Skip to content

Photoshop-frames gebruiken

13 de augustus de 2021
photoshop frames hero 0eb430bebb4541b4b60032ea5fc0ee70

Frames in Photoshop CC zijn gespecialiseerde maskers die worden gebruikt voor het vasthouden van andere afbeeldingen. Frames kunnen worden getekend of gemaakt van vormen. Als je eenmaal weet hoe je een kader maakt in Photoshop, kan het een afbeelding van je lokale harde schijf of een Adobe Stock-zoekopdracht bevatten.

Photoshop-frames versus slimme objecten

Photoshop-professionals weten misschien dat hetzelfde kan worden bereikt met laagmaskers en slimme objecten. Frames bereiken in wezen hetzelfde doel, maar met een iets flexibeler systeem. Afbeeldingen in Frames kunnen bijvoorbeeld standaard binnen het frame worden verplaatst en getransformeerd. Frames maken het ook gemakkelijker om afbeeldingen te wijzigen en tijdelijke aanduidingen in te stellen. Laagmaskers werken natuurlijk nog steeds, maar met de tool Frame wordt de klus iets sneller geklaard.

Hoe maak je een frame met behulp van de Frame Tool

 1. Open een nieuw of bestaand Photoshop-bestand. Selecteer de Kader tool in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm of druk op de K sleutel.

  Photoshop met het gereedschap Kader gemarkeerd

 2. Kies een rechthoekig of elliptisch frame uit de gereedschapsopties bovenaan. Standaard is de rechthoekige optie geselecteerd.

  Photoshop Frame-tool met de geselecteerde elliptische optie

 3. Sleep het kader over het canvas om de grootte van de ingevoegde afbeelding in te stellen.

  Een frame getekend op een Photoshop-canvas

 4. In de Eigenschappen deelvenster, gebruik het menu onder Inzet afbeelding om de afbeelding te selecteren die u in het kader wilt plaatsen. U kunt ervoor kiezen om een ​​afbeelding vanaf uw computer in te voegen, als ingesloten bestand of als gekoppeld bestand. en zoek naar een afbeelding in de Adobe Stock-database. U kunt een afbeelding ook van uw computer naar het frame slepen en neerzetten.

  Het deelvenster Eigenschappen in Photoshop met de opties voor de inzetafbeelding

  Als een gekoppelde afbeelding van uw computer wordt verplaatst of verwijderd, wordt de koppeling verbroken en is het bestand niet langer toegankelijk. Wanneer u een ingesloten afbeelding invoegt, slaat Photoshop een kopie van de afbeelding op in het document dat de afbeelding bevat. Dit vergroot de bestandsgrootte, maar zorgt ervoor dat de ingesloten afbeelding altijd verbonden is met het bestand.

 5. Om het formaat van de afbeelding in het frame te wijzigen of te verplaatsen, dubbelklikt u op de afbeelding op het canvas (of selecteert u de miniatuur van de afbeelding, niet het frame, in het deelvenster Lagen). Kies de Beweging en gebruik de handvatten op de afbeelding om de afbeelding aan te passen.

  Photoshop-canvas met gereedschap Verplaatsen gekozen en afbeeldingsgrepen weergegeven

 6. Om een ​​rand aan de afbeelding toe te passen, selecteert u de Hartinfarct gedeelte van de Eigenschappen ruit. Kies een kleur, dikte en positie voor de streek.

  Lijngedeelte van het deelvenster Eigenschappen in Photoshop

 7. Klik van het object af om het resultaat te zien.

  Laatste Photoshop-afbeelding met frame

Hoe maak je Photoshop-frames van vormen

Frames kunnen ook worden gemaakt in de vorm van elke selectie die u kunt maken met de vormgereedschappen.

 1. Open een Photoshop-bestand en selecteer de Vorm geven aan tool in de werkbalk of druk op de u sleutel.

  Het vormgereedschap gemarkeerd in de Photoshop-werkbalk

  Frames kunnen niet worden toegepast op normale selecties of op paden. Als u een selectie of een pad naar een vormlaag wilt converteren, klikt u met de rechtermuisknop op de selectie of het pad, selecteert u Aangepaste vorm definiëren en gebruik dan de Aangepaste vorm tool om die vorm precies bovenop je selectie te tekenen.

 2. Stel de vulling en lijn in op geen. Teken vervolgens een vorm met een van de Vormopties op de plaats waar u de inhoud van het kader wilt laten verschijnen.

  Menu Vormgereedschappen

 3. Plaats of wijzig het formaat van de vorm door erop te slepen totdat het de gewenste grootte en plaats heeft.

  Een pijlvorm getekend in Photoshop

 4. Selecteer de laag met de vorm in de Laag deelvenster en Kiezen Converteren naar frame uit het menu Laag.

  Het menu Laag met Omzetten naar frame geselecteerd

 5. Geef het frame een naam of selecteer OK om de standaard te bevestigen.

 6. Sleep een afbeelding naar het frame of gebruik Inzet afbeelding in de Eigenschappen deelvenster om de afbeelding te vinden.

  Een afbeelding die op een Photoshop-frame is gevallen

 7. Verplaats of wijzig de afbeelding indien nodig om het effect te voltooien. Standaard wordt de afbeelding geschaald om in het kader te passen.

  Photoshop-frame met iimage op zijn plaats

  De afbeelding wordt ingevoegd als een slim object en kan niet-destructief worden geschaald met het gereedschap Vrije transformatie.

Andere manieren om afbeeldingen in frames in te voegen

U kunt op een aantal andere manieren afbeeldingen aan een Frame toevoegen.

 • Item slepen/neerzetten: sleep een middel van Adobe Stock of het deelvenster Bibliotheken naar het frame in het canvas. Standaard plaatst Photoshop een gesleepte afbeelding als een ingesloten slim object. Om de afbeelding als een gekoppeld slim object te plaatsen, houdt u de Option/Alt-toets ingedrukt terwijl u sleept.
 • Slepen/neerzetten vanaf computer: sleep een afbeelding van de lokale opslag van uw computer naar de werkruimte met het geselecteerde frame. Hierdoor wordt de gesleepte afbeelding in het frame geplaatst als een ingebed slim object. Om de gesleepte afbeelding in te voegen als een gekoppeld slim object, houdt u ingedrukt Optie/Alt tijdens het slepen.
 • Bestand gebruiken > Plaats: Selecteer met een gekozen frame Bestand > Plaats gekoppeld of Bestand > Ingesloten plaatsen en selecteer vervolgens een afbeelding met de bestandskiezer. De geselecteerde afbeelding wordt in het kader geplaatst en automatisch geschaald om binnen de grenzen van de doos te passen.
 • Pixellaag slepen: sleep een pixellaag naar een leeg frame. De laag wordt geconverteerd naar een slim object en in het frame geplaatst.

Frames kunnen ook leeg worden gelaten als tijdelijke aanduidingen. Maak een frame over een lege laag en het frame blijft leeg. Wanneer het item is gekozen en goedgekeurd, kan inhoud aan het frame worden toegevoegd met een van de bovenstaande methoden.