Skip to content

OnePlus 8T hands-on impressies

19 de juni de 2021
IMG 5880 715f5ecb9390496b9d96534f2248c875

Belangrijkste leerpunten

  • De OnePlus 8T voelt net zo goed (of beter) aan dan mijn huidige iPhone XS.
  • De specificaties wedijveren met die van de iPhone 12 voor $ 50 minder.
  • Het is nog steeds een Android-telefoon, maar misschien wel mijn favoriet tot nu toe.
Luister, ik ben al bijna drie decennia een die-hard Apple-gebruiker. Ik kocht de allereerste iPhone toen deze in 2007 uitkwam en ik heb nog nooit een Android-telefoon gebruikt voor meer dan een paar minuten hier of daar om erover te schrijven. Bij deze OnePlus 8T vraag ik me echter af of ik zou kunnen overstappen. Het is niet innovatief op een opvouwbare manier, nee, maar het maakt mijn iPhone XS een beetje verdrietig en traag. Ik zag mezelf eerlijk gezegd de OnePlus 8T gebruiken voor het dagelijks leven, persoonlijk en professioneel, dankzij het snelle reactievermogen, het prachtige scherm en de duurzame batterij. Zal ik, hoewel? Waarschijnlijk niet, want ik ben behoorlijk toegewijd aan het gebruik van AirPods, iMessages en FaceTime (mijn ouders kunnen maar zoveel verschillende apps aan om contact te houden), en mijn enorme verzameling apps en games die ook op mijn iPad Pro verschijnen. “Als ik in Android-wateren zou moeten springen, zou ik er met beide benen in duiken met deze OnePlus 8T.” Toch wel. De OnePlus 8T, genadig naar mij gestuurd door het bedrijf zelf (samen met een mooie grote “reviewer’s manual” en een prachtige warmrode origami-achtige doos) voelt verrassend premium in mijn hand. Het is snel en responsief; schermen flitsen supersnel voorbij, apps starten in een mum van tijd; en zelfs het downloaden van een game of app gaat een stuk sneller dan op mijn huidige iPhone (toegegeven, het is een paar generaties terug).

Specificiteit:

De specificaties van een telefoon boeien me meestal niet, behalve misschien in grote lijnen. De OnePlus 8T heeft echter een heleboel geweldige specificaties en je kunt er alles over lezen op de site van de fabrikant. Wat voor de meesten van ons echter van belang is, is hoe dit ding presteert. De OnePlus 8T is prachtig om naar te kijken en heerlijk om vast te houden. Het is helder, heeft een hoog contrast maar een solide gevoel voor realistische kleuren, en maakt alles – van swipen tot gamen – een puur plezier. De vingerafdrukscanner onder het scherm is ook prachtig, waardoor authenticatie in Touch ID-stijl mogelijk is, of je nu een masker draagt ​​of niet. “Het is niet innovatief op een opvouwbare manier, nee, maar het maakt mijn iPhone XS een beetje verdrietig en traag.” De handset is gemakkelijk met één hand te gebruiken, dankzij de intuïtieve plaatsing van de knoppen, en de afgeronde randen en het dunnere/hogere profiel maken het een genot om in uw hand te grijpen. Het wordt geleverd met een 65 W power-steen (let op, Apple) die een USB-C-kabel (ook inbegrepen) kan gebruiken om de enorme batterij in een verbluffend snelle 39 minuten volledig op te laden. Dat is snel. Beter nog, de USB-C-standaard maakt hem volledig compatibel met de rest van mijn gadgets, zoals de Oculus Quest 2, Nintendo Switch en (ja) iPad Pro. Het past precies in wat ik al gebruik. Dat is een geweldige zaak.

De OnePlus 8T-telefoon rust op zijn doos met oplaadblok in de buurt

Het cameravierkant aan de achterkant heeft ultrabrede, brede, macro- en monochrome lenzen, waarmee je veel foto’s kunt maken in veel verschillende instellingen. Ik ben helemaal geen fotograaf, maar ik kon met gemak een aantal mooie foto’s maken van dingen in huis. De resulterende foto’s zien er wat meer contrastrijk uit, misschien kunstmatiger dan die ik op mijn iPhone XS maak, maar dat kan ook zijn wat ik gewend ben. De camera is prima in staat en schiet mooie foto’s en video’s.

Android is zoals Android doet

De telefoon maakt gebruik van OxygenOS 11, de OnePlus-versie van Android. Als fan van de Pixel 3- en iOS-bewegingen voelt het super vertrouwd en comfortabel om terug te vegen en multitasken. Ik besteedde veel minder tijd aan het zoeken naar hoe ik iets op de OnePlus moest doen, wat betekent dat ik mezelf er vaker dingen mee gedaan kon zien krijgen dan bij het gebruik van Android in het verleden. Er is ook een mooie altijd-aan-weergavemodus, die mijn iPhone beter doet door tijd, datum en verschillende meldingen op het scherm te laten voor wanneer ik omkijk. U hoeft niet meer op het scherm te tikken om te zien hoe laat het is.

De OnePlus 8T rust op zijn rug en toont zijn lockscreen en melding.

Toch is het Android, met Android-functies en -conventies, dus er is nog een kleine leercurve voor iOS-fans zoals ik. Ik ben me niet al te bewust van enig voordeel dat OxygenOS 11 met zich meebrengt, maar het is een mooie, vereenvoudigde Android 11-look en feel. Er zijn enkele extra’s, zoals het plaatsen van een Bitmoji of een schets gemaakt van een van je foto’s op dat altijd-aan-scherm, het rechttrekken van tekst waarvan je foto’s maakt, en enkele digitale welzijnsfuncties zoals Zen Mode 2.0, die bijdragen aan de ervaring, maar niet niet iets waarvoor ik een telefoon zou kopen. Stap ik over naar de OnePlus 8T? Zonder mijn toewijding aan de hardware- en software-ecosystemen van Apple had ik het kunnen zien gebeuren. Ik ben een vrij robuuste Google-gebruiker, dus het zou fantastisch zijn om een ​​telefoon te hebben die eenvoudig met die systemen werkt. Als ik in Android-wateren zou moeten springen, zou ik er met beide voeten in duiken (uiteraard bevestigd) met deze OnePlus 8T. Het is een telefoon waar zelfs een Apple-fan van kan houden.