Skip to content

Penselen installeren in Adobe Photoshop

14 de september de 2021
GettyImages 493113164 ea2a2daa605945e3bc8519b9a3f5dcab

Een dynamisch ecosysteem van door kunstenaars geleverde inhoud, inclusief penselen, breidt de kernfuncties van Adobe Photoshop uit. Aangepaste penselen bieden verschillende zachtheidsniveaus, een verscheidenheid aan randen en patronen en een reeks nieuwe vormen om uw ontwerpen te verfijnen. Deze aangepaste penselen worden geïmporteerd via het optiemenu Penselen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Adobe Photoshop CC 2020, hoewel het gedrag vergelijkbaar is voor recente versies van Creative Cloud. Deze procedures werken niet met de Creative Suite-versie van de Adobe-softwaresuite.

Hoe Photoshop-penselen te installeren

Gratis Photoshop-penselen zijn gemakkelijk online te vinden. Populaire plaatsen om penselen te vinden zijn DeviantArt, Brusheezy en Tumblr. De Adobe Stock-service biedt duizenden penselen. Adobe Stock volgt echter een abonnementsmodel dat losstaat van Creative Cloud, dus de penselen die u daar vindt, zijn niet gratis. Deze penselen sluiten echter netjes aan met Photoshop. Voer de volgende stappen uit om een ​​penseel van een online site te installeren voor gebruik in Photoshop:

 1. Download het Photoshop-penseel of penseelpakket dat u hebt gekozen. Als het penseel in een .zip-archief staat, moet u het bestand uitpakken voordat u het penseel kunt installeren. Photoshop Brush-bestanden gebruiken de .abr-extensie.

 2. Start Photoshop en maak een nieuw bestand of open een bestaand bestand. Van de Borstels klik je op het hamburgerpictogram met drie regels om een ​​vervolgmenu weer te geven. Als het venster Penselen niet zichtbaar is, gaat u naar de Raam menu en selecteer Borstels.

  Het hamburgermenu in het menu Penselen

 3. Selecteer Penselen importeren.

  De opdracht Penselen importeren

 4. Open het ABR-bestand van het penseel of penseelpakket en selecteer vervolgens Laden.

 5. Het nieuwe penseel (of penseelpakket) wordt weergegeven in het venster Penselen. Selecteer en gebruik een tool uit deze nieuwe groepering. Aangepaste penselen gedragen zich identiek aan standaardpenselen.

  Photoshop met nieuwe penselen

Test de penselen met een leeg document, of voeg een transparante laag toe aan een bestaand document om het te testen zonder de originele inhoud te wijzigen.