Skip to content

Onderstrepen in een e-mail met platte tekst

16 de augustus de 2021
GettyImages 956906010 8be5e6d8fddc4093a574f7b136fd735c

De meeste e-mails gebruiken HTML-opmaak waarbij de tekst is gecodeerd om vet, cursief, kleuren, positionering, lay-out en andere lettertype-indelingen te verwerken. Een e-mail in platte tekst ziet er daarentegen uit alsof hij op een typemachine is getypt. In platte tekst zijn geen lettertype-opmaak, afbeeldingen en hyperlinks toegestaan. Afbeeldingen die in de tekst worden weergegeven, kunnen niet in de berichten worden ingevoegd, hoewel afbeeldingen als bijlagen kunnen worden toegevoegd. Platte tekst wordt vaak weergegeven in een mono-spaced lettertype waarin elk teken evenveel ruimte op de regel inneemt als elk ander teken.

Waarom e-mails met platte tekst gebruiken?

Soms is het beter om een ​​e-mail in platte tekst te verzenden dan om een ​​HTML-bericht te verzenden. Gebruik platte tekst als u niet zeker weet of de e-mailapp van de ontvanger HTML correct weergeeft. Hoewel e-mails met platte tekst niet zo aantrekkelijk zijn als e-mails op basis van HTML, spelen e-mails met platte tekst een belangrijke rol in een goed afgeronde e-mailmarketingstrategie. E-mail met platte tekst heeft over het algemeen een hogere open- en klikfrequentie dan HTML-e-mail. Hoewel de platte tekst misschien duidelijk is, is deze universeel leesbaar voor apparaten die e-mails ontvangen, van telefoons en tablets tot computers van alle platforms.

HTML, platte tekst en MIME

De meeste e-mails worden verzonden via SMTP in MIME-indeling (multipurpose internet mail extensions), wat betekent dat een platte tekstversie van het e-mailbericht wordt gebundeld met de HTML-versie. Tenzij u alleen e-mail in platte tekst verstuurt, zou multipart MIME deel moeten uitmaken van elke e-mailcampagne, omdat spamfilters het alternatief voor platte tekst niet markeren als ongewenste e-mail, en sommige mensen geven er ook de voorkeur aan.

Onderstreping nabootsen in e-mailberichten zonder opmaak

Als u opmaakelementen voor nadruk wilt toevoegen, zoals onderstrepen, boots dan een onderstrepingseffect na met behoud van de betrouwbare leesbaarheid die u zoekt. Gebruik onderstrepingstekens aan het begin en einde van de onderstreepte passage om onderstreping aan te geven in een e-mail met platte tekst, bijvoorbeeld: _example text_

U kunt op dezelfde manier vet en cursief nabootsen. Gebruik sterretjes aan het begin en einde van de woorden die u vet wilt nabootsen, bijvoorbeeld: *deze tekst*

Zet een schuine streep aan het begin en einde van een zin die je cursief wilt nabootsen: /like this/

Hoewel u geen waarachtige, onderstreepte, vetgedrukte of cursieve tekst kunt maken in een e-mail zonder opmaak, zijn deze drie methoden acceptabele, algemeen bekende manieren om nadruk te leggen zonder het gebruik van HTML.

Dus, wat is rich-text?

Rich Text (RTF) valt tussen HTML en platte tekst wat betreft opmaakmogelijkheden. Met rich text kunt u basisopmaak toepassen, zoals lettertypekeuze, lettergrootte, kleur en stijlen met cursief, vet en onderstreept. Rich text ondersteunt ook tekstuitlijning, zodat u desgewenst een regel tekst in uw e-mail kunt centreren. U kunt echter geen links, in-line afbeeldingen of video’s toevoegen zoals u kunt met HTML. Wanneer u tekst met opmaak in een e-mail gebruikt, converteren de meeste e-mailproviders standaard de berichten in RTF-indeling naar HTML.