Skip to content

OS X-mapacties instellen om te weten wanneer een bestand wordt toegevoegd

20 de juli de 2021
FolderActionScript 5755e5585f9b5892e8e76e51

Mapacties zorgen ervoor dat uw computer een taak uitvoert wanneer een bewaakte map een van de volgende wijzigingen ondergaat: de map wordt geopend, gesloten, verplaatst of vergroot of verkleind, of er is een item aan toegevoegd of verwijderd. Hier leest u hoe u het kunt instellen om u te laten weten dat een item is toegevoegd aan een map op een Mac met OS X Mavericks (10.9) via macOS Catalina (10.15).

De actie voor de waarschuwingsmap voor nieuw item maken

Kies een map die u wilt controleren op toevoegingen. U kunt elke map selecteren, inclusief een map die wordt gedeeld op het lokale netwerk of een map die u gebruikt voor het synchroniseren van informatie via de cloud, zoals Dropbox, iCloud, Google Drive of Microsoft OneDrive. Voer vervolgens de volgende stappen uit:

 1. Klik met de rechtermuisknop op de map die u wilt controleren en selecteer Mapacties instellen in het pop-upmenu.

 2. Klik Service uitvoeren.

  Bevestig het servicevenster voor mapacties op een Mac

 3. Markeer in de lijst met beschikbare actiescripts voor mappen: add – nieuw item alert.scpt en klik Vastmaken.

  LIJST met vooraf ingevulde mapacties op een Mac

 4. Vink de vakjes aan naast Mapacties inschakelen en de map die u wilt controleren. Bevestig dat add – nieuw item alert.scpt wordt ook gecontroleerd.

  Instellingsvenster voor mapacties met mappen en scripts

 5. Sluit de Mapacties instellen venster.

Wanneer nu een item aan de opgegeven map wordt toegevoegd, verschijnt er een dialoogvenster om u op de hoogte te stellen en krijgt u de mogelijkheid om de nieuwe items onmiddellijk te bekijken. Het dialoogvenster sluit zichzelf uiteindelijk af. Dus als u niet achter uw computer zit, kunt u een melding missen.

Waarschuwingsscherm voor mapactie

Als u bekend bent met AppleScript, kunt u mapacties schrijven. Voor meer informatie over AppleScript, begin met Apple’s Inleiding tot AppleScript.