Skip to content

Opties voor autovoedselverwarmer

26 de juli de 2021
car food warmer options 583b62755f9b58d5b11288b0

Fastfood is misschien wel de snelste en handigste manier om onderweg te eten, maar het is meestal niet de goedkoopste of gezondste. Als u veel tijd in uw voertuig doorbrengt, of u nu een langeafstandstrucker bent of een fan bent van autoritten, dan is een autowarmer wellicht de beste manier om een ​​gezond, zuinig dieet te volgen.

Welke soorten autovoedselverwarmers zijn er?

Er zijn drie hoofdtypen auto-voedselverwarmers: magnetrons, combinatieverwarmers/-koelers en speciale fornuizen die een soort verwarmingselement gebruiken. Het enige kenmerk dat de meeste van deze apparaten gemeen hebben, is dat ze op 12v werken. U kunt ze meestal in de sigarettenaansteker van uw auto steken zonder een zekering te laten knappen. In andere gevallen moet u mogelijk een accessoirecontactdoos gebruiken of een accessoirecircuit met een eigen zekering installeren. De belangrijkste uitschieters zijn magnetrons voor auto’s, dit zijn verkleinde magnetrons die bedoeld zijn voor gebruik in recreatieve voertuigen (RV’s) en boten. Deze kleine magnetrons zijn geweldig als je wat voorgekookte maaltijden moet opwarmen, maar ze hebben veel meer stroom nodig dan gewone voedselverwarmers. Als u rauw voedsel wilt koken, moet u mogelijk een auto-omvormer installeren met een eigen circuit en zekering.

Autovoedselverwarmers en fornuizen

Een slowcooker die werkt op 12v is een van de meest onfeilbare manieren om onderweg veilig je eten te koken of op te warmen.

Autovoedselverwarmers en fornuizen kunnen langzaam opwarmen. Dit maakt ze zeer geschikt voor iedereen die veel tijd op de weg doorbrengt, maar er zijn verschillende soorten die het overwegen waard zijn. Een van de beste manieren om voedsel onderweg op te warmen of te koken, is met een slowcooker of Crock-Pot. Vertrouwend op het principe van “low and slow”, is een slowcooker die compatibel is met het elektronische systeem van uw voertuig een geweldige manier om onderweg een maaltijd te bereiden als u voldoende tijd over heeft. Als u voedsel wilt opwarmen tijdens kortere reizen, wilt u misschien op zoek naar een dual power AC/DC-eenheid die werkt op 12V DC of 120V AC. Hiermee kunt u uw lunch beginnen tijdens uw woon-werkverkeer, vervolgens op het werk in het stopcontact steken en klaar zijn voor de lunch. Natuurlijk kunt u altijd een auto-omvormer aansluiten en een voedselverwarmer op reisformaat gebruiken die op 120v AC werkt.

Elektrische Lunchboxen en Combinatie Car Food Warmer/Coolers

Draagbare voedselverwarmer

Draagbare voedselverwarmers, zoals de RoadPro 12v Portable Stove, kunnen uw voedsel verwarmen, opwarmen of koken.

Elektrische lunchboxen zijn ideaal als je een warme maaltijd hebt die je warm wilt houden. Deze units zijn niet in staat om een ​​maaltijd te bereiden en zijn ook niet geschikt voor het opwarmen van koud geworden voedsel, maar ze kunnen een warme maaltijd warm houden totdat u er klaar voor bent. Een paar units zijn in staat om restjes op te warmen, dus zorg ervoor dat je de specificaties controleert als dat is wat je zoekt. Combinatie-eenheden zijn vergelijkbaar met elektrische lunchboxen, maar bieden veel meer bruikbaarheid. Het eigenlijke deel van het opwarmen en koken blijft hetzelfde, dus u kunt op weg naar uw werk geen ontbijt bereiden. Deze units kunnen echter ook dienst doen als koelbox om dranken ijskoud te houden.

Auto Magnetrons

Het beste type auto-voedselverwarmer voor mensen met korte woon-werkverkeer is een automagnetron. In tegenstelling tot traditionele auto-voedselverwarmers, kunnen automagnetrons voedsel zeer snel opwarmen of koken. Maar ze hebben veel energie nodig. Gezien de stroomsterkte-eisen, moet u mogelijk de magnetron aansluiten op het zekeringenpaneel of rechtstreeks op de batterij met een inline-zekering. Een dergelijk apparaat dat veel energie verbruikt met de motor uit, is een geweldige manier om uw batterij leeg te maken of leeg te maken.

De beste autovoedselverwarmer vinden

Er zijn een paar use-cases die passen bij bepaalde situaties. Een traditionele verwarmer is een goede keuze als je voor langere tijd onderweg bent, maar een magnetron kan de klus sneller klaren. U hoeft niet uitsluitend te kijken naar apparaten die op de markt worden gebracht als autovoedselverwarmers. Hoewel er veel apparaten in die categorie zijn, zijn er veel meer fornuizen, warmers en andere voedselbereidingsgadgets die zijn ontworpen voor de RV-markt. En aangezien de meeste van die apparaten op 12 V gelijkstroom werken, kunnen ze waarschijnlijk ook in uw auto werken. Zorg er gewoon voor dat uw dynamo en batterij geschikt zijn voor de taak. Bijvoorbeeld, sommige auto-voedselverwarmers en magnetrons met bijzonder hoge stroomsterkte-eisen kunnen een dynamo met hoog vermogen vereisen.