Skip to content

Physxloader.dll repareren Ontbrekende of niet gevonden fouten

2 de juli de 2021
physxloader dll error 071b929286084f269c0ef0d403084f57

Physxloader.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik van bepaalde programma’s, wanneer Windows opstart of zelfs tijdens een Windows-installatie. Hier zijn enkele veelvoorkomende physxloader.dll-foutmeldingen:

 • Physxloader.dll niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat physxloader.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]physxloader.dll
 • Het bestand physxloader.dll ontbreekt.
 • Dit programma kan niet doorgaan omdat physxloader.dll op uw computer ontbreekt
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: physxloader.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] opnieuw.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle Microsoft-besturingssystemen, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Oorzaken van Physxloader.dll Fouten

Physxloader.dll-fouten worden veroorzaakt door het verwijderen of beschadigen van het physxloader DLL-bestand. Dit specifieke DLL-bestand is gekoppeld aan de PhysX-fysica-engine van NVIDIA. Physxloader.dll-fouten kunnen te wijten zijn aan problemen met het Windows-register, een computervirus of malwareprobleem, of zelfs een hardwarefout. Download het bestand physxloader.dll niet van een DLL-downloadwebsite. Als u een kopie van physxloader.dll nodig heeft, verkrijg deze dan van de originele, legitieme bron.

Hoe Physxloader.dll fouten te herstellen

Probeer deze oplossingen op volgorde totdat het probleem is opgelost: Mogelijk moet u Windows starten in de veilige modus als u niet normaal toegang kunt krijgen tot Windows vanwege de physxloader.dll-fout.

 1. Installeer de PhysX-systeemsoftware. Download de PhysX-systeemsoftware van NVIDIA en installeer deze op uw pc om het ontbrekende of beschadigde physxloader.dll-bestand te vervangen. Zorg ervoor dat u uw computer na de installatie opnieuw opstart.

  Als de fout optreedt tijdens het spelen van een bepaald spel, controleer dan de installatiemap van het spel voor een versie van de PhysX-systeemsoftware.

 2. Herstel je Prullenbak. Als u vermoedt dat u per ongeluk physxloader.dll hebt verwijderd, kunt u het verwijderde bestand mogelijk herstellen vanuit de Prullenbak. Als u de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u software voor gegevensherstel gebruiken om het verwijderde bestand te herstellen.

  Prullenbak op het bureaublad van Windows 10

  Herstel alleen een verwijderd physxloader.dll-bestand als u zeker weet dat u het zelf hebt verwijderd.

 3. Voer een virus-/malwarescan uit. De physxloader.dll-fout die u ziet, kan te maken hebben met een vijandig programma dat zich voordoet als het DLL-bestand. Scan uw computer op malware om te zien of dit het geval is.

  Avira antivirussoftware

 4. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de physxloader.dll-fout is veroorzaakt door recente wijzigingen in een belangrijk bestand of belangrijke configuratie, gebruikt u Windows Systeemherstel om uw Windows-pc te herstellen.

  Systeemherstel in het menu Windows Systeemeigenschappen

 5. Installeer het programma dat het bestand physxloader.dll gebruikt opnieuw. Als de physxloader.dll-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van de software het ontbrekende bestand vervangen.

  Apps verwijderen in de Windows-instellingen

  De meeste problemen met physxloader.dll worden veroorzaakt door problemen met de Steam-client. Als het opnieuw installeren van Steam het probleem niet oplost, vindt u op het Steam Community-forum instructies voor het repareren van Steam-gamebestanden.

 6. Hardwarestuurprogramma’s bijwerken. Werk stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met physxloader.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “physxloader.dll ontbreekt” ziet wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken.

  Stuurprogramma-optie bijwerken in het menu Windows Apparaatbeheer

 7. Rol uw stuurprogramma’s terug. Als de physxloader.dll-fout begon na het updaten van een bepaald hardwareapparaat, zet u de apparaatstuurprogramma’s terug naar een oudere versie.

  Roll Back Driver-optie in het Windows-hardware-eigenschappenmenu

 8. Windows repareren. Voer een Windows Opstartherstel uit om alle Windows DLL-bestanden te herstellen naar hun werkende versies.

  Opstartherstel in het menu Windows Advance Options

 9. Reinig het Windows-register. Gebruik een gratis Windows register cleaner om ongeldige physxloader.dll registervermeldingen te verwijderen die de fout zouden kunnen veroorzaken.

  CCleaner Gratis hulpprogramma voor het opschonen van het Windows-register

 10. Voer een schone installatie van Windows uit. Uitvoeren een schone installatie van Windows als laatste redmiddel om te beginnen met een nieuwe kopie van het besturingssysteem.

  Windows-installatiescherm

  Bij een schone installatie wordt alle informatie op uw harde schijf gewist.

 11. Test en vervang uw hardware. Gebruik een gratis geheugentesttool of een testprogramma voor de harde schijf om te controleren op hardwaregerelateerde DLL-fouten. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk, of brengt u uw pc naar een professionele computerreparatieservice.

  Stappen voor het vervangen van een harde schijf