Skip to content

Pixel-update omvat veiligheidscheck om te helpen in geval van nood

24 de mei de 2023
safety 46a307a197544d8caca5cecce8dbc7e9

In deze moeilijke tijden kan een manier om contactpersonen voor noodgevallen op de hoogte te stellen als u niet incheckt, levens redden.

Google heeft een nieuwe update aangekondigd voor zijn Pixel-telefoons met nieuwe persoonlijke veiligheidsfuncties, beter batterijbeheer, een slaapsysteem voor het slapen gaan en enkele Google Assistent-toevoegingen.

Veiligheidscontrole: Naast het beschikbaar maken van de Google-app Persoonlijke veiligheid op alle Pixel-apparaten (en de detectie van auto-ongelukken beschikbaar op Pixel 3-apparaten), kunt u met een nieuwe veiligheidscontrolefunctie een specifieke duur instellen voor een activiteit, zoals hardlopen, wandelen, of alleen wandelen. Als u na die periode niet reageert op een automatische app-incheck, zal de app de door u opgegeven contactpersonen voor noodgevallen op de hoogte stellen. “In het geval dat u onmiddellijk hulp nodig heeft of in een gevaarlijke situatie verkeert”, schrijft Tok Tokuda van Google, “meldt het delen van noodgevallen al uw contactpersonen voor noodgevallen en deelt uw realtime locatie via Google Maps zodat ze hulp kunnen sturen of u kunnen vinden. ”

Betere batterij: De nieuwste update bevat ook Adaptive Battery-verbeteringen, voor Pixel 2 en hoger, om te helpen voorspellen wanneer uw batterij leeg raakt en om achtergrondactiviteit te verminderen wanneer dit wordt opgemerkt (een soort automatische iOS Low Power-modus).

Bedtijd: Met de Klok-app van Google kun je nu in slaap vallen met kalmerende geluiden en onderbrekingen tijdens je slaap beperken. Als je op je telefoon blijft, laat Google je weten met welke apps je wakker bent, als een kleine uitbrander van je moeder. Sunrise Alarm laat je ’s ochtends wakker worden met een liedje of een geleidelijk helderder wordend scherm.

Neem op met je stem: Nu kunt u spraakopnamen starten, stoppen en doorzoeken met Google Assistent. “Hey Google, begin met het opnemen van mijn vergadering”, zorgt ervoor dat het gebeurt en u kunt transcripties rechtstreeks opslaan in Google Documenten.

Het komt erop neer: Persoonlijke veiligheid is super belangrijk, vooral in deze tijden van protest en pandemie. Het hebben van deze functies op Google Pixel-telefoons is waarschijnlijk een welkome aanvulling voor ons allemaal.

Via: CNET

Meer informatie over Google Pixel