Skip to content

Outlook repareren wanneer het geen e-mails ontvangt

16 de juli de 2021
fix outlook not receiving email 4177911 5c9588b8622349bfbc31e0a59d14b1e3

Als u een e-mail verwachtte en deze nooit is aangekomen of als er nieuwe berichten ontbreken in Microsoft Outlook, kan probleemoplossing u helpen het probleem op te sporen en op te lossen. We hebben informatie verzameld over veelvoorkomende redenen waarom Outlook geen e-mails ontvangt, zodat u weer aan de slag kunt. Deze instructies zijn van toepassing op Outlook 2019, 2016, 2013 en 2010 voor Windows; Outlook voor Mac 2019, 2016 en 2011; en Outlook.com, de gratis webgebaseerde e-mailclient van Microsoft.

Oorzaken van het niet ontvangen van e-mails

Er zijn een paar redenen waarom u mogelijk geen nieuwe e-mails ontvangt. Hieronder een aantal mogelijke oorzaken:

 • Geen internet verbinding.
 • Berichten gaan naar de map Ongewenste e-mail.
 • Een beschadigd e-mailprofiel.
 • Een slechte e-mailregel.
 • Outlook is ingesteld om offline te werken.
 • Outlook kan down zijn. (Lees Is Outlook niet beschikbaar? om u te helpen bepalen of dat het probleem is.)

Outlook repareren wanneer het geen e-mails ontvangt

Dit probleem kan optreden in een Windows-systeem, macOS en de online versie van Outlook. Als Outlook niet kan worden geopend, wordt het artikel Outlook wordt niet geopend? kan helpen.

 1. Start Outlook opnieuw. Af en toe kan Outlook (en andere toepassingen) ophangen of helemaal niet meer werken. Het sluiten en opnieuw openen van Outlook kan eventuele problemen oplossen die de ontvangst van e-mails verhinderen.

 2. Controleer de internetverbinding. Als je het ziet Verbinding verbroken, Offline werken, of Proberen te verbinden statussen op de Outlook-statusbalk, zijn er mogelijk netwerkverbindingsproblemen of is Outlook ingesteld om offline te werken. Als u Outlook wilt wijzigen om online te werken, selecteert u Verzenden/ontvangen > Voorkeuren > Offline werken.

 3. Controleer de offline-instellingen. Als je problemen hebt op een Mac en hebt uitgeschakeld Offline werken, moet u zich mogelijk aanmelden bij uw e-mailaccount en uw instellingen wijzigen.

 4. Controleer andere Outlook-mappen op berichten. Als je geen nieuwe e-mails in de Inbox ziet, gaan die berichten mogelijk naar de map Ongewenste e-mail. Als u Outlook.com gebruikt, kunnen die berichten in de andere sectie.

 5. Controleer uw andere apparaten. Mogelijk hebt u het bericht naar een ander apparaat gedownload, zoals een telefoon, tablet of werkcomputer. Als de POP-e-mail in Outlook niet is ingesteld om een ​​kopie op de server op te slaan, bevindt uw ontbrekende e-mail zich mogelijk op het apparaat waarop u uw e-mail voor het eerst hebt gecontroleerd.

 6. Maak een nieuw Outlook-profiel aan. Outlook gebruikt iets dat een profiel wordt genoemd om informatie op te slaan over de e-mailaccounts die u hebt ingesteld en de configuratie-instellingen die u hebt gekozen om te bepalen waar uw e-mailberichten worden afgeleverd en opgeslagen (zoals op de e-mailserver of uw computer). Als uw Outlook-profiel beschadigd is, kan dit ertoe leiden dat u geen e-mail meer ontvangt.

 7. Wis de Outlook-cache. Soms lopen e-mails vast in de inkomende verwerking in Outlook, die deze e-mails soms opslaat in een verborgen ItemProcSearch-map. Het wissen van de cache zou de ontbrekende e-mail moeten onthullen.

 8. Controleer uw e-mailregels. Als u regels heeft gemaakt, is het mogelijk dat uw e-mails uit uw Postvak IN worden omgeleid, doorgestuurd naar een ander e-mailaccount, of wordt verwijderd.