Skip to content

Plaknotities gebruiken in Windows 7 en Windows Vista

22 de juni de 2021
laptop computer business table paper flowers 1442613 pxhere.com 416826cc64be4e568353e521882de014

Toen Microsoft “Sticky Notes” aan Windows Vista toevoegde, kon het bedrijf alleen maar inhalen waar gebruikers al jaren programma’s van derden voor gebruikten. Net als fysieke plaknotities, biedt de Windows-versie een handige manier om snel herinneringen of snelle feiten op te schrijven. Vanaf januari 2020 biedt Microsoft geen ondersteuning meer voor Windows 7. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 7 en Windows Vista.

Windows 7

Als u Windows 7 gebruikt, kunt u als volgt plaknotities vinden.

 1. Selecteer Begin.

 2. Onder aan het scherm ziet u een venster met de tekst Programma’s en bestanden zoeken. Plaats je cursor in dat venster en typ Plakbriefjes.

  Schermafbeelding van plaknotities in Zoekopdracht starten in Windows 7

 3. Het Sticky Notes-programma verschijnt bovenaan de zoekresultaten. Selecteer de naam van het programma om het te openen.

Windows Vista

Als je nog steeds Windows Vista gebruikt, vind je plaknotities als gadget in de Windows-zijbalk.

 1. Open de zijbalk door naar . te gaan Begin > Alle programma’s.

 2. Selecteer Accessoires en kies Windows-zijbalk.

 3. Zodra de zijbalk is geopend, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Gadgets toevoegen.

 4. Selecteer Opmerkingen:. Nu ben je klaar om aan de slag te gaan met “plaknotities” in Vista. U kunt ze in de zijbalk bewaren of notities naar het gewone bureaublad slepen.

Eenmaal geopend, verschijnt er een plaknotitie op uw scherm. Op dat moment kunt u beginnen met typen. Om een ​​nieuwe notitie toe te voegen, selecteer de + (plusteken) in de linkerbovenhoek; het zal een nieuwe notitie toevoegen, zonder de vorige notitie te verwijderen of te overschrijven. Om een ​​notitie te verwijderen, klik op de X in de rechterbovenhoek. Voor degenen met Windows 7-tablet-pc’s (degene waarop u met een stylus kunt tekenen), zijn plaknotities nog beter. U kunt uw informatie gewoon opschrijven door met uw stylus te schrijven. Sticky Notes gaan ook mee na reboots. Dus als u een notitie voor uzelf typt, zoals: “Donuts kopen voor de personeelsvergadering van de middag, ” die notitie zal er nog steeds zijn wanneer u uw computer de volgende dag opstart. Als u merkt dat u veel plaknotities gebruikt, wilt u deze misschien aan de taakbalk toevoegen voor gemakkelijke toegang. De taakbalk is de balk helemaal onderaan van uw scherm en bevat de Start-knop en andere veelgebruikte toepassingen. Dit is wat u moet doen:

 1. Klik met de rechtermuisknop de Pictogram voor plaknotities.

  Het Sticky Notes-pictogram.

 2. Selecteer Pin dit programma op de taakbalk.

  Screenshot van Dit programma vastzetten op de taakbalk

Hierdoor wordt het Sticky Notes-pictogram aan de taakbalk toegevoegd, zodat u op elk moment direct toegang hebt tot uw notities. Als geel niet jouw kleur is, kun je de kleur van de notitie ook wijzigen door met je muis over een notitie te bewegen, er met de rechtermuisknop op te klikken en een andere kleur te selecteren in het contextmenu. Windows 7 biedt zes verschillende kleuren, waaronder blauw, groen, roze, paars, wit en geel, zoals hierboven vermeld.