Skip to content

NVIDIA GeForce-videokaartstuurprogramma’s v471.11

15 de juli de 2021
geforce logo 63424dc345e1449eb3cd26d7be16dcb7

NVIDIA heeft op 22 juni 2021 GeForce-stuurprogramma’s versie 471.11 uitgebracht. Dit is de nieuwste versie van deze stuurprogramma’s die beschikbaar is voor de meeste op NVIDIA gebaseerde videokaarten. Dit is de laatste, WHQL-versie van deze stuurprogramma’s en vervangt alle eerder beschikbare stuurprogramma’s. Je moet v471.11 installeren als je een ondersteunde NVIDIA GPU hebt waarop een eerdere driverversie draait.

Als je een eerdere bètaversie van dit stuurprogramma hebt geïnstalleerd, update dan zo snel mogelijk naar v471.11. Het is bijna altijd een beter idee om de WHQL-gecertificeerde versie van een stuurprogramma te installeren. Zie Welke versie van dit stuurprogramma heb ik geïnstalleerd? als u niet zeker weet welke versie van het NVIDIA GeForce-stuurprogramma u hebt geïnstalleerd.

Wijzigingen in NVIDIA GeForce v471.11

Hier zijn details over enkele van de nieuwe functies, fixes en andere wijzigingen in v471.11 in vergelijking met de vorige release:

  • Gemaakt: [World of Warcraft: Shadowlands]: Willekeurig flikkeren kan op bepaalde locaties in het spel voorkomen.
  • Gemaakt: [SLI][GeForce GTX 980M]: Het systeem wordt vergrendeld met een zwart scherm bij het opstarten in Windows.
  • Gemaakt: [Surround][GeForce RTX 3090]: Als Surround actief is, schakelt het instellen van Bezel Correction Surround uit.
  • Gemaakt: [Crossfire][GeForce Experience][FreeStyle]: Freestyle werkt mogelijk niet op Crossfire nadat de game is bijgewerkt.
  • Gemaakt: [HDR]: Sommige specifieke HDMI-schermen kunnen in de HDR-modus flikkeren.
  • Gemaakt: [Steam VR game]: Stotteren en achterblijven treden op bij het starten van een game terwijl een GPU-hardwaremonitoringtool op de achtergrond wordt uitgevoerd.

Voor volledige informatie over deze versie, inclusief openstaande problemen, zie Release 470 Driver for Windows, Version 471.11, een PDF-bestand op de NVIDIA-website.

NVIDIA-videokaartstuurprogramma’s v471.11 downloaden

De meeste NVIDIA GPU’s worden volledig ondersteund met het v471.11-stuurprogramma in de meeste huidige versies van Windows, waaronder Windows 10, Windows 8 (inclusief Windows 8.1 en Windows 8.1 Update) of Windows 7. De eenvoudigste manier om het juiste stuurprogramma voor uw apparaat is via GeForce Experience. Ga naar de GeForce Drivers-pagina en selecteer DOWNLOAD NU het begrijpen. Als u die route volgt, hoeft u niet te weten of u op de onderstaande 32-bits of 64-bits links moet klikken. Soms brengt NVIDIA een update uit voor slechts één besturingssysteem, zoals alleen 64-bits versies van Windows 10. Andere volgen meestal binnen een paar weken. De volgende downloads zijn voor: ALLEEN desktop-GPU’s. Dit zijn de NVIDIA-stuurprogramma’s die je nodig hebt als je een ION/ION LE of GeForce GPU hebt geïnstalleerd in je bureaublad computer. Deze downloads zijn voor ALLEEN notebook-GPU’s. Dit zijn de NVIDIA-stuurprogramma’s die u nodig hebt als uw laptop, netbook, notitieboekje, of tablet wordt aangedreven door een NVIDIA ION/ION LE of GeForce GPU.

NVIDIA-stuurprogramma’s voor Windows Vista en XP

NVIDIA ondersteunt Windows Vista en Windows XP steeds minder bij elke nieuwe GPU en driverrelease. Ze ondersteunen echter veel GPU’s op Windows Vista en XP met hun v365.19 (Vista) en v368.81 (XP) stuurprogramma’s, de nieuwste stuurprogramma’s die beschikbaar zijn voor die versies van Windows. U kunt de Windows Vista 64-bit driver hier of de 32-bit driver hier downloaden. U kunt de Windows XP 64-bit driver hier of de 32-bit driver hier downloaden. Deze stuurprogramma’s zijn alleen ontworpen voor desktop-GPU’s, maar u kunt geluk hebben om ze op uw notebook of laptop-pc te laten werken. Zo niet, neem dan contact op met uw computermaker voor betere stuurprogramma’s of met NVIDIA voor een oudere release.

Andere NVIDIA-stuurprogramma’s

Andere downloads zoals nForce-stuurprogramma’s, GeForce-stuurprogramma’s voor niet-Windows-besturingssystemen, eerdere releases van stuurprogramma’s en nog veel meer, zijn te vinden op de pagina GeForce-stuurprogramma’s. Als u een relatief recente versie van NVIDIA’s GeForce-stuurprogramma’s gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op het NVIDIA-pictogram in het systeemvak en kiest u Controleren op updates. U kunt de driver daar automatisch downloaden en installeren. Als u om updates van bètastuurprogramma’s wilt worden gevraagd, vink dan het juiste vakje aan in de Voorkeuren tabblad. Als u op zoek bent naar een up-to-date informatiebron over nieuwe stuurprogramma’s, bekijk dan onze lijsten met Windows 10-stuurprogramma’s, Windows 8-stuurprogramma’s of Windows 7-stuurprogramma’s. We houden die pagina’s up-to-date met informatie en links naar nieuwe stuurprogramma’s die verkrijgbaar zijn bij NVIDIA en andere grote hardwarefabrikanten.

Andere manieren om nieuwe NVIDIA-stuurprogramma’s te krijgen

NVIDIA’s GeForce Experience kan worden geïnstalleerd om NVIDIA-stuurprogramma’s te detecteren die moeten worden geïnstalleerd. Dit maakt het heel gemakkelijk om niet alleen te weten wanneer de stuurprogramma’s moeten worden bijgewerkt, maar ook waar, precies, om de updates te krijgen – het programma zal het voor u doen. Een andere automatische manier om NVIDIA-stuurprogramma’s te downloaden en te installeren, is een gratis hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma’s. Hoewel het altijd de voorkeur heeft om stuurprogramma’s rechtstreeks van de fabrikant te downloaden, kunt u in plaats daarvan een derde partij gebruiken. Zie deze websites voor het downloaden van stuurprogramma’s voor enkele voorbeelden.

Heeft u problemen met deze nieuwe NVIDIA-stuurprogramma’s?

Een goede eerste stap als uw nieuw geïnstalleerde NVIDIA-stuurprogramma’s niet werken, is het verwijderen van het NVIDIA-installatiepakket dat u zojuist hebt uitgevoerd en het vervolgens opnieuw te installeren. U kunt dit doen vanuit de juiste applet in het Configuratiescherm. Als je het NVIDIA-pakket om de een of andere reden niet opnieuw kunt installeren, probeer dan het stuurprogramma terug te draaien, ook iets dat je doet vanuit het Configuratiescherm. Zie Een stuurprogramma terugdraaien voor gedetailleerde instructies in alle versies van Windows.