Skip to content

Photoshop gebruiken om een ​​afbeelding in tekst te plaatsen

8 de september de 2021
001 use the photoshop marquee tool 1697604 d4155750bcac416e9345759e63933ea6

Voor deze zelfstudie gebruiken we Photoshop om een ​​afbeelding in tekst te plaatsen. Het vereist een uitknipmasker, dat gemakkelijk te maken is als je eenmaal weet hoe. Photoshop CC 2019 werd gebruikt voor deze screenshots, maar je zou in staat moeten zijn om samen met andere versies te volgen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Photoshop CC 2019.

Een afbeelding in tekst plaatsen

 1. Open een afbeeldingsbestand in Photoshop.

 2. Dubbelklik in het deelvenster Lagen, dat zich meestal rechtsonder bevindt, op de naam van de laag om deze te markeren en typ vervolgens de naam afbeelding.

  Screenshot van het hernoemen van een nieuwe laag in Photoshop.

 3. In de Lagen paneel, selecteer de oog icoon om de afbeelding onzichtbaar te maken.

  Een screenshot van Photoshop met het oogpictogram van een laag gemarkeerd

 4. Selecteer de Hulpmiddel voor horizontale tekst van de Gereedschap paneel dat zich meestal aan de linkerkant bevindt, klikt u eenmaal op de transparante achtergrond en typt u een woord in hoofdletters. In deze zelfstudie gebruiken we reddingsdraad. Voor nu maakt het niet uit welk lettertype we gebruiken of de grootte, aangezien we deze dingen in de komende stappen zullen veranderen. En het maakt niet uit welke kleur het lettertype heeft bij het maken van een uitknipmasker.

  Een screenshot van Photoshop met het Tekstgereedschap gemarkeerd

 5. Het lettertype moet vet zijn, dus we zullen kiezen Raam > Karakter, en met de Hulpmiddel voor horizontale tekst geselecteerd en de gemarkeerde tekst verandert het lettertype in de Karakter paneel om Arial zwart of een ander groot en vet lettertype.

  Screenshot van de lettertypelijst in Photoshop.

 6. Binnenkomen 100 pnt in het tekstveld voor lettergrootte. Maak je geen zorgen als je tekst van de zijkanten van de achtergrond loopt, want de volgende stap lost dit op.

  Een screenshot van Photoshop met het gedeelte Tekstgrootte van het deelvenster Teken gemarkeerd

 7. Vervolgens moeten we de tracking instellen. Tracking past de ruimte tussen letters in geselecteerde tekst of een tekstblok aan. In de Karakter paneel, voer in -150 in de Trackingtekst instellen veld. U kunt echter verschillende cijfers typen, totdat de ruimte tussen de letters naar wens is.

  • Als u alleen de ruimte tussen twee letters wilt aanpassen, kunt u tekenspatiëring gebruiken. Om tekenspatiëring aan te passen, plaatst u een invoegpunt tussen de twee letters en stelt u een waarde in de Statistieken voor kerning veld, dat zich links van de bevindt Trackingtekst instellen veld.

  Een screenshot van Photoshop met de Tracking-opties in het Character-venster gemarkeerd

 8. Met de tekstlaag geselecteerd in de Lagen paneel, selecteer Bewerking > Vrije transformatie. De sneltoets hiervoor is Ctrl + t op een pc, en Opdracht + t op een Mac. Een selectiekader zal de tekst omringen.

  Een screenshot van Photoshop met de opdracht Vrije transformatie gemarkeerd

 9. Plaats de Wijzer tool op een selectiekader, verandert het in een dubbelzijdige pijl die we kunnen slepen om de tekst te schalen. Sleep de handgreep in de rechterbenedenhoek naar beneden en naar buiten totdat de tekst de transparante achtergrond bijna vult. Indien gewenst kunt u de schaal inperken door de ingedrukt te houden Verschuiving toets terwijl u sleept. En u kunt binnen het selectiekader klikken en slepen om het te verplaatsen waar u maar wilt. Verplaats het selectiekader om de tekst op de achtergrond te centreren.

  Een screenshot van Photoshop met een aanpassingshandvat gemarkeerd

 10. De lagen moeten in de juiste volgorde staan ​​voordat we een uitknipmasker kunnen maken. In de Lagen paneel, selecteer het vierkant naast de afbeeldingslaag om de oog icoonen sleep de afbeeldingslaag naar de positie direct boven de tekstlaag. De tekst verdwijnt achter de afbeelding.

  Een screenshot van Photoshop met de lagen gemarkeerd

 11. Selecteer met de afbeeldingslaag geselecteerd Laag > Knipmasker maken (Alt + Ctrl + G). Hierdoor wordt de afbeelding in de tekst geplaatst.

  Een schermafbeelding van Photoshop met de opdracht Uitknipmasker maken gemarkeerd

 12. Met de afbeeldingslaag geselecteerd in de Lagen paneel, Selecteer de Gereedschap verplaatsen van de Gereedschap paneel. Selecteer de afbeelding en verplaats deze totdat u het leuk vindt hoe deze in de tekst is geplaatst.

  Een screenshot van Photoshop met het gereedschap Verplaatsen gemarkeerd

 13. U kunt nu kiezen Bestand > Opslaan en noem het klaar, of ga verder om wat finishing touch toe te voegen. U kunt een gekleurde achtergrond maken, een omtrek aan de tekst toevoegen of een aantal andere effecten toepassen om de afbeelding nog interessanter te maken.

  Screenshot van het opslaan van de afbeelding in Photoshop.