Skip to content

PowerPoint voor beginners – PowerPoint gebruiken

30 de juli de 2021
482179087 56a77ac73df78cf7729657ab

Eerste dingen eerst: wat is PowerPoint? – Waarom zou ik PowerPoint willen gebruiken?

PowerPoint is een softwareprogramma om uw mondelinge presentatie te verbeteren en het publiek gefocust te houden op uw onderwerp. Het werkt als een ouderwetse diavoorstelling, maar maakt gebruik van moderne technologie in de vorm van computers en digitale projectoren in plaats van een oude diaprojector. PowerPoint 2010 is op het moment van schrijven de nieuwste versie van dit programma.

1) Wat is er nieuw in PowerPoint 2010?

Voor degenen onder u die aan boord zijn gegaan met PowerPoint 2007, deze versie van het programma zal er heel bekend uitzien. Er zijn echter enkele nieuwe toevoegingen aan PowerPoint 2010 in termen van functies en enkele subtiele toevoegingen in termen van kleine wijzigingen aan bestaande functies in PowerPoint 2007.

2) De 10 meest voorkomende PowerPoint 2010-voorwaarden

Deze snelle lijst van de tien meest voorkomende PowerPoint-termen is een geweldig hulpmiddel voor degenen die nieuw zijn bij PowerPoint 2010. Als u een upgrade uitvoert van PowerPoint 2003, zijn er een paar nieuwe vermeldingen waar u op moet letten.

3) Dia-indelingen in PowerPoint 2010

Elke pagina in een PowerPoint-presentatie wordt een dia genoemd. PowerPoint-presentaties lopen net als de diavoorstellingen van vroeger, alleen worden ze uitgezonden via een computer in plaats van een diaprojector. Deze PowerPoint 2010-zelfstudie laat u alle verschillende dia-indelingen en diatypen zien.

4) Verschillende manieren om PowerPoint 2010-dia’s te bekijken

Dia’s in elke PowerPoint 2010-presentatie kunnen op verschillende manieren worden bekeken. Gebruik de diaweergave die geschikt is voor de taak die voor u ligt.

5) Achtergrondkleuren en afbeeldingen voor PowerPoint 2010

Achtergronden kunnen worden toegevoegd aan afzonderlijke dia’s of aan alle dia’s in de presentatie. Achtergronden voor dia’s kunnen effen kleuren, verloopkleuren, texturen of afbeeldingen zijn.

6) Thema’s ontwerpen in PowerPoint 2010

Ontwerpthema’s werden voor het eerst geïntroduceerd in PowerPoint 2007. Ze werken op dezelfde manier als de ontwerpsjablonen in eerdere versies van PowerPoint. Een heel leuk kenmerk van de ontwerpthema’s is dat je het effect meteen kunt zien op je dia’s, voordat je een beslissing neemt.

7) Clip Art of afbeeldingen toevoegen aan PowerPoint 2010-dia’s

PowerPoint 2010 biedt u een aantal verschillende manieren om clipart en afbeeldingen aan een presentatie toe te voegen. Misschien is de gemakkelijkste manier om dit te doen een dia-indeling te selecteren die een tijdelijke aanduiding bevat voor inhoud zoals clipart en afbeeldingen.

8) Wijzig PowerPoint 2010-dia’s

Alle dia’s en dia-indelingen in PowerPoint 2010 kunnen naar uw specificaties worden aangepast. De meeste dia-aanpassingen zijn zo eenvoudig als een paar muisklikken.

9) PowerPoint 2010-dia’s toevoegen, verwijderen of herschikken

Slechts een paar muisklikken zijn voldoende om dia’s in een presentatie toe te voegen, te verwijderen of te herschikken. Deze zelfstudie in PowerPoint 2010 laat u zien hoe u de volgorde van uw dia’s kunt wijzigen, nieuwe kunt toevoegen of dia’s kunt verwijderen die u niet langer nodig hebt.

10) Dia-overgangen in PowerPoint 2010

Dia-overgangen voegen beweging toe aan uw dia’s wanneer ze van de ene dia naar de andere veranderen. Dit moet niet worden verward met animaties, die beweging toevoegen aan de voorwerpen op de dia’s. Animaties worden behandeld in de volgende tutorial.

11) Animatie toevoegen aan PowerPoint 2010-presentaties

De voorwaarde animatie wordt in PowerPoint gebruikt om de bewegingen te beschrijven die worden toegepast op de voorwerpen op de dia’s, en niet op de dia’s zelf. Een object of meerdere objecten op een dia kunnen worden geanimeerd.

12) Favoriete PowerPoint 2010-functies

Ik dacht dat het leuk zou zijn om over mijn favoriete PowerPoint 2010-functies te schrijven en u te vragen hetzelfde te doen. Hier zijn mijn drie favoriete functies (nieuw en oud) in PowerPoint 2010. En deel ook uw favoriete functie(s).