Skip to content

PhoenixBIOS piepcode probleemoplossing

23 de juni de 2021
phoenix technologies logo 30a7435636af4625ab8dc695405055bb

PhoenixBIOS is een soort BIOS vervaardigd door Phoenix Technologies. Een meerderheid van de moderne moederbordfabrikanten heeft Phoenix Technologies’ PhoenixBIOS in hun systemen geïntegreerd. Er bestaan ​​verschillende aangepaste implementaties van het PhoenixBIOS-systeem in veel populaire moederborden. De piepcodes van een op Phoenix gebaseerd BIOS kunnen exact hetzelfde zijn als de echte Phoenix-piepcodes hieronder of ze kunnen variëren. Voor de zekerheid kun je altijd de handleiding van je moederbord raadplegen.

PhoenixBIOS-piepcodes zijn kort, klinken snel achter elkaar en klinken meestal direct na het inschakelen van de pc.

1 pieptoon

Een enkele pieptoon van een op Phoenix gebaseerd BIOS is eigenlijk een melding “alle systemen wissen”. Technisch gezien is dit een indicatie dat de Power On Self Test (POST) is voltooid. Geen probleemoplossing nodig!

1 continue pieptoon

Eén continue pieptoon is geen officieel vermelde Phoenix-piepcode, maar we kennen verschillende gevallen waarin dit voorkomt. In ten minste één geval was de oplossing om de CPU opnieuw te plaatsen.

1 korte piep, 1 lange piep

Een korte piep gevolgd door een lange piep is ook geen officieel vermelde Phoenix-piepcode, maar twee lezers hebben ons dit laten weten. In beide gevallen was het probleem een ​​slecht RAM-geheugen, dat vervanging duidelijk had opgelost.

1 lange pieptoon, 2 korte pieptonen

Een lange pieptoon gevolgd door twee korte pieptonen geeft aan dat er een controlesomfout is opgetreden. Dit betekent dat er een probleem is met het moederbord. Het vervangen van het moederbord zou dit probleem moeten oplossen.

1-1-1-1 Piepcodepatroon

Technisch gezien bestaat een 1-1-1-1 piepcodepatroon niet, maar we hebben het gezien en veel lezers hebben dat ook. Meestal is het een probleem met het systeemgeheugen. Dit Phoenix BIOS-probleem wordt meestal verholpen door het RAM-geheugen te vervangen.

1-2-2-3 Piepcodepatroon

Een 1-2-2-3 piepcodepatroon betekent dat er een BIOS ROM-controlesomfout is opgetreden. Letterlijk zou dit duiden op een probleem met de BIOS-chip op het moederbord. Omdat het vervangen van een BIOS-chip vaak niet mogelijk is, wordt dit Phoenix BIOS-probleem meestal verholpen door het hele moederbord te vervangen.

1-3-1-1 Piepcodepatroon

Een 1-3-1-1 piepcodepatroon op een PhoenixBIOS-systeem betekent dat er een probleem is opgetreden tijdens het testen van de DRAM-vernieuwing. Dit kan een probleem zijn met het systeemgeheugen, een uitbreidingskaart of het moederbord.

1-3-1-3 Pieptooncodepatroon

Een 1-3-1-3 piepcodepatroon betekent dat de 8742-toetsenbordcontrollertest is mislukt. Dit betekent meestal dat er een probleem is met het momenteel aangesloten toetsenbord, maar het kan ook duiden op een probleem met het moederbord.

1-3-4-1 Piepcodepatroon

Een 1-3-1-1 piepcodepatroon op een PhoenixBIOS-systeem betekent dat er een probleem is met het RAM-geheugen. Door het systeemgeheugen te vervangen, wordt dit probleem meestal opgelost.

1-3-4-3 Pieptooncodepatroon

Een 1-3-1-1-piepcodepatroon duidt op een probleem met het geheugen. Het vervangen van het RAM-geheugen is de gebruikelijke aanbeveling om dit probleem op te lossen.

1-4-1-1 Piepcodepatroon

Een 1-4-1-1 piepcodepatroon op een PhoenixBIOS-systeem betekent dat er een probleem is met het systeemgeheugen. Het vervangen van het RAM-geheugen lost dit probleem meestal op.

2-1-2-3 Piepcodepatroon

Een 2-1-2-3 piepcodepatroon betekent dat er een BIOS ROM-fout is opgetreden, wat betekent dat er een probleem is met de BIOS-chip op het moederbord. Dit Phoenix BIOS-probleem wordt meestal verholpen door het moederbord te vervangen.

2-2-3-1 Piepcodepatroon

Een 2-2-3-1 piepcodepatroon op een PhoenixBIOS-systeem betekent dat er een probleem is opgetreden tijdens het testen van hardware met betrekking tot IRQ’s. Dit kan een hardware- of verkeerde configuratieprobleem zijn met een uitbreidingskaart of een soort moederbordfout.