Skip to content

Politie in Spanje gebruikt drones om mensen te vertellen thuis te blijven

2 de juli de 2021
Screenshot2020 03 1608.42.13 c0cfba4b7c634ca6a0d74a80b45ab2d0

Waarom dit belangrijk is

Mensen thuis laten blijven tijdens de coronaviruspandemie moet moeilijk zijn; het gebruik van drone-technologie om mensen eraan te herinneren binnen te blijven, zorgt ervoor dat de politie niet hoeft te worden blootgesteld. De politie in Madrid gebruikt drones om luide openbare aankondigingen te doen om mensen eraan te herinneren thuis te blijven en de blootstelling aan het coronavirus te beperken.

Hoe doen ze het?: De politie plaatste een video van de drone die wordt bestuurd door een officier, terwijl deze een bericht uitzond via een luidspreker aan boord. Zoals gemeld bij de BBC, doen agenten de aankondigingen vanuit de veiligheid van hun auto’s, wat hun blootstelling beperkt.

Wat zij zeiden: “We zullen niet aarzelen om alle middelen te gebruiken die we hebben om uw veiligheid en die van iedereen te waarborgen, hoewel sommigen het ons nog steeds moeilijk maken”, schreef de afdeling op hun Twitter-bericht.

De grote afbeelding: Spanje heeft onlangs krachtige maatregelen genomen om het besmettingspercentage te vertragen, waaronder het uitroepen van een nationale noodsituatie en het vragen van al zijn burgers om binnen te blijven. Andere landen doen hetzelfde met wisselende schema’s, aangezien het aantal geïnfecteerde mensen over de hele wereld stijgt.

het komt neer op: Natuurlijk, het voelt behoorlijk autoritair om drones over je heen te laten vliegen en je te vertellen binnen te blijven, maar de wetenschap achter sociale afstand is solide en kan de curve zeker “afvlakken” voor het infectiepercentage in de loop van de tijd. Het is ook een geweldige manier om ervoor te zorgen dat wetshandhavers niet onnodig worden blootgesteld in die openbare ruimtes.

Via: Gizmodo

Word een expert op het gebied van drones