Skip to content

Overzicht van het Amazon Prime Air Delivery Drone-concept

28 de juli de 2021

Het ambitieuze Prime Air-programma van Amazon is erop gericht om bezorgdrones te gebruiken om je Amazon-bestelling binnen 30 minuten of minder te bezorgen. Recente proeven en voortdurende ontwikkeling hebben Amazon klaargestoomd om dit sciencefiction-leveringsconcept in de praktijk te brengen.

Amazon’s bezorgdrones

De bezorgdrones van Amazon worden ook wel onbemande luchtvaartuigen genoemd. Amazon’s visie voor de drones is een vloot van voertuigen uitgerust met zelfwerkende technologie, vergelijkbaar met zelfrijdende auto’s, waar de drones onafhankelijk van een menselijke “piloot” kunnen draaien. Dankzij geautomatiseerde technologie voor het vermijden van botsingen kunnen de drones voorkomen dat ze tijdens de vlucht tegen objecten of dieren botsen, zoals gebouwen, lichtmasten, elektrische leidingen, vogels en mensen om uw pakket veilig en sneller dan ooit af te leveren. De drones kunnen pakketten afleveren met een gewicht van 5 lbs. of minder binnen 30 minuten of minder. De voortdurende tests van Amazon omvatten verschillende drone-modellen en -typen, dus het uiteindelijke uiterlijk en ontwerp zullen blijven evolueren. De huidige tests zijn beperkt tot operaties overdag wanneer het zicht goed is en de wind laag is. Toekomstige tests voor levering in ijzige, regenachtige en besneeuwde omstandigheden kunnen resulteren in verschillende drone-ontwerpen voor verschillende soorten weersomstandigheden.

Amazon-drones bezorgen pakketten delivering

Waarom Amazon bezorgdrones ontwikkelt

Toen Amazon in 2013 het Prime Air-project aankondigde, werd het idee door sceptici en critici breed uitgemeten. Hoewel Amazon te maken heeft gehad met obstakels, waaronder moeilijke relaties met de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) over regelgeving, zijn ze onverschrokken doorgegaan. Wat voedt Amazon’s vuur voor dit drone-programma? Het bedrijf is niet alleen een ambitieuze innovator, maar ziet de bezorgdrones niet alleen als een kans om de leveringssnelheid voor klanten te verhogen, maar ook om de veiligheid en efficiëntie van het totale transportsysteem te vergroten door het wegverkeer te verminderen.

Wanneer Amazon Prime Air beschikbaar zal zijn

Amazon heeft geen officiële lanceringsdatum gegeven voor het Amazon Prime Air drone-bezorgprogramma. Met de ontwikkelingscentra van Prime Air in de VS, Frankrijk, Oostenrijk, het Verenigd Koninkrijk en Israël is het programma echter dichter bij de lancering dan ooit. Particuliere proeven in het VK hebben het concept verschoven van sci-fi-fantasie naar een opkomende technologie om naar te kijken. Klanten die in de buurt van een Amazon-magazijn of Amazon-fulfilmentcentrum wonen, zullen waarschijnlijk als een van de eersten profiteren van het programma vanwege het doel om binnen 30 minuten te leveren. Een andere overweging is hoe u pakketten bij u voor de deur kunt krijgen. Klanten in landelijke gebieden waar drones kunnen landen of zweven om pakketten te laten vallen, zijn gemakkelijker te bezorgen dan klanten die in drukkere stedelijke gebieden wonen. Voor klanten die in de stad wonen, is een mogelijke oplossing het gebruik van parachutes om drones te helpen pakketten te laten vallen in dichterbevolkte gebieden. Amazon voorziet dat de drone-bezorgservice een exclusief voordeel is voor Amazon Prime-leden wanneer deze wordt gelanceerd. Amazon’s Britse proef zette de verfijning van het ontwerp en de technologie van drones voort, en de indiening van luchtruimvoorstellen door Amazon voor drone-operaties in de VS en andere landen heeft de sceptici grotendeels tot zwijgen gebracht. Insiders uit de industrie voorspellen dat Amazon klaar zou kunnen zijn om Prime Air tegen 2020 in bepaalde gebieden te lanceren. Hoewel Jeff Bezos en de bemanning hun mond hebben gehouden over dergelijke voorspellingen, leveren ze nu al een nieuwe visie op de zeer nabije toekomst.