Skip to content

Opera Browser voor iOS brengt snelheid en veiligheid

2 de juli de 2021
IMG 1143 900db098525b4be09b48886047aa6b87

Belangrijkste leerpunten

  • Opera heeft een nieuwe versie van zijn browser voor iOS gelanceerd met een uitgeklede interface en verbeterde beveiliging.
  • Opera leek pagina’s sneller weer te geven dan zowel Chrome als Safari.
  • Als je niet verkocht bent op Opera als browser, zijn er tal van andere opties voor iOS.

De onlangs vernieuwde Opera-browser voor iOS doet me beseffen hoe opgeblazen en onhandig de browsers van grote namen zijn geworden. Ik schakel tussen Chrome en Safari, en hoewel deze twee browsers, zowel in hun mobiele als pc-versie, bijna elke site goed kunnen weergeven, hebben ze ook te veel functies die ze vastlopen en afleidend kunnen zijn. Opera is een van de vele alternatieve browsers waarmee u meer kunt doen met minder.

Meer doen met minder

Opera heeft de Opera Touch iOS-browser omgedoopt tot gewoon Opera, en de uitgeklede naam past bij het minimalistische ontwerp van de nieuwste versie. De browser biedt ook privacy, snelheid en een ervaring met één hand. Als je alleen maar online wilt gaan en wat wilt browsen, raad ik Opera van harte aan. In mijn tijd dat ik de browser testte, leek hij pagina’s sneller weer te geven dan zowel Chrome als Safari. Nog beter, Opera biedt een rustigere browse-ervaring dan de overvolle interfaces van sommige andere browsers.

iPhone met de Opera-browser terwijl u op een aanrecht rust

De meest opvallende verandering aan Opera is de nieuwe interface. Er zijn nieuwe kleuren geïntroduceerd, waaronder een wijziging in het logo van het startscherm van paars naar rood. De hele browser heeft een schoner en soepeler ontwerp. Opera heeft ook een nieuwe manier geïntroduceerd om uw browser te synchroniseren. U start Opera op uw computer en klikt op het Flow-pictogram in de zijbalk. Er verschijnt een QR-code die u kunt scannen met de Opera-browser op uw iOS-apparaat. Flow koppelt je computer en je mobiele apparaat zodat je links, notities, afbeeldingen, bestanden en andere informatie kunt delen.

Kies je browser

Als je nog niet op Opera als browser bent verkocht, zijn er tal van andere opties voor iOS. Voor gebruikers met een Windows 10-pc, bijvoorbeeld, laat Microsoft Edge iPhones en pc’s webpagina’s, bladwijzers, Cortana-instellingen en meer uitwisselen. Het beschikt ook over functies zoals trackingpreventie en advertentieblokkering, maar de coole nieuwe functie is Collections, een plek waar u webpagina’s in themamappen kunt plaatsen. In de praktijk lijkt het een beetje op de scrapbooking-app Pinterest. “Opera is een van de vele alternatieve browsers waarmee je meer kunt doen met minder.” Als u het niet erg vindt om voor uw browser te betalen, kunt u de Cake-browser overwegen.

Er is een gratis versie, maar de premium-editie ($ 1,99 per maand) biedt hoogwaardige VPN-functies voor privacybescherming. Cake heeft ook een ongebruikelijke, op gebaren gebaseerde interface. U kunt tijdens het zoeken naar links of rechts vegen en gekoppelde pagina’s verschijnen in de resultaten. Privacybewuste gebruikers zouden ook Mozilla Firefox voor iOS kunnen overwegen, waarvan de ontwikkelaar het als de veiligere optie beschouwt. Firefox heeft een privénavigatiemodus, die beweert te voorkomen dat uw online activiteiten worden geregistreerd, en wanneer u privénavigatie sluit, vernietigt de app al uw acties, zodat deze veilig blijft. De Enhanced Tracking Protection van de browser blokkeert ook een groot aantal trackers.

Als je een hekel hebt aan het idee om online te worden gevolgd, kun je de gratis Ghostery-browser overwegen. Het hele idee achter deze app is om je anoniem op internet te laten surfen. Het bedrijf beweert dat de browser geen cookies heeft en uw gegevens niet zal verzamelen. De app blokkeert ook advertentietrackers. Een andere optie voor privacyfanaten is de eerbiedwaardige Duck Duck Go voor iPhone. Deze app bevat talloze tools om uw browsen anoniem te houden. Een opwindende functie is dat je op het Fire-pictogram op de hoofdpagina kunt tikken als je klaar bent met het gebruik van de app, waardoor alle tabbladen worden gesloten en de gegevens worden verwijderd. Ik heb al deze browsers uitgeprobeerd en Opera is mijn favoriet voor informeel browsen vanwege het eenvoudige ontwerp. Aan de andere kant geef ik Chrome of Safari niet op, maar alleen vanwege hun brede compatibiliteit met de meeste sites.