Skip to content

Overzicht van de Company of Heroes-serie

11 de augustus de 2021
company of heroes 56ab9fe75f9b58b7d009cc13

De Gezelschap van Helden franchise is een serie real-time strategievideogames uit de Tweede Wereldoorlog die sinds 2006 exclusief op de pc zijn uitgebracht. Er zijn in totaal acht titels, waaronder hoofdreleases, uitbreidingspakketten en grote downloadbare contentpakketten. Ze zijn allemaal goed ontvangen door zowel fans van real-time strategie als critici. De games bieden meerdere gameplay-modi en -opties, waaronder campagnes voor één speler, competitieve multiplayer-games en door de gemeenschap gemaakte kaarten. De campagnes voor één speler bestrijken een breed scala aan veldslagen en operaties van zowel het westfront als het oostfront van het Europese theater. Tot de speelbare landen behoren verschillende legers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, de Sovjet-Unie en Duitsland. Tot op heden is er geen Gezelschap van Helden spel of uitbreiding met gevechten of strijdkrachten van het Pacific Theatre. Dit is wat je moet weten over de games in deze serie.

Gezelschap van Helden

Gezelschap van Helden.

Wat we leuk vinden?

 • Verbazingwekkende beelden.
 • Goed ontworpen tactische en strategische inhoud.
 • Stapsgewijze zelfstudie.

Wat we niet leuk vinden

 • De standaard moeilijkheidsgraad is een uitdaging.
 • Bloederige taferelen en sterke taal.
 • Moeilijk om alles bij te houden.

Datum van publicatie: 12 september 2006
Genre: Realtime strategie
Thema: Tweede Wereldoorlog
Spelmodi: Singleplayer, multiplayer De eerste Gezelschap van Helden game uitgebracht in 2006 en bevat zowel een campagne voor één speler als competitieve spelmodi voor meerdere spelers. De campagne voor één speler geeft spelers de controle over Amerikaanse troepen terwijl ze vechten door de D-Day-landingen in juni 1944 en eindigt met de Battle of the Falaise Pocket in augustus 1944. Het multiplayer-gedeelte omvat twee speelbare facties, de Verenigde Staten en Duitsland . Ze worden vervolgens onderverdeeld in verschillende bedrijven of doctrines, elk met een unieke set eenheden en speciale vaardigheden. De gameplay voor zowel de singleplayer- als de multiplayer-modus is in principe hetzelfde; elke kaart is verdeeld in verschillende grondstofgebieden, waarbij spelers de controle over elk gebied moeten krijgen om de verschillende soorten middelen te verzamelen die nodig zijn om nieuwe eenheden te bouwen. De drie middelen omvatten brandstof, mankracht en munitie. Elk wordt niet alleen gebruikt om eenheden te bouwen, maar ook voor verschillende upgrades van eenheden en gebouwen.

Company of Heroes: tegengestelde fronten

Bedrijf van Helden Tegengestelde Fronten

Company of Heroes Opposing Fronts.

Wat we leuk vinden?

 • Uitbreidingspakket bevat twee nieuwe campagnes en twee nieuwe fronten.
 • Blinkt uit in multiplayer-modus.
 • Vereist niet het originele Company of Heroes-spel.

Wat we niet leuk vinden

 • De modus voor één speler is niet zo gepolijst als de modus voor meerdere spelers.
 • Zwakke plotlijn.

Datum van publicatie: 24 september 2007
Genre: Realtime strategie
Thema: Tweede Wereldoorlog
Spelmodi: Singleplayer, multiplayer

Company of Heroes: tegengestelde fronten is het eerste uitbreidingspakket voor het origineel Gezelschap van Helden spel. Het is een op zichzelf staande uitbreiding, wat betekent dat het basisspel niet nodig is om te spelen, maar het bevat ook geen van de facties of campagnes die in het basisspel worden gevonden. Tegengestelde fronten voegt twee nieuwe singleplayer-campagnes toe: een Britse campagne en een Duitse campagne. Ze bevatten in totaal 17 missies, met de Britse campagne over de bevrijding van Caen door Britse en Canadese troepen en de Duitse campagne over de Duitse verdediging en terugdringing tijdens Operatie Market Garden. Het uitbreidingspakket voegt twee nieuwe facties toe, het Britse 2e leger en de Duitse Panzer Elite, elk met drie verschillende doctrines of expertisegebieden. Een andere nieuwe functie is een systeem voor dynamische en realtime weerseffecten tijdens het spelen. Het is ook volledig compatibel in multiplayer-spel met spelers van beide Gezelschap van Helden en Company of Heroes: tegengestelde fronten.

Company of Heroes: Tales of Valor

Company of Heroes Tales of Valor

Company of Heroes Tales of Valor.

Wat we leuk vinden?

 • De gameplay is net zo indrukwekkend als het originele spel.
 • Leuke multiplayer-modi.
 • Beginnervriendelijke introductie tot Company of Heroes.

Wat we niet leuk vinden

 • Solo-campagnes zijn over een paar uur afgelopen.
 • Geen nieuwe facties of campagnes.

Datum van publicatie: 9 april 2009
Genre: Realtime strategie
Thema: Tweede Wereldoorlog
Spelmodi: Singleplayer, multiplayer

Company of Heroes: Tales of Valor is het tweede en laatste uitbreidingspakket dat is uitgebracht voor Gezelschap van Helden. Net als zijn voorganger is het een op zichzelf staande uitbreiding waarvoor spelers niet de originele game hoeven te bezitten of geïnstalleerd te hebben. Het bevat geen nieuwe facties, maar introduceert wel nieuwe eenheden voor elke factie, drie nieuwe afleveringen voor één speler, extra kaarten en nieuwe spelmodi voor meerdere spelers. Die nieuwe multiplayer-spelmodi omvatten Assault, een gevechtsarena-modus die lijkt op Dota 2; Stonewall, waar maximaal vier spelers een kleine stad moeten verdedigen tegen golf na golf vijanden; en Panzerkrieg, een andere modus van het type gevechtsarena met tanks.

Company of Heroes Online

Company of Heroes Online

Bedrijf van Helden Online.

Wat we leuk vinden?

 • Free-to-play-versie.
 • Biedt aanpassing, heldeneenheden en een manier om legers toe te voegen.

Wat we niet leuk vinden

 • In-app aankopen die nodig zijn om bepaalde functies te ontgrendelen.
 • Spel is niet meer beschikbaar.

Datum van publicatie: april 2010
Genre: MMO RTS
Thema: Tweede Wereldoorlog
Spelmodi: Multiplayer

Company of Heroes Online was een gratis massaal multiplayer online RTS-spel dat in Zuid-Korea in open bèta werd uitgebracht voordat het in maart 2011 werd geannuleerd. Het spel was niet compatibel met het origineel Gezelschap van Helden multiplayer-modi, maar het had wel dezelfde vertrouwde gameplay. Een groot verschil is echter dat eenheden, facties en heldeneenheden moesten worden ontgrendeld of gekocht via microtransacties.

Bedrijf van Helden 2

Screenshot van Company of Heroes 2

Screenshot van Company of Heroes 2.

Wat we leuk vinden?

 • Visuals zijn uitstekend.
 • Snelle gameplay met intense actie.
 • Veel verbeteringen voor de multiplayer-modus.

Wat we niet leuk vinden

 • Hoge leercurve voor nieuwkomers in de franchise.
 • Menu’s zijn verwarrend.

Datum van publicatie: 25 juni 2013
Genre: Realtime strategie
Thema: Tweede Wereldoorlog
Spelmodi: Singleplayer, multiplayer

Bedrijf van Helden 2 werd uitgebracht in 2013 nadat Sega ontwikkelaar Relic Entertainment had overgenomen. Het richt zich op het Oostfront en omvat grote conflicten/gevechten zoals Operatie Barbarossa, Slag om Stalingrad en de Slag om Berlijn. Het basisspel bevat twee facties: het Sovjet Rode Leger en het Duitse leger. De verhaalgebaseerde campagne bevat in totaal 18 missies, waarvan sommige coöperatief kunnen worden gespeeld. Het element voor het verzamelen van hulpbronnen in de game is een beetje herzien, dus nu produceert elk gebied wat brandstof en munitie, en een select aantal produceert meer brandstof of meer munitie. De game kreeg na de release wat kritiek van Russische critici en gamers vanwege wat volgens hen de brutale weergave van het Rode Leger en historische onnauwkeurigheden was.

Company of Heroes 2: The Western Front Armies DLC

Company of Heroes De legers van het westelijk front

Company of Heroes De legers van het westelijk front.

Wat we leuk vinden?

 • Veel vermakelijke en dramatische gevechten.
 • Kaarten en facties gericht op multiplaying-modus.
 • Goed instappunt voor mensen die nieuw zijn in de franchise.

Wat we niet leuk vinden

 • Geen nieuwe campagne in deze uitbreidingseenheid.
 • Voor sommige functies zijn in-app-aankopen vereist.
 • Mist extra verhaalelementen.

Datum van publicatie: 24 juni 2014
Genre: Realtime strategie
Thema: Tweede Wereldoorlog
Spelmodi: Multiplayer

Company of Heroes 2: The Western Front Armys was de eerste grote DLC die werd uitgebracht voor Bedrijf van Helden 2. Het introduceert twee nieuwe facties, Amerikaanse troepen en Duitse troepen (bekend als Oberkommando West). Elk heeft zijn eigen unieke eenheden, commandanten en vaardigheden. Deze DLC bevat alleen een multiplayer-component en lijkt veel op de uitbreidingspakketten voor Gezelschap van Helden, het is een op zichzelf staand spel. facties in De legers van het westelijk front kan deelnemen aan multiplayer-games met facties die worden bestuurd door spelers die alleen eigenaar zijn Bedrijf van Helden 2.

Company of Heroes 2: Ardennes Assault DLC

Company of Heroes 2 Ardennes Assault

Company of Heroes 2 Ardennes Assault.

Wat we leuk vinden?

 • Geweldige combinatie van persoonlijke, tactische en strategische aspecten van oorlog.
 • De focus ligt op de modus voor één speler.

Wat we niet leuk vinden

 • Niets voor de multiplayer-modus.
 • Basisbedieningen zijn verwarrend.

Datum van publicatie: 18 november 2014
Genre: Realtime strategie
Thema: Tweede Wereldoorlog
Spelmodi: Een speler

Company of Heroes 2: Ardennes Assault is de tweede DLC die is uitgebracht voor Bedrijf van Helden 2 en is het onderdeel voor één speler van De legers van het westelijk front DLC’s. Het bevat dezelfde twee facties die in die inhoud zijn geïntroduceerd. Het verhaal speelt zich af tijdens de Slag om de Ardennen van december 1944 tot januari 1945 en bevat 18 nieuwe niet-lineaire en historisch gebaseerde missies. De Amerikaanse strijdkrachten in de singleplayer-campagne van Ardennen Aanval zijn uniek en niet beschikbaar in een multiplayer-modus.

Company of Heroes 2: The British Forces DLC

Company of Heroes 2 The British Forces

Company of Heroes 2 De Britse strijdkrachten.

Wat we leuk vinden?

 • Britse troepen zijn een leuke toevoeging aan het spel.
 • Uitstekende geluidseffecten en voice-acting.

Wat we niet leuk vinden

 • Nieuwe kaarten zien er een beetje saai uit.
 • Moeilijk te winnen in een-op-een gevechten.

Datum: 3 september 2015
Genre: Realtime strategie
Thema: Tweede Wereldoorlog
Spelmodi: Multiplayer

Company of Heroes 2: The British Forces DLC is een stand-alone multiplayer-uitbreiding met een nieuwe Britse strijdkrachten, compleet met een eigen technologieboom, eenheden, commandanten en speciale vaardigheden. Net als de vorige multiplayer-uitbreidingen hebben nieuwe spelers toegang tot alle bestaande Bedrijf van Helden 2 multiplayer-kaarten en kan strijden tegen facties van Bedrijf van Helden 2 en De legers van het westelijk front. De uitbreiding voegt acht nieuwe multiplayer-kaarten, 15 nieuwe eenheden en zes commandanten toe. Het introduceert ook een upgrade naar Gezelschap van Helden 2 en alle andere uitbreidingen die de spelbalans, afbeeldingen en animaties aanpassen.