Skip to content

Pop-ups toestaan ​​op iPhones en iPads

7 de augustus de 2021
GettyImages 970158306 9880c10570744240a0994801cc782791

Gezien het relatief kleine formaat van de iPhone- en iPad-schermen, kunnen pop-upvensters een rommelige afleiding zijn tijdens het surfen op het web. Daarom is de ingebouwde pop-upblokkering van Safari een welkome functie in iOS. Standaard voorkomen uw iOS-apparaten dat webpagina’s pop-ups openen, maar u kunt de pop-upblokkering op iPhone en iPad met slechts een paar tikken uitschakelen.

Waarom de pop-upblokkering op iPhone en iPad uitschakelen?

De pop-upblokkering in Safari is meestal geweldig, maar er zullen altijd situaties zijn waarin u het belangrijk vindt dat pop-ups werken. Hoewel dit aantoonbaar een teken is van een slecht webontwerp, zijn sommige webpagina’s afhankelijk van pop-upvensters om de informatie te krijgen die u nodig hebt. Dit geldt met name voor sommige financiële websites zoals bank- en creditcardwebsites, die soms pop-upvensters gebruiken om rekeningafschriften, pdf-documenten en andere documenten weer te geven; anderen kunnen afhankelijk zijn van pop-upvensters om u in te schrijven voor nieuwsbrieven, kortingscodes te krijgen of andere diensten uit te voeren. Sommige websites die pop-ups op uw bureaublad openen, werken eigenlijk prima met mobiele browsers, maar als u een probleem ondervindt bij het gebruik van een website en u zich realiseert dat u Safari nodig heeft om pop-ups toe te staan, kunt u de pop-upblokkering snel uitschakelen. Het is natuurlijk een goed idee om de pop-upblokkering weer in te schakelen nadat u klaar bent met het pop-upvenster, anders kunnen andere websites pop-ups openen zonder uw toestemming. De pop-upblokkering van Apple is immers bedoeld om het browsen gemakkelijker te maken.

Hoe de pop-upblokkering op iPhone en iPad uit te schakelen

Helaas kun je geen lijst met goedgekeurde websites specificeren waarvoor Safari de pop-upblokkering indien nodig kan uitschakelen; het is een alles-of-niets-voorstel waarin de pop-upblokkering volledig aan of uit staat. Dus als je een pop-up voor een specifieke website wilt zien, schakel dan de pop-upblokkering uit en zet hem later weer aan. Deze stappen werken precies hetzelfde voor zowel de iPhone als de iPad.

  1. Ga naar Instellingen > Safari.

  2. Tik in het gedeelte Algemeen op de Blokkeer popups schakelaar. Het wordt wit om aan te geven dat het is uitgeschakeld.

  3. Start de Safari app. De wijzigingen worden onmiddellijk doorgevoerd en u zou pop-ups moeten kunnen zien op websites die ze gebruiken.