Skip to content

Outriders heeft iets wat de meeste plunderaars niet doen

13 de juni de 2021
Outriders 856f5afcb6804c6a888296f841268a6e

Belangrijkste leerpunten

  • Outriders zal geen live-servicegame zijn, wat betekent dat gebruikers geen jaren in de game hoeven te investeren om het volledige verhaal te zien.
  • Outriders heeft momenteel een demo beschikbaar, die bestaat uit de proloog en het hele eerste hoofdstuk van het verhaal.
  • Hoewel een beetje meer lineair dan andere plunderaars, voelt Outriders als een solide toevoeging.

Plunderaars bieden een leuke gameplay-loop die spelers er altijd toe aanzet om nieuwe uitrusting te verzamelen en te maken. Helaas zijn velen van hen vastgelopen in het idee van ‘games as a service’, waarmee nooit echt een einde komt aan het verhaal dat ze vertellen.

buitenstaanders, een opkomende looter-shooter van People Can Fly, ziet af van de extra inzet waar andere games om vragen in ruil voor een uitgewerkt verhaal met een definitief einde. Terwijl de sci-fi setting en de belofte van nog een geweldig verhaal van de ontwikkelaars erachter Kogel storm waren wat me aantrok buitenstaanders in de eerste plaats was het de belofte van een toegewijd begin, midden en einde dat me echt dieper trok. Veel plunderaars-games zoals Lot 2 en De Divisie 2– bieden geweldige plunderingen en schieten, maar ze hebben geen definitief einde aan het verhaal. Nieuwe content blijft binnenkomen via DLC (downloadbare content) en uitbreidingen en zal dat ook de komende jaren blijven doen. “In staat zijn om een ​​spel te voltooien en niet het gevoel te hebben dat je duizenden uren moet blijven spelen, zal een leuke afwisseling zijn.”

Opvallen

Natuurlijk is People Can Fly niet de enige ontwikkelaar die looter-shooters maakt met een definitief einde, maar het is een veel kleinere groep dan je zou verwachten. Terwijl andere spellen zoals de grensgebieden series hebben allemaal een einde, buitenstaanders is een ander soort plunderaarsschieter. In plaats van de gebruikelijke enorme open wereld vol hersenloze verzamelobjecten aan te bieden, buitenstaanders is opgedeeld in secties en stelt spelers in staat om die gebieden te verkennen terwijl ze een grotendeels lineair verhaal voltooien. Er zijn ook nevenmissies die kunnen worden voltooid, waarvan we sommige al goed hebben bekeken dankzij de lopende demo. De demo voor buitenstaanders geeft je toegang tot ongeveer drie of vier uur van de openingsmomenten van de game. Het is een goed stuk van het verhaal dat je net genoeg laat zien om je te verleiden en klaar te maken om dieper te graven. Er zijn ook de vier verschillende klassen – die elk een aantal onderscheidende krachten bieden, zoals het vermogen van de Trickster om de tijd te vertragen, waardoor kogels en vijanden enorm vertragen in een luchtbel.

Elke klasse voelt uniek aan, en hoewel ik graag co-op voor vier spelers beschikbaar zou zien, passen de partijen voor drie personen goed in de gameplay, waardoor je nog steeds vaardigheidscombinaties kunt samenstellen die destructief aanvoelen en ervoor zorgen dat je high wilt worden. vijf je vrienden als je er een uithaalt. Aangezien je in de demo slechts toegang krijgt tot vier vaardigheden, is het spannend om te bedenken wat je kunt bereiken met die vaardigheden van een hoger niveau.

Niet meer wachten

Het klinkt waarschijnlijk gek om genoeg te hebben van games die zoveel inhoud bieden, maar het echte probleem komt neer op het hebben van de tijd om in die games te verzinken. Terwijl ik geniet van de gameplay in titels als Lot 2 en De Divisie 2, en de toestroom van nieuwe inhoud is altijd welkom, het is gewoon niet gemakkelijk voor mij om honderden uren te verzinken in elk stukje DLC en uitbreidingen die de ontwikkelaars uitbrengen. Er is ook het feit dat nieuwe spelers die tot ver in de levenscyclus van de game in een looter-shooter komen, absoluut overweldigd kunnen worden door inhoud, of zelfs inhoud van de originele release van de game mislopen.

Lot 2 sneed eind 2020 veel van de originele inhoud af, waardoor spelers ervan werden uitgesloten. Met buitenstaanders, hoeven we ons geen zorgen te maken dat de inhoud minder wordt of duizenden uren besteedt aan het op de hoogte blijven van de nieuwste speurtochten en uitbreidingen.

We hebben al meer dan genoeg “games as a service” beschikbaar, en het lijdt geen twijfel dat ontwikkelaars dit soort titels zullen blijven uitbrengen omdat ze zo lang meegaan. Dat is prima. Voor nu ben ik enthousiast over het vooruitzicht dat ik er maar 20-30 uur in hoef te zinken buitenstaanders om het hele verhaal te beleven. Hoewel ik zeker weet dat we in de loop van de tijd extra uitbreidingen en content zullen zien, is het een leuke afwisseling om een ​​game te kunnen voltooien en niet het gevoel te hebben dat je duizenden uren moet blijven spelen. Als je besluit dat te doen, kun je altijd veel langer besteden aan het verkennen van alles wat de game te bieden heeft, maar dat is een beslissing die je moet nemen.