Skip to content

Polygonen en sterren maken in InDesign

11 de september de 2021
geometric abstract polygonal background 525441863 5a036830482c52001af6e38b

Naast rechthoeken en ellipsen kunt u in Adobe InDesign ook polygonen met maximaal 100 zijden tekenen. Er is geen sneltoets voor het gereedschap Veelhoek, dus u moet het gereedschap kiezen op de werkbalk, waar het is genest onder het gereedschap Rechthoek. Deze instructies werken voor Adobe InDesign CC 2020, hoewel deze functionaliteit al lang in het platform bestaat en op dezelfde manier werkt voor alle momenteel ondersteunde versies van Creative Cloud.

Het gereedschap Veelhoek gebruiken

Gebruik het gereedschap Veelhoek om een ​​veelhoek te maken met specifieke vullingen, omtrekken en effecten. Stel het aantal zijden van uw polygoon in door te dubbelklikken op de Veelhoek tool in de werkbalk om het dialoogvenster Polygooninstellingen te openen, waar u het aantal zijden van een geselecteerde polygoon kunt wijzigen of het aantal zijden voor polygonen kunt instellen. Het vak Polygooninstellingen bevat een invoerveld voor: Aantal zijden en een veld voor Sterinzet, die wordt gebruikt wanneer u sterren tekent. Controleer het vervolgmenu voor het gereedschap Rechthoek om het gereedschap Veelhoek te vinden, als het nog niet in uw werkbalk staat. Door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het tekenen van een polygoon, worden alle zijden even lang. Voor een onregelmatige polygoonvorm past u de polygoon aan nadat u deze hebt getekend met het gereedschap Direct selecteren. Pak afzonderlijke ankerpunten en verplaats ze of gebruik het gereedschap Richtingspunt converteren, genest onder het gereedschap Pen en toegankelijk met de Shift+C Toetsenbord sneltoets. Gebruik het om scherpe hoeken in afgeronde hoeken te veranderen.

Sterren tekenen

Veelhoekgereedschap

Teken honderden stervormen met het gereedschap Veelhoek. Zonder een voorbeeld kan het wat vallen en opstaan ​​kosten om de ster precies goed te krijgen, maar als je eenmaal begrijpt hoe de Star Inset werkt, is het eenvoudig. Klik met het gereedschap Veelhoek geselecteerd op de pagina om het dialoogvenster Veelhoekinstellingen te openen om op te geven Aantal zijden en Sterinzet. Voer een nummer in de Aantal zijden veld dat overeenkomt met het aantal punten dat u op uw ster wilt hebben. Voer een in Sterinzet percentage dat de diepte of grootte van de sterpunten beïnvloedt. Sleep de cursor over het werkgebied. InDesign verdubbelt het aantal ankerpunten in uw polygoon en verplaatst elk ander ankerpunt en naar het midden van de vorm met het percentage dat u opgeeft.

Creëer en verfijn je stervormen

Sterren wijzigen

Als je geen tijd of zin hebt om te experimenteren, pas dan de standaardinstellingen toe om verschillende specifieke stervormen te maken. Wijzig de instellingen om nog meer sterren te maken. De nummers komen overeen met de genummerde stervormen in de afbeelding.

  1. Basis 5-punts ster. Voor een perfecte vijfpuntige ster, zoals die op de vlag van de VS of Texas, tekent u een vijfzijdige veelhoek met een sterinzet van 50 procent en dezelfde hoogte en breedte.
  2. Gouden zegelstijl ster. Probeer een 20-zijdige polygoon met een sterinzet van slechts 15 procent.
  3. Gouden zegelstijl ster. Een andere versie met gouden zegel kan 30 zijden hebben met een sterinzet van 12 procent. Houd de Shift-toets ingedrukt tijdens het tekenen om het een perfect cirkelvormige verzegeling te houden.
  4. Sterrensprong. Om een ​​starburst-vorm met onregelmatige punten te maken, begint u met een veelhoek van 14 zijden en een sterinzet van 80 procent. Gebruik het gereedschap Direct selecteren om enkele van de buitenste ankerpunten te selecteren en deze naar het midden van de ster toe te verplaatsen of weg van het midden om de lengte van de sterarmen te variëren.
  5. Sterretje of vierkante puntster. Voor een stervorm met rechthoekige punten begint u met een 16-zijdige veelhoek met een sterinzet van 50 procent. Gebruik vervolgens het gereedschap Ankerpunt verwijderen uit het vervolgmenu Pen om alle andere ingezette ankerpunten te verwijderen.
  6. Bochtige Starburst. Een andere onregelmatige stervorm begint met een veelhoek met zeven zijden en een sterinzet van 50 procent. Gebruik het gereedschap Direct selecteren om enkele van de buitenste ankerpunten te verplaatsen. Gebruik vervolgens het gereedschap Richtingspunt converteren op alleen de binnenste ankerpunten om er krommen van te maken. Klik met het gereedschap op het ankerpunt en sleep het een beetje om de handvatten zichtbaar te maken. Selecteer het anker of de handvatten om de curve te manipuleren om het te krijgen zoals u het wilt.