Skip to content

Oude thuisbioscoopelektronica recyclen

24 de juni de 2021
Recycling Center GettyImages 184843198 5946db965f9b58d58a547958

De effectieve verwijdering van elektronica, zoals oude analoge televisies (als gevolg van de analoog-naar-digitale tv-overgang), dvd-spelers, pc’s en andere apparatuur, roept een reeks vragen op over de veilige recycling van deze producten. Als gevolg hiervan implementeren gemeenschappen, retailers en fabrikanten een groeiend aantal recyclingprogramma’s voor elektronica. Zelfs exploderende gadgets zijn tegenwoordig welkom in recyclingcentra. Aan de andere kant zijn er andere manieren dan recycling om gebruik te maken van oude of afgedankte audio- en videoproducten die zich mogelijk opstapelen in uw garage. Bekijk enkele handige tips voor het recyclen van oude elektronica voor thuisbioscopen.

Maak van uw oude thuisbioscoopsysteem een ​​secundair systeem

Nadat u klaar bent met uw nieuwe thuisbioscoopopstelling, neemt u uw oude componenten en stelt u een tweede systeem in een andere kamer in. Je oude uitrusting is misschien perfect geschikt voor de slaapkamer, het thuiskantoor of de recreatieruimte van het gezin. En als je een omheind terras hebt, kan het zijn dat je spullen daar ook werken. Als je altijd al je garage of kelder wilt ombouwen tot een kamer voor thuisentertainment, kan het recyclen van je oude audio- en videoapparatuur in een dergelijke omgeving een geweldige manier zijn om wat plezier voor het gezin toe te voegen.

Geef oude audio- en videoapparatuur weg of verkoop deze aan vrienden

Gratis tv op stoep

Gratis tv op de stoep.

Wanneer je upgradet, kan een goede vriend je oude uitrusting een geweldig thuis geven, en ze kunnen je erg dankbaar zijn. Als je vrienden je oude apparatuur niet hebben, overweeg dan om je oude audio- en videoapparatuur te verkopen of te ruilen.

Doneer uw oude audio- en videoapparatuur

Tv's recyclen

Een donatie is een praktische en sociaal bevredigende manier om uw oude audio-/videoapparatuur een nieuw thuis te geven. Neem contact op met een plaatselijke school, kerk of gemeenschapsorganisatie om te zien of ze spullen willen die voor amusement kunnen zorgen. Je zou je uitrusting kunnen doneren aan een organisatie zoals het Leger des Heils of Goodwill voor wederverkoop in hun tweedehandswinkels. Als je je oude VHS-banden naar dvd hebt gekopieerd, overweeg dan om die VHS-banden te doneren als ze alleen maar stof verzamelen. Afhankelijk van de waarde van uw gedoneerde uitrusting, komt u mogelijk in aanmerking voor een federale belastingaftrek, en tegenwoordig is elke manier om uw belastingen te verlagen een goede zaak.

Verkoop uw oude thuisbioscoopapparatuur bij een garage of werfverkoop

Spullen voor contant geld!

Iedereen houdt van een goede deal, en hoewel garageverkopen veel rommel hebben, kunnen ze ook enkele edelstenen verbergen. Een item dat populair is bij garageverkopen zijn luidsprekers. Als ze niet beschadigd zijn, zult u merken dat u ze heel gemakkelijk kunt verkopen als u ze goed prijst. Voordat u een verkoopprijs voor uw luidsprekers of andere elektronische apparatuur bepaalt, wilt u misschien wat speurwerk op internet doen en kijken of die apparatuur verkoopt en wat het waard is.

Verkoop je oude thuisbioscoopapparatuur op eBay

Dit is een zeer populaire methode om producten te verkopen, en veel mensen verdienen een lucratief leven door items op eBay te verkopen. Soms kan wat u denkt dat niet veel waard is, uiteindelijk zeer hoge biedingen krijgen. Als je avontuurlijk bent en wat tijd hebt, kun je deze methode proberen om je oude uitrusting te verkopen en kijken welke resultaten je krijgt. Bekijk naast eBay andere opties voor het verkopen van je oude elektronica-uitrusting.

Consumer Electronics Association en Greener Gadgets.org

Kijk eens op Greener Gadgets.org. De website wordt gesponsord door de Consumer Technology Association, dezelfde mensen die de jaarlijkse Consumer Electronics Show opvoeren. Deze site biedt uitgebreide bronnen, waaronder het vinden van een plaatselijk elektronicarecyclingcentrum en een energiecalculator die u een goed idee kan geven van hoeveel energie uw thuisbioscoopapparatuur en -apparaten verbruiken.

Recyclingprogramma’s van LG, Panasonic, Samsung en Toshiba

Recyclingprogramma van Panasonic

LG, Panasonic, Samsung en Toshiba deden mee aan de groene revolutie met hun eigen recyclingprogramma’s voor consumentenelektronica. Bekijk het Panasonic recyclingprogramma. Toshiba neemt ook deel aan de recyclingevenementen van Best Buy op locatie. Ga voor meer informatie naar de website van het Toshiba Recycling Program en de recyclingprogramma’s van LG en Samsung.

Het Best Buy-recyclingprogramma

Best Buy-recyclingprogramma

De gigantische retailer van consumentenelektronica Best Buy heeft een recyclingprogramma dat ook keukenapparatuur omvat.

Het recyclingprogramma van het Amerikaanse postkantoor

USPS-recyclingprogramma

Het USPS-recyclingprogramma legt de nadruk op kleine items, zoals inktcartridges, batterijen, mp3-spelers en andere kleine elektronica-gerelateerde items.

De Office Depot- en Staples-recyclingprogramma’s

Nietjesrecyclingprogramma

Het recyclingprogramma van Staples legt de nadruk op mobiele telefoons, batterijen en inktpatronen. Het Office Depot Recycling-programma biedt consumenten een speciale doos om recyclinggoederen in te pakken voor acceptatie op elke Office Depot-locatie.