde volgorde te plaatsen, wil je misschien soms die volgorde door elkaar halen. Het shuffelen van een afspeellijst is bijna identiek aan het shuffelen van een album. Ga naar de Bibliotheek pagina, tik op Afspeellijsten, selecteer degene waarnaar je wilt luisteren en tik vervolgens op Shuffle.

Een afspeellijst in willekeurige volgorde afspelen op de iPhone

Andere opties op het bibliotheekscherm

Het bibliotheekscherm heeft meer manieren om de muziek op je iPhone te filteren. Met dezelfde stappen als hierboven kunt u ook willekeurige afspeellijsten maken op basis van artiesten, genres en nummers die u hebt gedownload. Als je een van deze opties niet ziet, tik je op Bewerkingen tik vervolgens op een cirkel naast een van de opties om deze rood te maken. Tik Gedaan om uw wijzigingen op te slaan.

Meer opties toevoegen aan de bibliotheek in de Muziek-app