Skip to content

Ondersteunt de iPad Bluetooth?

19 de juni de 2021
young man listening to music with a digital tablet 504222904 5b27623e119fa80036547693

Elke iPad ondersteunt een versie van Bluetooth. Recente modellen ondersteunen Bluetooth 5, dat achterwaarts compatibel is met eerdere Bluetooth-versies. De iPad kan daarom veel van dezelfde draadloze apparaten gebruiken als uw Mac of pc.

Hoe Bluetooth werkt

Bluetooth is draadloze communicatie op korte afstand, vergelijkbaar met Wi-Fi, maar wat Bluetooth speciaal maakt, is de sterk gecodeerde aard ervan. Bluetooth-apparaten moeten aan elkaar worden gekoppeld om te kunnen werken, hoewel u het apparaat meestal alleen hoeft te koppelen wanneer u het voor het eerst met uw iPad gebruikt. Het proces van het koppelen van de apparaten creëert een gecodeerde tunnel waarmee de apparaten informatie uitwisselen. Dit maakt het veilig, ook al wordt de informatie draadloos overgedragen.

Bluetooth lokaliseren op de iPad

Voordat u een apparaat met de iPad koppelt, moet u Bluetooth inschakelen.

 1. Open de Instellingen op de iPad.

 2. Selecteer Bluetooth in de linkerzijbalk.

 3. Druk op schuifregelaar naast Bluetooth in het hoofdvenster op Aan/groen.

Elk Bluetooth-compatibel apparaat wordt geleverd met zijn eigen specifieke koppelingsinstructies. Nadat het is aangesloten, wordt het weergegeven in het gedeelte Mijn apparaten.

Versies van Bluetooth op iPads

Zoals je zou verwachten, hoe nieuwer de iPad, hoe recenter de versie van Bluetooth die hij heeft. Elke Bluetooth-versie ondersteunt alle eerdere versies, maar als je een randapparaat vindt dat Bluetooth 5 vereist, heb je een iPad met Bluetooth 5 nodig om het te gebruiken. De iPads en hun Bluetooth-versies zijn:

 • iPad Pro: Alle iPad Pro’s vanaf de 2e generatie worden geleverd met Bluetooth 5. De originele iPad Pro ondersteunde Bluetooth 4.2.
 • iPad mini: De 5e generatie wordt geleverd met Bluetooth 5. De 3e en 4e generatie ondersteunen 4.2, terwijl de 1e en 2e generatie met 4.0 kwamen.
 • iPad Air: De 3e generatie iPad Air wordt geleverd met Bluetooth 5. De 2e generatie ondersteunt 4.2 en de 1e generatie kwam met 4.0.
 • iPad: De 7e generatie iPad, samen met de 5e en 6e generatie, wordt geleverd met Bluetooth 4.2. De 3e en 4e generatie iPads worden geleverd met Bluetooth 4.0 en de 2e generatie iPad en originele iPad worden geleverd met Bluetooth 2.1.

Populaire Bluetooth-accessoires voor de iPad

Verschillende apparaatklassen zijn vooral populair bij de iPad:

 • Draadloze toetsenborden. Wanneer u een draadloos toetsenbord voor uw iPad koopt, zijn de meeste ook compatibel met een pc of Mac. Een van de meest populaire accessoire-opties voor de iPad zijn toetsenbordhoezen, die een hoes voor de iPad combineren met een Bluetooth-toetsenbord, waardoor de iPad een quasi-laptop wordt.
 • Draadloze koptelefoon. Hoewel de iPad het vermogen van de iPhone om muziek te streamen terwijl hij mobiel is, niet overneemt, doet hij net zo goed zijn werk bij het streamen van muziek. Het past gewoon niet in je zak, tenzij je een iPad Mini en grote zakken hebt. Bluetooth-koptelefoons zoals draadloze Beats-koptelefoons en Apple AirPods zijn populaire accessoires.
 • Bluetooth-luidsprekers. Apple heeft AirPlay speciaal ontworpen om media te streamen naar Apple TV en AirPlay-compatibele luidsprekers, maar elke Bluetooth-compatibele luidspreker of soundbar werkt goed voor het streamen van muziek. De meeste soundbars hebben nu een Bluetooth-instelling, wat een geweldige manier is om van je iPad de digitale jukebox van je hol te maken.
 • Draadloze gamecontrollers. De iPad blijft enorme sprongen vooruit maken in gaming, maar hoewel het touchscreen perfect kan zijn voor sommige gamegenres, is het niet ideaal voor een first-person shooter. Dat is waar gamecontrollers in de mix komen. Met behulp van Bluetooth en de made-for-iOS-standaard is het mogelijk om een ​​gamecontroller in Xbox-stijl te kopen en deze met veel van je iPad-games te gebruiken.