Skip to content

Plan teamprojecten met deze interactieve Gantt-diagrammen

2 de augustus de 2021
gantt 5c00ad0bc9e77c00014d0873

Veel softwareleveranciers hebben het klassieke Gantt-diagram gemoderniseerd om de projectplanning van een team te bewaken via interactieve webgebaseerde applicaties. Aan het begin van de 20e eeuw pionierde Henry Lawrence Gantt, een ingenieur en adviseur bedrijfsbeheer, met de beroemde Gantt-grafiek als een pionier op het gebied van bedrijfsefficiëntie. Sinds die tijd zijn Gantt-diagrammen, die een visueel overzicht geven van taken die in de loop van de tijd zijn gepland, aanzienlijk verbeterd. Ze bieden zichtbaarheid van teamopdrachten, dynamische koppelingen naar gedetailleerde takenlijsten, communicatie- en activiteitenstromen en documentbijlagen. Projectplanning is een integraal onderdeel van het beheren van projecten en vereist altijd gezamenlijke input van het team. Met online tools voor projectsamenwerking kunnen teams taken invoeren en realtime updates bieden, waar u ook werkt. Elk van deze populaire tools voor projectbeheer en samenwerking biedt u voldoende flexibiliteit om Gantt-diagramfunctionaliteit toe te voegen aan de werkprocessen van uw team.

TeamGantt

Wat we leuk vinden?

 • Eenvoudige, aanpasbare lay-out.
 • Is altijd gesynchroniseerd en up-to-date.

Wat we niet leuk vinden

 • De overvloed aan functies is in het begin overweldigend.
 • Een van de duurdere oplossingen.

TeamGantt is een exclusief online Gantt-diagram voor het beheren van een volledige projectplanning. In de interactieve werkruimte van het Gantt-diagram voert u taken in. Aangezien taken worden beheerd in het Gantt-diagram, kunt u teamtoewijzingen toevoegen. Taakweergaven kunnen worden gefilterd om werk in uitvoering en vervaldatums weer te geven. Het projectteam kan het Gantt-diagram bewerken en met anderen delen, evenals notities toevoegen, hetzij als bijlage bij taken of per e-mail verzonden. Documenten en afbeeldingen kunnen aan taken worden toegevoegd en worden gedownload om te bekijken. De tool biedt een gemakkelijke manier om in realtime te zien waar u staat met uren, projectdeadlines en resources.

Projectleider

Projectleider

Wat we leuk vinden?

 • Uitzonderlijke klantenondersteuning.
 • Ideaal voor projecten met zeer grote teams.

Wat we niet leuk vinden

 • Rapportagemodule ontbreekt.
 • Af en toe bugs en lag.

ProjectManager biedt een Gantt-diagramoptie die eenvoudig aan te passen is. U begint met het toevoegen van taken en einddatums en wijst vervolgens teamleden toe aan taken. Het team heeft online toegang tot het Gantt-diagram voor realtime updates. U kunt het Gantt-diagram naar wens aanpassen en uw teamleden kunnen online bestanden bijvoegen en opmerkingen of notities toevoegen. ProjectManager biedt ook geavanceerde functies voor gebruik met uw Gantt-diagram als u ze nodig hebt voor complexe projecten.

Atlassian JIRA

Atlassian Jira

Wat we leuk vinden?

 • Grote selectie van plug-ins beschikbaar om de functionaliteit uit te breiden.
 • Maakt een hoge mate van maatwerk mogelijk.

Wat we niet leuk vinden

 • Komt met een steile leercurve.
 • Sommige functies voelen overdreven aan.

Projectteams die Atlassian JIRA gebruiken voor softwareontwikkeling, kunnen de Gantt-diagramplug-in gebruiken. Softwareproblemen en -afhankelijkheden kunnen worden weergegeven op een projecttabpaneel of worden gebruikt via Gantt-Gadgets voor het dashboard. U kunt de zichtbaarheid van kritieke paden en elke versie van enkele of meerdere projecten beheren. Extra functies zijn onder meer het automatisch opnieuw plannen van taken, subtaken en afhankelijkheden, evenals verbeterde koppelingen voor afhankelijkheden van meerdere projecten in test- en releasebeheer. Er wordt exportmogelijkheid geboden om projectupdates voor managementpresentaties te leveren.

Binfire

Binfire

Wat we leuk vinden?

 • Redelijk geprijsd abonnement zorgt voor onbeperkte gebruikers.
 • Zeer gemakkelijk te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

 • Mist een mobiele app.
 • Beperkte integraties en add-ons.

De online tool voor projectsamenwerking van Binfire bevat een standaard interactief Gantt-diagram en werkverdelingsstructuren op zes niveaus. U kunt wijzigingen in de projectweergave toepassen om door te stromen naar de taakniveaus, die automatisch opnieuw worden genummerd. Naarmate uw projectplanning verandert, kunt u taken gemakkelijk on-the-fly uitbreiden of inkorten en afhankelijkheden maken of verwijderen. Een nauwkeurige weergave van de projectplanning, die kan worden beheerd via gebruikersrechten, is te allen tijde zichtbaar voor traditionele en virtuele teamleden

Wrike

Wrike

Wat we leuk vinden?

 • Geweldige ondersteuning voor mobiele apparaten en integraties van derden.
 • Gratis proefversie beschikbaar.

Wat we niet leuk vinden

 • Moet extra betalen voor bepaalde functies, zelfs na aankoop van een maandelijks abonnement.
 • De rapportagefunctie moet worden verbeterd.

De geïntegreerde projectbeheertoepassing van Wrike biedt een interactief Gantt-diagram met twee weergaven. De tijdlijnweergave breidt individuele projecten en taakbeheer uit, inclusief slepen en neerzetten en automatische updates. U kunt afhankelijkheden in realtime instellen met eenvoudige aanpassingen. De weergave Resourcebeheer helpt bij het beheren van teamplanningen en communicatie. Beheer de resources en houd de prestaties bij met behulp van deze werkbelastingweergave. Kalibreer on-the-fly wanneer dat nodig is. Projecten kunnen worden bijgewerkt vanaf mobiele iPhone- en Android-apps.