Skip to content

Ontdek waarom je op je hoede moet zijn voor vrienden die je toevoegen aan Facebook-groepen

4 de augustus de 2021
GettyImages 483605189 57c653773df78cc16e650c03

Facebook-groepen stonden vroeger iedereen met een Facebook-account die lid is van de groep toe om willekeurig een andere Facebook-gebruiker aan een groep toe te voegen. Die gebruiker hoefde niet eerst te vragen, zolang die gebruiker maar op zijn of haar vriendenlijst stond. Of je toevoeging aan een groep door iemand op je vriendenlijst goed bedoeld was of niet, het kan vervelend zijn om mee om te gaan. In 2019 heeft Facebook de mogelijkheid verwijderd om automatisch leden aan een groep toe te voegen zonder eerst te worden uitgenodigd.

Wat gebeurt er als je wordt toegevoegd aan een nieuwe groep

Alle groepen vereisen goedkeuring door een beheerder of een ander groepslid, afhankelijk van de instellingen van de groep. In het geval van openbare en gesloten groepen kan iedereen de lijst met leden van de groep, de naam en het onderwerp zien. In geheime groepen kunnen alleen huidige leden van de groep de ledenlijst zien. Wanneer je wordt toegevoegd aan een nieuwe groep, stuurt Facebook je een melding. Klik op de Groepen vermelding aan de linkerkant van uw nieuwsfeed en zoek de nieuwe groep. Klik op de naam om naar de groepspagina te gaan. Als u niet geïnteresseerd bent om deel uit te maken van de groep, kunt u zich onmiddellijk afmelden door op de ​Menu (aangegeven door drie horizontale stippen) en selecteer vervolgens Verlaat groep. Nadat je een groep hebt verlaten, kun je door niemand anders worden toegevoegd, tenzij je vraagt ​​om opnieuw aan de groep te worden toegevoegd. Als je besluit in de groep te blijven, zie je groepsberichten in je nieuwsfeed, tenzij je de . selecteert Groep niet meer volgen keuze.

Hoe u kunt voorkomen dat vrienden u zonder toestemming aan groepen toevoegen

Vóór de update van 2019 was er geen manier om te voorkomen dat een van je Facebook-vrienden je aan een groep zou toevoegen, maar je had een paar opties om te voorkomen dat dit een tweede keer zou gebeuren:

  • Vertel de vriend rechtstreeks dat je niet wilt worden toegevoegd aan groepen zonder jouw toestemming.
  • Blokkeer de vriend.
  • Ontvriend de vriend.